Jump to content

SCCM remote tools keep asking for credentials


lekanopedio
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Αντιμετωπίζω το εξής στο"Remote Tools" του SCCM:όταν προσπαθώ να συνδεθώ με remote tools στους clients βγαίνει Access denied και μου ζητά Credentials. Από τη στιγμή που θα τα εισάγω, η σύνδεση πραγματοποιείται. Σε σύνολο 1300 clients το κάνει σε 70% περίπου είτε η console του SCCM 2007 R2 είναι εγκαταστημένη σε XP, VISTA ή 7 μηχανάκι, εξαιρουμένης της console του SCCM server που από εκεί συνδέομαι με όλους τους clients κανονικά.

Έχοντας ελένξει την εγκατάσταση του config.manager client, ta permissions των remote control operators, τα services , τα DCOM permissions, βάζοντας τον local admin του SCCM και ακόμα και τον domain admin στους remote control operators συνεχίζει να ζητάει credentials - μέχρι και συγκεκριμένα microsoft updates έκανα uninstall.Για ποιο λόγο σε κυριολεκτικά δίδυμους clients, στον ένα ζητάει και στον άλλο όχι.Ο console user είναι και SCCM local admin.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/configmgradminconsole/thread/a10c7d4d-7ae4-444b-b01d-66a645d6f798

Είχα το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα. Απλα μου κάνει εντύπωση που το update δεν πήγε σε όλα σου τα Pc, όπως σε μενα και δε μπορούσα να μπω πουθενά. WSUS issues μήπως?

Link to comment
Share on other sites

Έγραψες ότι έχεις βγάλει κάποια updates. Γράψε πια είναι μήπως υπάρχει και κανένα superseding update που δημιουργεί το πρόβλημα σου. Έχεις διαφορετικά groups στο WSUS?

Έχω βγάλει τα KB968389 και KB974571. Μετά δεν είχα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το KB974571 δημιουργεί αρκετά προβλήματα και αναμένεται ένα Patch γι' αυτό, εγώ όμως θα ήθελα να ρωτήσω ποια έκδοση του SCCM έχετε εγκατεστημένη και ποιο Service Pack?

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει το SP2 καλό είναι να το πράξετε άμεσα και να περιμένετε να ενημερωθούν και οι clients αντίστοιχα, μετά απο αυτό (και μερικές ημέρες αναμονή) πείτε μας αν υφίσταται ακόμη το πρόβλημα.

 

Link to comment
Share on other sites

O SCCM στήθηκε αρχικά στην εταιρεία μας με SP2 και πριν 2 μήνες κάναμε upgrade σε R2.Τα Micosoft updates που αναφέρετε είναι τα πρώτα που αφαίρεσα manually από κάποιους clients αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα(C:\WINDOWS\$NtUninstallKB968389$\spuninst\spuninst.exe /quiet /norestart).Για να μην περιμένω, έφτιαξα GPO startup script να στέλνει σε OU το CCMSetup.exe...αλλά πάλι τα ίδια.Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω!!Από τη console του SCCM Server δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα , αλλά από τα μηχανάκια του Help desk μας είτε αυτά είναι 7 είτε XP έχω θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να πω ότι αποκλείεται να είναι θέμα Microsoft updates των XP γιατί το ίδιο αντιμετωπίζω σε μηχανάκια με Windows 7.

Τo kb968389  γίνεται apply στα παρακάτω λειτουργικά Vista,XP,2003,2008.  Άρα μάλλον το συγκεκριμένο δεν είναι το πρόβλημα σου. Απλα κάνε ένα κόπο για τις εγγραφες στη registry, έτσι για να αποκλείσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Στο δικό μου WSUS το έχω decline.

Το KB974571 από ότι έχω διαβάσει ανατινάζει τον OCS κατα κύριο λόγο. Έχουν ένα OCSASNFIX.ΕΧE που διορθώνει τα προβλήματα, αλλά αλλάζει αρχεία για OCS.Μήπως και κάτι άλλο άραγε? Αυτό βέβαια το patch λέει ότι δε πρέπει να το ξηλώσεις αλλά να κάνεις upply το exe. Αυτό σε μένα είναι approved αλλά έχω τρέξει το exe. Έχω ocs και υπάρχει η γραμμή στη registry HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\RtcSrv\InstallInfo\OCSASNFIX που υποδηλώνει ότι το έχω τρέξει. Αυτό πρέπει να τρέξει και στους clients αλλά δεν θυμάμαι αν το έχω κάνει και επίσης στους clients δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι αυτό έχει εγκατασταθεί. 

 Αν και αυτό που λέει o Gsimos ότι καλύτερα να περιμένεις κάποιο patch που διορθώνει αυτό το patch είναι το καλύτερο.

YΓ. όποτε αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα θυμάμαι εκείνο το τρομερό bug των roaming profiles που δεν έπαιζαν με nvidia drivers. Στα μισά pc τα roaming profiles έπαιζαν και στα άλλα μισά όχι. Οπότε ή θα ακούσεις τη συμβουλή του Σίμου ή ξεκίνα να αλλάζει ότι κάρτα βρεις μπροστά σου. Αστειεύομαι. Αν θες πρόσβαση να μπεις με vpn σε μένα να ελέγξεις κάτι στείλε ενα pm.

 

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη,

 

Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει από την αρχή της εγκατάστασης σας; Η εμφανίστηκε τώρα;

Αν ισχύει το πρώτο, τότε συστήνω προσεκτική μελέτη του ακόλουθου: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc181468.aspx

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο, εάν και τα είχα ελένξει παλαιότερα, έκανα ένα επιπλέον check.Ta security rights των collections είναι σωστά...read and remote tools checked...αλλά και τα security rights των permitted viewers στον Remote tools client agent είναι σωστά....άσε που εγώ που έχω full rights ως sccm admin and local sccm admin μου ζητά credentials.Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ο οποιοσδήποτε χρήστης με τα απαραίτητα δικαιώματα, εάν κάνει login στη cosole tou server συνδέεται κανονικά;

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Επανέρχομαι σ' αυτό το θέμα καθώς κάνω ένα review των ανοιχτών ερωτήσεων της προηγούμενης χρονιάς.

Λοιπόν, αυτό το θέμα μου φέρνει περισσότερο σε πρόβλημα των Credentials που χρησιμοποιουνταί για τη σύνδεση με τα Remote Tools, οπότε χρειάζονται δυο πράγματα:

1) Έλεγχος των accounts που έχουν δικαίωμα χρήσης των Remote Tools και

2) Έλεγχος του logfile "Remctrl.log" στους clients που έχεις το πρόβλημα, αν θέλεις στείλε μου κάποιο από αυτά με PM αφού προσπαθήσεις να συνδεθείς έτσι ώστε να καταγραφεί στο αρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Και ενώ ο καιρός έχει περάσει το πρόβλημα συνεχίζει και υφίσταται.Θέμα credentials και πρόβλημα με accounts δεν νομίζω να συντρέχει γιατί, οι ίδιοι remote users συνδέονται χωρίς πρόβλημα σε όλα τα νεοdeploy μηχανάκια που έχουν windows 7 χωρίς να τους ζητηθούν credentials. Θεωρώ ότι κάποιο συγκεκριμένο security update έχει κάνει τη ζημιά, δεν θυμάμαι ποιο, αλλά θυμάμαι ότι ακόμα κι αν το έκανα απεγκατάσταση θα έπρεπε επιπλέον να κάνω αλλαγές και στη registry, κάτι που δεν τόλμησα για αυτά τα χιλιάδες pc.Παραταύτα, θα ελένξω το Remctl.log και θα σε ενημερώσω

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είχες ρυθμίσει κάποτε μέσω Group Policy το Remote Assistance σε αυτούς τους υπολογιστές; Γιατί ενδέχεται να έρχονται σε σύγκρουση οι ρυθμίσεις του GPO με τις ρυθμίσεις του ConfigMgr Client Agent, σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιείς το δεύτερο όταν υπάρχει υποδομή τέτοια και αποσυνδέεις τo GPO από τα σχετικά OU που είναι τοποθετημένοι οι clients.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...