Jump to content

Exchange 2010 Service Pack 1 Sneak Peak


stapolitis
 Share

Recommended Posts

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Μάλλον ξύπνησε στραβά ο συνάδελφος. Εγώ πάντως ευχαριστώ τον εν λόγω blogger για τον κόπο που έκανε ο οποίος είναι δεδομένος, αλλά και για τη διάθεσή του να μας παράσχει μία πληροφόρηση στα ελληνικά. Άλλωστε "πρωτογενής πληροφορία" δεν νοείται. Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

 

Πάντως καλό είναι να αναφέρεται η πηγή σε κάθε περίπτωση ή η σχετική βιβλιογραφία.

 

Γιάννης

 

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο βρε Στράτο εεεεε Γιάννη, το έπιασες το νόημα.

Βέβαια πρωτογενής πληροφορία υφίσταται και είναι το αρχικό δημοσίευμα/άρθρο και συμφωνώ ότι πρέπει να αναφέρεται η πηγή όταν "μεταφράζουμε" στην μητρική μας γλώσσα αν θέλουμε να είμαστε εντάξει.

Εγώ τους τελευταίους μήνες πάντως έχω δει πολλά τέτοια άρθρα από διάφορους bloggers του Autoexec, προσωπικά δεν με ενοχλεί, με ενοχλεί όμως όταν γίνεται κατ' εξακολούθηση και με χαμηλή ποιότητα μετάφρασης. Το γεγονός της "παραγωγής" blog posts με τη μέθοδο της μετάφρασης (που πολλές φορές θυμίζει Μετάφραση από Μηχανή) δείχνει ότι :

α) Ο αρθρογράφος δεν έχει πραγματικά δικό του υλικό να ανεβάσει ή δεν κατεβάζει ιδέες,

β) θεωρεί ότι με τον αριθμό των posts πετυχαίνει κάποιο σκοπό (ειλικρινά δε γνωρίζω όμως ποιον έχει ο καθείς στο μυαλό του)

Με λυπεί όμως ιδιαίτερα η χαμηλή ποιότητα της μετάφρασης των κειμένων, τόσο που απογοητεύομαι για τον πολύ χρόνο που σπαταλάω για να χτενίσω τα (πρωτογενή) κείμενα μου, αν ρίξουμε όλοι την ποιότητα φαντάζεσαι τι θα γίνει;

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα το ξαναπώ αλλά πρωτογενής πληροφορία δεν υπάρχει (σχεδόν ποτέ για την ακρίβεια). Και αυτός που (πρωτογενώς) γράφει ένα άρθρο, την πληροφορία συνήθως την ανασύρει από άλλη πηγή. Έτσι δεν βλέπω λόγο κανείς να σκάει για αυτό. Πάντα όμως να αναφέρεται η πηγή.

Συμφωνώ και επαυξάνω και για τη φροντίδα της γλώσσας που χρησιμοποιούμε στα άρθρα.

 

Στράτος εεεε Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Στάθη δεν περίμενα να έχεις τέτοια απορία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν αναφέρω ότι, μεταξύ άλλων  ένας απο τους σκοπούς του forum είναι η πληροφόριση των 6000 μελών του για τις εξελίξεις στο χώρο του IT , στα ελληνικά. Προφανώς αυτό περιλαμβάνει μετάφραση και αναπαραγωγή ειδήσεων απο ξενόγλωσσα έγκυρα site. Η πηγή καλό είναι να αναφερεται και για όσους ρωτάνε την γνώμη μου, προτείνω να μπαίνει και η προσωπική κρίση του καθενός ή η προσωπική του πινελιά αν θέλετε.

Υπάρχουν χιλιάδες μέλη που επιλέγουν να ενημερωθούν πρωτογενώς απο το Autoexec.gr και δεν θα μάθαιναν σημαντικά πράγματα αν όλοι μας εδώ δεν ψάχναμε, αναπαράγαμε, μεταφράζαμε, αντιγράφαμε. Εγώ προσωπικά έχω αντιγράψει-μεταφράσει και κυρίως έχω προτρέψει άλλους να το κάνουν για να μας δώσουν την προσωπική τους ματιά σε διάφορα θέματα, που πίστευα ότι είναι καλό να υπάρχουν στα ελληνικά. Φυσικά εγώ είμαι γνωστό κάθαρμα και παλιοχαρακτήρας. Ακόμα και οι 500 και πλέον λύσεις που έχω δώσει σε αυτό το forum δεν ήταν δικές μου αλλά τις είχαν κάνει πρώτα κάποιοι άλλοι. Δηλώνω πως καμία δεν σκέφτηκα μόνος μου εκτός απο κανα δύο που μου κάτσανε στην τύχη. [:S]

Πρωτογενή άρθρα προφανώς και υπάρχουν, όπως για παράδειγμα webcasts απο ξενιχτυσμένους-βλαμένους bloggers,  επιδείξη εγκαταστάσεων, αναλυτικές διευκρινήσεις επι προβλημάτων, που σε κάθε περίπτωση όμως έχουν αντλήσει την έμπνευση τους απο κάτι που είναι στην επικαιρότητα. Τελείως πρωτογενή είναι ίσως όσα περιγράφουν, πως περάσαμε σε κάθε ταξίδι [:D]. Ειδικα δε αυτό που περιγράφω πως πέρασα στην Αμερική, την οποία και ...ανακάλυψα.

To autoexec.gr έφτασε στο όποιο μέγεθος διαθέτει, λόγω της προσθήκης περιεχομένου στα ελληνικά (αντε και κανα 2 απο την οξφόρδη) απο άτομα που εργάστηκαν και ξενύχτησαν (κυριώς αυτό). 

Αλλά η βασικότερη επιτυχία του autoexec.gr είναι πως βασίζεται στην έννοια της παρέας. Οπότε στεναχωριέμαι οταν κοντραριζόμαστε χωρίς λόγο. (Αμα υπάρχει λόγος είμαι ο πρώτος που τραβάω το ζωνάρι μου).

Τέλος προσωπικά δεν έχω κρίνει την ποιότητα κανενός post ως προς την γλώσσα αλλά μόνο ως προς την ακρίβεια του περιεχομένου και πάντα με το μαλακό. (Καλά ψέματα λέω, εχω βρίσει 2-3 εδω μέσα και έχω ζητήσει να διορθώσουν κάτι ανακρίβιες, αλλά ήταν παλικάρια που αντέχουν το βρίσιμο).

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω και εγώ με την σειρά μου ότι η προσφορά και η τεχνογνωσία κάποιων εδώ μέσα με εκατοντάδες posts δεν σηκώνει καμμία αμφισβήτηση, όπως επίσης και η προσφορά τους στα μηνιαία community events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία κάποιοι άλλοι τα σνομπάρουν επιδεικτικά. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...