Jump to content

The next wave of productivity is here. Office 2010 + Sharepoint 2010


Recommended Posts

1. Τα εργαλεία είναι Visual Studio 2010 Express edition οπότε φαντάζομαι ότι θα συνεχίσουν να είναι δωρεάν. Έτσι τα έχουν και οι ανταγωνιστές. Οι πρώτες κατηγορίες developers που στηρίζει η εταιρεία είναι για εφαρμογές consumer. Αργότερα θα μάθούμε τι θα γίνει με τις "βαριές" εφαρμογές και τα εργαλεία (αν υπάρξει διαφοροποίηση) με χρέωση.

Ελπίζω να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν με τα WM5.

 

2. Καλό το enterprise κομμάτι αλλά η Microsoft έμαθε the hard way ότι οι consumers είναι πολλά εκατομύρια και χαλάνε πολλά χρήματα - προς το παρόν λύσεις αποθήκης/τιμολόγησης/crm κλπ. σε WM6.5 μέχρι να μεγαλώσει η πλατφόρμα WP7 (βασικά δεν έχουν ακόμη μικρό SQL server).

Ελπίζω να μπορούμε να αγοράζουμε συσκευές με WM6.5 μέχρι να δούμε τι θα γίνει στα WP7.

 

3. Τα στατιστικά λένε ότι πλέον αυτοί που έχουν desktop Outlook και δεν έχουν δικό τους exchange server ή hosted exchange services και θέλουν τα δεδομένα στο κινητό τους είναι λίγοι (σε σχέση με όλους τους άλλους - ούτε εγώ έχω exchange server για δική μου χρήση). Γι'αυτό και οι κολεγιές με Nokia και Apple (και RIM παλιότερα) για τον exchange server.

 

Με τη λογική αυτή θα πρέπει να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές ατζέντες. Προσπαθείς Ανδρέα, αλλά φίλε μου κάνουν τη μία πατάτα μετά την άλλη. Όπως έκαναν και στο παρελθόν που κάποτε μπορούσαμε να συγχρονίζουμε over the air με WiFi και θεώρησαν ότι θα πρέπει να συγχρονίζουμε μόνο με BT (λες και αυτό είναι πιο ασφαλές). Τώρα, λένε ότι θα πρέπει να συγχρονίζουμε με Exchange ή να πληρώνουμε τον πάροχό μας για υπηρεσίες push. Mε άλλα λόγια, θα πρέπει να προετοιμάζομαι για αλλαγή πλατφόρμας...

 

Understood.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...