Jump to content

OCS : Remote Connectivity Test


gvarakis
 Share

Recommended Posts

Υπάρχει διαθέσιμο σε Beta μορφή, ένα external connectivity tester για τον Access Edge Server του OCS. Προς το παρόν, μας δίνει τη δυνατότητα να τρέξουμε δύο είδη test, όπου στο ένα δίνουμε εμείς το DNS name του Access Edge Server, user SIP URI, username, password και η μηχανή ελέγχει το αν και κατά πόσο μπορεί να κάνει επιτυχημένο logon στην υπηρεσία, ενώ το δεύτερο δεν ζητάει το DNS name, αλλά χρησιμοποιεί τον auto-configure μηχανισμό που χρησιμοποιεί και ο Communicator Client (αναλυτική περιγραφή εδώ), ώστε να βρει τον κατάλληλο Access Edge Server και να κάνει τη σχετική δοκιμή.

Το καλό με το εργαλείο, είναι ότι δίνει τα αποτελέσματα σε βήματα, βοηθόντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία του troubleshooting, σε βασικά στάδια. Συγκεκριμένα ελέγχει :

Αν υπάρχει το σωστό DNS SRV record, και αν αυτό γίνεται resolve σε IP Address (εντοπισμός DNS misconfiguration)

Αν η IP έχει ανοιχτό το Port TCP 443 ώστε να δέχεται client authentication request (εντοπισμός Firewall misconfiguration)

Αν το Certificate που είναι εγκατεστημένο είναι valid. (Εδώ χρειάζεται προσοχή, αν το πιστοποιητικό μας ΔΕΝ είναι από External CA, δεν θα περάσουμε το step, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι χρήστες μας δεν μπορούν να σνυδέεονται στον Access Edge Server!)

Αν μπορεί να κάνει logon με τα credentials που του δώσαμε.

Τα παραπάνω τεστ πρόκειται να εμπλουτιστούν σε επερχόμενες εκδόσεις του εργαλείου, όπου θα περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για advanced troubleshooting.

Το εργαλείο θα βρείτε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online εδώ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...