Jump to content

Προσφορές εκαπιδευτικών κέντρων


nkspeed
 Share

Recommended Posts

κάτι αντίστοιχο έχουν κ άλλα εκπαιδευτικά κέντρα, νομιζω ειδα κατι στην i-learn.

είναι προφανές οτι τα χρηματα για εκπαίδευση έχουν πέσει κατακόρυφα.

γιατι το πρωτο budget που κόβεται είναι αυτό?

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πολύ απλά φίλε Νίκο το θεωρούσαν, το θεωρούν και θα το θεωρούν πολυτέλεια.

 

Λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν τι θα κερδίζουν έχοντας άρτια εκπαιδευμένο κόσμο.

 

Από την άλλη πάλι έχουν και κάποιο δίκιο μιας και σίγουρα έχουν γίνει παραλήπτες κάποια στιγμή κακής εκπαίδευσης.

 

Εγώ πάντως κάθομαι περισσότερο στο δεύτερο μιας και πιστεύω ότι τώρα θα πρέπει οι εταιρείες να επενδύσουν σε εκπαίδευση & πιστοποίηση διότι ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που πρέπει να έχεις το κάτι παραπάνω για να σταθείς. Αλλά δυστυχώς τις αποφάσεις δεν τις πέρνουν τα κατάλληλα άτομα :-(

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το χειρότερο κατ' εμέ αντεπιχείρημα των επιχειρηματιών (χωρίς παράλογες βάσεις..) ότι "αν εκαπιδεύσω κάποιον και μου φύγει τι κάνουμε" ;

Πως θα τους πείθαμε να δουν το θέμα της εκπαίδευσης σαν μία καθαρόαιμη επένδυση πάνω στο πιο καθαρόαιμο ίσως αντικείμενο του επιχειρείν, τον ίδιο τον άνθρωπο ;

 

Τι απαντάμε σε αυτούς τους επιφυλακτικούς επιχειρηματίες ;

 

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το χειρότερο κατ' εμέ αντεπιχείρημα των επιχειρηματιών (χωρίς παράλογες βάσεις..) ότι "αν εκαπιδεύσω κάποιον και μου φύγει τι κάνουμε" ;

Πως θα τους πείθαμε να δουν το θέμα της εκπαίδευσης σαν μία καθαρόαιμη επένδυση πάνω στο πιο καθαρόαιμο ίσως αντικείμενο του επιχειρείν, τον ίδιο τον άνθρωπο ;

 

Τι απαντάμε σε αυτούς τους επιφυλακτικούς επιχειρηματίες ;

 

 

Από την εμπειρία μου στον χώρο αυτό θα σου πω ότι κάτι τέτοιο το έχω δει δύο μόνο φορές σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που έχω εκπαιδεύσει και πίστεψε με είναι αρκετά μεγάλος.

 

Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει και μάλιστα όταν το βλέπω μπροστά μου ξέρω τι θα γίνει μετά. Και γίνομαι κατανοητός.

 

Βλέπω κάποιον συνάδελφο να έρχεται αρκετές φορές για εκπαίδευση μέσω της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Περνάει ένα σχετικά μεγάλο διάστημα στο οποίο δεν βλέπω την εταιρεία αυτή να στέλνει κόσμο για εκπαίδευση, και ξαφνικά τον βλέπω να έρχεται για εκπαίδευση σαν ιδιώτης και σε απογευματινό τμήμα και μάλιστα με στόχο να πάρει και την πιστοποίηση. Μετά από λίγο καιρό μαθαίνω ότι έχει αλλάξει δουλειά. Και αυτό το έχω δει πολλές μα πολλές φορές.

 

Αυτό που οι εταιρείες πρέπει να καταλάβουν είναι ότι ένας IT άνθρωπος θέλει να μαθαίνει γιατί δεν θέλει να μείνει πίσω, ούτε του αρέσει να ασχολείται με μια παρωχημένη τεχνολογία συνέχεια. Θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιήσει άμεσα στην δουλειά του. Ο ανταγωνισμός αλλά και το αίσθημα επιβίωσης στο χώρο του ξυπνάνε την ανάγκη να μάθει νέα πράγματα.

Όταν η εταιρεία στην οποία εργάζεται δεν του τα δίνει τότε νιώθει εγκλωβισμένος, η ανασφάλεια κάνει την εμφάνιση της και τότε είναι που η σχέση του με την εταιρεία κρυώνει και αρχίζει να ψάχνει για κάτι νέο.

 

Οι εταιρείες από την άλλη πρέπει να σταματήσουν να είναι καχύποπτες για τους εργαζόμενους τους. Οι πλειοψηφία είναι άτομα που αναγνωρίζουν πράγματα που γίνονται από την εταιρεία για αυτούς. Εξαιρέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Και να σου πω και κάτι ακόμα. Ο χαρακτήρας του καθενός μας φαίνεται και είναι εύκολο για της εταιρείες να καταλάβουν το ποιος θα πάρει εκπαίδευση και θα φύγει και ποιος όχι.

 

Link to comment
Share on other sites

Όλοι τους εργοδότες τους απασχολεί αυτό, δεν μπορεί να λέτε ότι το έχετε δει μόνο δύο φορές.

Επίσης το όποιος θα πάρει εκπαίδευση και θα φύγει ακούγεται υποκειμενικό διότι όλοι αυτό θα επικαλούνται.

Άφήστε που δημιουργούμε χωρίς να το θέλουμε προφίλ επαγγελματιών που είναι επιρρεπείς στην...ασυνέπεια.

Είναι αυτονόητο ότι όσο πιο εκπαιδευμένος είναι κάποιος τοσο πιο ανταγωνιστικός, άρα και πιο εύκολο να "μετακομίσει".

Άρα τι θα είχατε να πείτε σε έναν εργοδότη αν σου έλεγε τα παραπάνω ;

 

Αυτό που θέλω να πω και να καταλήξω είναι ότι υπάρχει ένα κενό από την μεριά των ανθρώπων της εκπαίδευσης, χωρίς να θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση.

Νομίζω ότι δεν έχετε αναπτύξει τα κατάλληλα επιχειρήματα σχετικά με την σωστή εκπαίδευση των επαγγελματιών στην Ελλάδα, με συννέπεια την ίσως κατανοητή στάση έστω και μερικών εργοδοτών προς εσάς.

Όλοι περιμένουν να δουν τι υπόλοιπο έχουν απο το ταμείο του κράτους για να κάνουν μία κίνηση, δεν θυμάμαι πως το λένε, ΟΑΕΔ; (αυτός φαντάζομαι είναι και ο κύριος όγκος των πελατών σας, έτσι δεν είναι ;).

Δεν συζητάμε το ότι περιμένουν να κερδίσουν τα έργα πρώτα, άρα δεν επιδιώκουν προληπτικές κινήσεις.

Γιατί να διαθέσει κάποιος ένα σκασμό χρήματα (εισιτήρια,ξενοδοχεία,δίδακτρα κλπ) και στο τέλος ο επαγγελματίας να του φύγει ;

 

[απάντηση]:

γιατί αυτό είναι άσχετο με το τι εκπαίδευση θα έχει, όχι γιατί όπως λέτε φαίνεται στον χαρακτήρα του....αλλά διότι δεν είναι ικανοποιημένος από την θέση του και τον ρόλο του (μισθολογικά,θεσμικά,ιεραρχικά κλπ), και αυτός είναι ο λόγος αποχώρησης ενός εργαζόμενου από μία εταιρεία και όχι η ανταγωνιστικότητα του.

Κανένας δεν θέλει να αλλάξει εταιρεία και να ξεβολευτεί, ειδικά αν είναι ευχαριστημένος.

Άρα η μετεγγραφή δεν μπορεί να οφείλεται στο γεγονός της εκπαιδευσης.

Πρέπει οι εταιρείες να επενδύουν, τελεία και παύλα.

Είναι ο μόνος τρόπος να βγάλουν κέρδη.

Άρα ρε παιδιά (συγχωρήστε μου το ρε παιδιά, δεν σας γνωρίζω) πρέπει να αγγγίξετε την ευαίσθητη χορδή των επιχειρηματιών,

το κέρδος.

Γιαυτό δραστηριοποιούνται και δεν είναι κακό, εξαιτίας τους εμείς εργαζόμεθα.

Το κέρδος έρχεται μόνο μέσα από επενδύσεις και η επιμόρφωση-εκπαίδευση του προσωπικού τους είναι η καλύτερη επένδυση(ούτε HRας να ήμουν..).

Τι θα πει, αν φύγει ο μηχανικός ;

Είναι σαν να αγοράζεις έναν εκτυπωτή και να φοβάσαι μην χαλάσει. Απλά θα πάρεις άλλον!

 

[είμαι με το μέρος σας, μην παρεξηγηθώ. Έχετε δύσκολο έργο διότι σε γενικές γραμμές οι περισσότερες εταιρείες (εκτός από Partners) θεωρούν ότι το τμήμα ΙΤ δεν παράγει....το βλέπουν σαν βάρος, άρα και ότι σχετίζεται με αυτό.]

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου Φίλε

 

Αν όλους τους εργοδότες τους απασχολούσε αυτό τότε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα τόσα χρόνια δεν θα είχαν δουλειά, και θα είχαν κλείσει προ πολλού.

Απλά η χρονική περίοδος είναι δύσκολη και έτσι στο βωμό της μείωσης των εξόδων η εκπαίδευση του προσωπικού είναι εύκολο θύμα το οποίο δεν δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα στην ζωή της εταιρείας.

 

Δεν νομίζω ότι αν δύο περιπτώσεις που εγώ γνωρίζω από τους 2.000 ανθρώπους που έχω κάνει μάθημα δείχνει ότι υπάρχουν ασυνεπείς επαγγελματίες. Το αντίθετο θα έλεγα φαίνεται.

 

Από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι όσο πιο εκπαιδευμένος είναι κάποιος τόσο πιο ανταγωνιστικός είναι, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτός θα φύγει. Εσύ πιστεύεις ότι μια εταιρεία όταν επενδύει σε κάποιο εργαζόμενο της θα τον αφήσει να φύγει εύκολα; Αντίθετα θα του δώσει περισσότερα κίνητρα για να μείνει και να είναι ευχαριστημένος. Αυτό βέβαια πάντα με την προϋπόθεση ότι εταιρεία είναι σωστή.

 

Τώρα αν ο επαγγελματίας δεν είναι ευχαριστημένος από την θέση του και τα χρήματα και όλα όσα ανέφερες πολύ σωστά, θα φύγει.

Αυτόν δεν μπορείς να τον κρατήσεις με τίποτα ούτε με εκπαίδευση ούτε με περισσότερα χρήματα.

Απλά αυτό που ανέφερα ήταν ότι έχω δει περιπτώσεις που άνθρωποι που δεν τους έδιναν εκπαίδευση την οποία ζήταγαν, την έκαναν μόνοι τους και απλά μετά αποχώρησαν.

Μη ξεχνάς επίσης ότι σε πολλές αγγελίες εργασίας σαν δέλεαρ αναφέρουν "συνεχής επιμόρφωση-εκπαίδευση", άρα το ξέρουν οι εταιρείες.

 

Δεν νομίζω να υπάρχει κενό στους ανθρώπους που κάνουν πωλήσεις εκπαίδευσης στο να πείσουν τον επιχειρηματία ότι μετά το τέλος της εκπαίδευσης δεν θα έχει αποχωρήσεις. Δεν είναι δουλειά τους να βγάλουν τέτοιες σκέψεις από τον επιχειρηματία.

 

Οι άνθρωποι της εκπαίδευσης αυτό που έχουν να κάνουν είναι να προβάλλουν το πρόγραμμα τους και να τονίσουν το πόσο η εκάστοτε εταιρεία θα ωφεληθεί από αυτό (ROI). Τώρα αν αυτό θα γίνει κατανοητό είναι μια άλλη συζήτηση.

 

Όσον αφορά τώρα τον ΟΑΕΔ σε αυτό να σου πω ότι στην ουσία ωφελούνται οι εταιρίες που έχουν πολλές εργοδοτικές εισφορές. Δηλαδή αν μία εταιρεία έχει Ν υπαλλήλους και όλη την προηγούμενη χρονιά έχει δώσει στον ασφαλιστικό φορέα της 100.000€ τότε δικαιούται το 0,045% από αυτά τα χρήματα να τα ξοδέψει σε εκπαίδευση δηλαδή 4.500€ για όλους τους υπαλλήλους της.

Στην ουσία είναι 4,5€ ανά 100€ εργοδοτικών εισφορών.

 

Τώρα όσο αφορά το πώς σκέφτεται ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα είναι με το οποίο δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό διότι οι απόψεις μου ίσως φανούν αιρετικές. Αλλά από τα 22 σχεδόν χρόνια εμπειρίας στο χώρο έχω να καταθέσω μια αισιόδοξη άποψη για αυτό.

 

Ακόμα θα πρέπει να σου επισημάνω ότι ο εκπαιδευτής δεν κάνει πωλήσεις. Τουλάχιστον όχι εκεί που ήμουν εγώ. Η δουλειά του εκπαιδευτή είναι να ξέρει άριστα αυτό που κάνει μπαίνει και να δίνει τον καλύτερο εαυτό του μέσα στην τάξη. Και μιλώ για αυτούς που εργάζονται μέσα στο εκπαιδευτικά κέντρα. Εάν κάποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας σίγουρα έχει αναπτύξει τα skills που χρειάζονται για να κάνει πωλήσεις.

 

Καταλήγοντας θα τονίσω ότι επιχειρηματίας που ξεκινάει να κάνει μια εκπαιδευτική επένδυση και σκέφτεται ότι μετά το τέλος της θα του φύγει κόσμος είναι σίγουρα καταδικασμένος από τις εξελίξεις.

 

ΥΓ. Δεν με φέρνεις σε καμία δύσκολη θέση. Πάντα έχω το θάρρος να λέω τα πράγματα τα οποία πιστεύω ότι είναι σωστά. Το αν είναι ή όχι αυτό είναι κάτι που μπορεί να μπει στο βάσανο της συζήτησης.

 

Link to comment
Share on other sites

Μην το συζητάς αυτό δεν υπάρχει λόγος. Εδώ είμαστε μια παρέα. Αντί να πάμε στο καφενείο ή την καφετέρια τα λεμε από εδω.

Εξάλλου σήμερα κάνει κρύο.

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω με τον Αντώνη, αναφορικά με το ότι φαίνονται όσοι θα φύγουν ή θα μείνουν μετά απο κάθε εκπαίδευση. Εγώ προσωπικά έχω φύγει όταν ένιωσα ότι δεν με καλύπτει η θέση που είχα και το περιβάλλον..και έχω πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα των επιλογών μου για μια καλύτερη καριέρα.

Νομίζω ότι είναι αποκλειστικά ευθύνη του εργοδότη, να κρατήσει τον καλό και εκπαιδευμένο υπάλληλο ή συνεργάτη του.

Επίσης outis, ούτε με σένα συμφωνώ ότι ο εργοδότης δεν στέλνει κόσμο για εκπαίδευση επειδή φοβάτε μην του φύγουν, τουλάχιστον όχι στην μεγάλη πλειοψηφία. Δεν τους στέλνει επειδή είναι...πως να το θέσω κομψά?...αυτό που φουσκώνουν τις σαμπρέλες. Είναι δυνατόν να είναι επιλογή του εργοδότη να μην εκπαιδεύει κάποιον και να τον προτιμάω ψιλο άσχετο? Κάθε δικαιολογία για μένα είναι ανόητη σε αυτό το θέμα εκτός απο το ...οικονομικό που όμως έτσι κι αλλιώς μακροπρόθεσμα, η σωστή εκπαίδευση το αποσβαίνει.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτές, οι μισοί και παρα πάνω μπορεί να είναι της πυρκαγιάς. Μην τους επιλέγεις. Μεγάλα παιδιά είμαστε, ... μετά την πρώτη μέρα, ξέρεις τι γίνεται. Σήκω και φύγε και κάνε παράπονα. Πες το στον εργοδότη, ότι θέλω να κάνω μάθημα με τον Αντώνη, μόνο με αυτόν μπορώ μετά να είμαι καλύτερος στην δουλειά μου. Και επίσης πεστου, αν δεν με στήλεις σε εκπαίδευση και με βάλεις να κάνω μόνος μου την εγκατάσταησ του περίπλοκου router, ο πελάτης θα ζητάει τα λεφτά του πίσω. Πεστο και τόνισε το.

Τι να κάνει το εκπαιδευτικό κέντρο? Να πει στον εργόδότη σου , ότι είσαι επικίνδυνος επειδή είσαι ανεκπαίδευτος? Εσύ κι εγώ πρέπει να το απαιτούμε. Τέλος.

Θα αλλάξει με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία? Μάλλον δύσκολο, αλλά ελπίζω ότι λόγω της πολυπλοκότητας και της ποικιλίας των προιόντων ( να ναι καλά η MS και ο ανταγωνισμός) σε λίγο θα είναι αυτονόητο ότι αυτός που δηλώνει...ξέρω απο υπολογιστές ..γενικά..θα είναι γραφικός για να μην πω γελοίος.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το χειρότερο κατ' εμέ αντεπιχείρημα των επιχειρηματιών (χωρίς παράλογες βάσεις..) ότι "αν εκαπιδεύσω κάποιον και μου φύγει τι κάνουμε" ;

Πως θα τους πείθαμε να δουν το θέμα της εκπαίδευσης σαν μία καθαρόαιμη επένδυση πάνω στο πιο καθαρόαιμο ίσως αντικείμενο του επιχειρείν, τον ίδιο τον άνθρωπο ;

 

Τι απαντάμε σε αυτούς τους επιφυλακτικούς επιχειρηματίες ;

 

Εγώ πάλι γνωρίζω περιπτώσεις επαγγελματιών που δήλωναν τους απελυμένους ή παραιτηθέντες Πιστοποιημένους υπαλλήλους τους ως ενεργούς για να κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς....

Τι να λέμε τώρα στη χώρα της ρεμούλας και της απάτης;

Link to comment
Share on other sites

[...και έχω πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα των επιλογών μου για μια καλύτερη καριέρα ]

μία από τα ίδια...

 

πρέπει κάποια μέρα να πάμε όλοι μας για καμία μπύρα (με αυτές τις μεγάλες ποικιλίες, αφού πάρουμε πρώτα εξοδόχαρτο..)να τα συζητήσουμε από κοντά.

Θα έχει ενδιαφέρον μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Νάσο μου δεν βλέπω το λόγο να διαφωνεις μαζί μου. Αυτό που είπα είναι ότι έχω δει ανθρώπους που φεύγουν γιατί η εταιρεία δεν τους δίνει εκπαίδευση. Αυτό ξέρω αυτό λέω. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες τους οποίους υποψιάζομαι. Ίσως ο λόγος αυτός να είναι το κερασάκι αλλά τον εχω βιώσει και το καταθέτω. Σε καμια περίπτωση δεν θεωρώ οτι η δουλειά μου είναι να πείσω τον επιχειρηματία ότι δεν θα του φύγουν αυτοί που εκπαίδευσε. Αυτό είναι δικιά του υπόθεση. Όπως σωστά έγγραψες

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...