Jump to content

Καθυστέρηση στο κατέβασμα των email και μεταφορά email σε τοπικό επίπεδο


chris2007
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά, θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας, σε έναν νέο πελάτη με Exchange Server 2003  παρατηρώ ότι ένα τερματικό για να κατεβάσει τα email από τον exchange κάνει περίπου 10 λεπτά, ενώ άλλα τερματικά τα κατεβάζουν πολλή γρήγορα, ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει, επίσης πως μπορώ να πάρω το .pst αρχείο του Exchange Server 2003  και να το μεταφέρω σε ένα laptop που έχει στο σπίτι του έτσι ώστε να έχει σε τοπικό επίπεδο τα email.

 

Ευχαριστώ πολύ

Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

1. Αναφέρεις ότι έχει μία καθυστέρηση 10 λεπτών ενώ είναι στο ίδιο με άλλα PC που κατεβάζουν αμέσως. Χρησιμοποιεί για client το Microsoft Outlook; Έχεις επιβεβαιώσει ότι δεν κατεβάζει τα email μέσω POP3; Έλεγξε τις ρυθμίσεις του mail account στον υπολογιστή. Πως είναι στημένος;

2. Δεν χρειάζεται να μεταφέρεις το .pst. Ούτως ή άλλως νομίζω ότι δεν γίνεται αφού εάν εισάγεις το pst στο outlook στο σπίτι του όταν συνδεθεί με τον exchange θα τα "ανεβάσει" ξανά στο server δημιουργώντας duplicates (με κάθε επιφύλαξη αυτό γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ). Βέβαια δεν υπάρχει λόγος να γίνει έτσι. Πες του να φέρει το φορητό από το σπίτι (γι' αυτό το λένε "φορητό") και σύνδεσέ το στο Exchange για να κατεβάσει τα email σε λίγα δευτερόλεπτα. Μετά ρύθμισε το account στο φορητό για να συνδέεται με τον Exchange μέσω http και τελείωσες. Μπορεί να το πάρει να φύγει και να λαμβάνει τα email του οπουδήποτε.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα.

 

(Δες τις ρυθμίσεις του mail account του pc που κατεβάζει αργά και πες μας).

 

Καλημέρα,

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

ότι και να έχει το outlook (είτε pop3 είτε exchange είτε ότι άλλο) έλεγξε κάθε πότε κάνει αυτόματο συγχρωνισμό (send/receive check) μέσα από τα profile τους outlook (online-offline)...

 

επίσης δες αν είναι σε offline mode που συνήθως εκεί by default είναι ρυθμισμένο να μην κάνει αυτόματο send/receive αλλά και αν το έχει επιλέξει κάποιος αν θυμάμαι καλά είναι ανά 5 λεπτά(το αλλάζεις).

 

για το Laptop δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό από τον Γιάννη...

απλά να σημειώσω ότι στον server δεν υπάρχουν pst files...αλλά θα βρεις αρχεία edb.

Link to comment
Share on other sites

ναι έχεις δίκιο...ότι είναι ebd δεν πάει να πει ότι το παίρνεις και το βάζεις στο outlook...

το έγραψα έτσι γιατί μου φαινόταν ξεκάθαρο από την στιγμή που έγραψα ότι δεν είναι pst.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά, τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο υπολογιστής ήταν πολλή μικρός σε επεξεργαστική ισχύ για αυτό και κατέβαιναν αργά τα email, όσο για το pst αρχείο δεν το μετέφερα στο laptop.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...