Jump to content

Securing & Auditing Databases: From a Holistic Framework to an SQL Server 2008 Focus


Recommended Posts

Αθήνα 29/01/2010

Αγαπητά μέλη,

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής – ISACA Athens Chapter σας προσκαλεί την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18:00, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται στην Ελληνο-Αμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, με θέμα:

«Securing & Auditing Databases: From a Holistic Framework to an SQL Server 2008 Focus»

Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις 17:30 και παρακαλούμε για την τήρησή της καθώς θα λειτουργήσει χώρος εγγραφής πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του Ι.Ε.Σ.Π, ενώ υπάρχει ένα ενδεικτικό κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη που ανέρχεται στο ποσό των € 15 (θα καταβληθεί κατά την προσέλευση στην εκδήλωση).

Η εκδήλωση έχει χωριστεί σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, θα αναλυθούν θέματα ασφάλειας βάσεων δεδομένων ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση βασιζόμενη στην αλληλεπίδραση τεχνολογικών, ανθρώπινων, οργανωτικών, και διαδικαστικών παραμέτρων. Η παρουσίαση θα βασιστεί στις αρχές του Business Model for Information Security όπως δημοσιεύτηκε από τον ISACA το 2009. Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθούν περιστατικά ασφάλειας βάσεων δεδομένων, θα περιγραφούν οι σύγχρονες τεχνικές επιθέσεων καθώς και το πλαίσιο ασφάλειας για την αντιμετώπισή τους. Η δεύτερη ενότητα θα είναι τεχνική με σκοπό να παρουσιαστούν σκοπεύοντας να όλες οι δυνατές επιλογές που έχει ο SQL Server 2008 σε θέματα Security & Auditing. Μέσα από αυτήν την παρουσίαση θα δούμε ποιά είναι η αρχιτεκτονική ασφάλειας και πως αυτή υλοποιείται σε αυτόν, τις δυνατότητες και τα εργαλεία για auditing που παρέχει, καθώς επίσης και τις δυνατότητες data encryption που υπάρχουν.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ. Χρήστος Δημητριάδης (CISM, CISA), Chief Security Officer στην Intralot A.E. και κ. Αντώνιος Χατζηπαυλής, Software Architect Evangelist και Project Manager στην Εθνοdata A.E.. Οκ. Δημητριάδης είναι Πρόεδρος της External Relations Committee και μέλος στο Relations Board του ISACA (Headquarters), ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος των Academic Relations Committee, Journal Editorial Committee and Business Model for Information Security WorkGroup. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στο χώρο του information security, περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις και προσκαλεστεί από πολλούς οργανισμούς – μεταξύ αυτών USNIST και η Ευρωπαϊκή Ένωση – για να κάνει σχετικές ομιλίες. Οκ. Δημητριάδης κατέχει diploma σε Electrical and Computer Engineering από το Πανεπιστήμιο Πατρών και διδακτορικό σε Information Security από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οκ. Χατζηπαυλής ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο από το 1988. Έχει εργασθεί σε software houses σαν junior και senior developer, σε μπορική εταιρεία σαν ΙΤ Manager ενώ από το 1998 δραστηριοποιείται και σαν εκπαιδευτής σε θέματα ανάπτυξης εφαρμογών και βάσεων δεδομένων με εργαλεία της Microsoft, έχοντας σήμερα πάνω από 13,500 ώρες εκπαίδευσης σε αυτά. Από το 2009 εργάζεται στην Εθνοdata A.E. σαν Software Architect Evangelist και Project Manager. Είναι ενεργό μέλος των δύο μεγαλύτερων κοινοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα σε τεχνολογίες της Microsoft (www.autoexec.gr, www.dotnetzone.gr) στις οποίες και διατηρεί blogs. Έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής σε πάνω από 30 παρουσιάσεις και διαλέξεις που η Microsoft Hellas έχει διοργανώσει. Από το 1998 είναι πιστοποιημένος σαν MCP, MCSD, MCT, MCDBA, MCAD, MCTS, MCITP, MCPD, MCSA, και OCA. Το 2010 έλαβε το τίτλο του Microsoft MVP στον SQL Server για την δραστηριοποίηση του και τις γνώσεις του στις διάφορες κοινότητες.

Σημειώνεται ότι στους κατόχους των επαγγελματικών πιστοποιήσεων θα δοθούν βεβαιώσεις για αναγνώριση δύο (2) CPEs. Την παρούσα πρόσκληση μπορείτε να τη διαθέσετε σε άτομα που κατά την κρίση σας θα ενδιαφέρονταν να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...