Jump to content

Free Ebook:Mastering Powershell


akis
 Share

Recommended Posts

Τα πάντα για το powershell.(Εγώ ακόμη δεν μπορώ να το συνηθίσω!!!)

Mastering Powershell

Και για κάποιον που δεν ξέρει τι είναι και τι μπορεί να κάνει με το powershell

Το Windows PowerShell 1.0 είναι μια νέα γλώσσα δέσμης ενεργειών και κελύφους γραμμής εντολών που βασίζεται σε μια νέα εργασία, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη διαχείριση του συστήματος. Ενσωματωμένο στο .NET Framework, το Windows PowerShell βοηθά τους επαγγελματίες πληροφορικής και τους power users να ελέγχουν και να αυτοματοποιούν τη διαχείριση του λειτουργικού συστήματος των Windows καθώς και τις εφαρμογές που εκτελούνται στα Windows.

Χρησιμοποιώντας το Windows PowerShell, οι διαχειριστές μπορούν να διαχειρίζονται τα συστήματά τους, πληκτρολογώντας μεμονωμένες εντολές ή εκτελώντας δέσμες ενεργειών οι οποίες αυτοματοποιούν τις εργασίες διαχείρισης. Τα προγράμματα Exchange Server 2007, System Center Operations Manager 2007, System Center Data Protection Manager V2 και System Center Virtual Machine Manager χρησιμοποιούν το Windows PowerShell για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα.

Το Windows PowerShell περιλαμβάνει:

Εκατόν είκοσι εννιά τυπικά βοηθητικά προγράμματα ("cmdlets") για την εκτέλεση συνηθισμένων εργασιών διαχείρισης του συστήματος, όπως η διαχείριση του μητρώου, υπηρεσίες, διαδικασίες και καταγραφές συμβάντων και για τη χρήση της υπηρεσίας "Όργανα Διαχείρισης των Windows" (Windows Management Instrumentation - WMI).

Μια γλώσσα για δέσμες ενεργειών που βασίζονται σε εργασίες και υποστήριξη για υπάρχουσες δέσμες ενεργειών και εργαλεία γραμμής εντολών.

Συνεπή σχεδίαση. Επειδή τα βοηθητικά προγράμματα ("cmdlets") του Windows PowerShell και οι χώροι αποθήκευσης δεδομένων του συστήματος χρησιμοποιούν κοινή σύνταξη και σύμβαση ονοματολογίας, τα δεδομένα είναι εύκολο να γίνουν κοινόχρηστα και η έξοδος κάθε βοηθητικού προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος σε άλλο βοηθητικό πρόγραμμα, χωρίς νέα μορφοποίηση ή χειρισμό.

Απλοποιημένη περιήγηση του συστήματος που βασίζεται σε εντολές, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στο μητρώο και σε άλλους χώρους αποθήκευσης του συστήματος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν για την περιήγηση στο σύστημα αρχείων.

Ισχυρές δυνατότητες χειρισμού αντικειμένων. Ο χειρισμός των αντικειμένων γίνεται απευθείας ή τα αντικείμενα αποστέλλονται σε άλλα εργαλεία ή βάσεις δεδομένων.

Επεκτάσιμο περιβάλλον εργασίας. Ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού και εταιρικοί προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα για τη διαχείριση του λογισμικού τους.

πηγή : http://support.microsoft.com/kb/928439/el

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...