Jump to content

Προβλημα με κοινόχρηστους φακέλους


lexicon
 Share

Recommended Posts

Γεια σας

Εχουμε μια εφαρμογή για Internet CAfe με αποτέλεσμα να έχω δει πάνω απο 5000 PC. Εχω δει οτι σε ορισμένους υπολογιστές οταν πάμε να κανουμε εναν φακελο κοινοχρηστο βγαίνει το μήνυμα οτι δεν υπαρχει ελευθερος χώρος. Tα windows σε αυτη την περιπτωση ειναι Home και δεν εχουν ουτε quota ουτε τιποτα άλλο περίεργο. Μέχρι στιγμής το έχω δει σε 2 εγκαταστασεις. Το πρόβλημα λύθηκε μόνο μετά απο ξαναεγκατασταση των windows

Link to comment
Share on other sites

Αυτό γενικότερα είναι πρόβλημα που εμφανίζεται όταν υπάρχουν περισσότερα απο ένα partition και προσπαθείς να ρίξεις ένα αρχείο στο d drive πχ. Επειδή το file copy όπως και το unzip δημιουργούνται πρώτα μέσα στους temp φακέλους και μετά αντιγράφονται στο τελικό σημείο αν το c drive σου δεν έχει χώρο τότε σου πετάει ένα μήνυμα σφάλματος. Μπορεί ο τελικός προορισμός που είναι ένα 2ο partition να έχει χώρο, αλλά στο copy πρώτα δημιουργείται το αρχείο στο windows\temp ή στο documents and settings του χρήστη το οποίο είναι στο δίσκο c. Έλεγξε αν τα pc που σου δημιουργόύσαν το πρόβλημα είχαν 2 partition και σου έχω λύση για το πρόβλημα σου.

Μπορείς πηγαίνωντας στις  μεταβλητές συστήματος να αλλάξεις τα folders τα οποία χρησιμοποιούνται για τα temp αρχεία και να τα μεταφέρεις στο 2o partition.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι προφανες οτι υπαρχει ntfs corruption εδω(ιος?) το οποιο περιεχει την αδυναμια του συστηματος να καταλαβει αν υπαρχει καπου ελευθερος χωρος και να τον βλεπει ως δεσμευμενο.Γι'αυτο οταν κανεις φορματ και ξαναπερναει το συστημα του ntfs ειναι ενταξει.

Αν θελεις κοιτα το σχετικο αρθρο απο τη microsft knowledge base http://support.microsoft.com/kb/814594 .

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...