Jump to content

Τι συμβαίνει με τους ISPs στην Ελλάδα και έχουν μπει σε Level 3 listings?


Miss Marple
 Share

Recommended Posts

Κάνοντας χθες κάποιους τυπικούς ελέγχους μέσω του mxtoolbox.com  για το mx record μας ανακαλύψαμε με μεγάλη έκπληξη ότι ενώ οι δικές μας IP δεν ήταν blacklisted, εντούτοις όλο το autonomous system  του ISP μας είναι listed  (level 3 listing) από την UCEPROTECT (http://www.uceprotect.net/rblcheck.php?ipr=213.249.45.68 ). <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Αφού ενημερώσαμε τον ISP μας για όλο αυτό και ενώ είμαστε σε αναμονή γιατί το διερευνούν, προχωρήσαμε και σε κάποια τεστ με άλλα mx records και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι μεγάλοι ISPs της Ελλάδας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα. Παράξενο?

 

Μήπως να το διερευνούσατε, να μιλήσετε κι εσείς με τους ISPs σας  να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει?

Link to comment
Share on other sites

Τα καλά παιδιά της UCEPROTECT δεν λαμβάνουν υπόψη τα dynamic IP ranges των διαφόρων ISPs και έτσι απλά κάνουν blacklist ολόκληρο τον ISP αν δούνε μεγάλη κίνηση από κάποια IPs .... όπως πχ αν στείλεις εσύ email και μετά από λίγο στείλει και κάποιος άλλος άσχετος, με το ίδιο dynamic IP.

 

Μάλιστα ζητάνε φράγκα για να σε βγάλουν από το blackilist οπότε μάλλον οι ISPs δεν βιάζονται να υποκείψουν στον εκβιασμό.

 

Η λύση είναι απλή. Απλά παύεις να χρησιμοποιείς την UCEPROTECT

Link to comment
Share on other sites

Υποβιβαστήκαμε και στα emails; Μπέρδεψαν τα junk bonds με τα junk του outlook;

Μου φαίνεται υπερβολικό πάντως να έχουν βάλει σε blacklist όλον τον ISP - κάποιες IP δικές μας έχουν μαυρίσει 2-3 φορές παλιότερα αλλά σε 24 ώρες διορθωνόταν η κατάσταση. Αν αυτό που λες ισχύει, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα...

 Μας διαβάζει κανένας από ISP που μπορεί να το διασταυρώσει;

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος είναι junk είναι το UCEPROTECT. Αν δεις το graph με τα υποτιθέμενα spam listings, πέφτει το ΣΚ ενώ παραμένει υψηλό μέσα στην εβδομάδα. Λες και οι spammers έχουν ΣΚ!

 

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ο ISP πρέπει να πληρώσει για να γίνει άμεσα de-listed από την UCEPROTECT είναι γεγονός και μας προβλημάτισε και εμάς είναι η αλήθεια.

ΟΜΩΣ υπάρχουν και κάποια standards που ακολουθούνται για να βρεθεί ο ISP σε level 3 listing- όπως για παράδειγμα αν ένα μίνιμουμ 0,2% όλων των IPs που παρέχει έχουν μπει σε level 1 listing τις τελευταίες 7 ημέρες.....

Εξάλλου αυτό δεν συνέβαινε πριν από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, οπότε το ερώτημα είναι ΤΙ άλλαξε ξαφνικά? Και πόσο θα έπρεπε να ανησυχούμε?

Link to comment
Share on other sites

Τίποτε ιδιαίτερο, απλά ακούσαμε κι εμείς για τον εκβιασμό της UCEPROTECT. Κάνε απλά ένα search είτε με το Bing είτε με το Google και θα δεις ότι αμέσως μετά από τα links στο ίδιο το site, αρχίζουν οι σελίδες που μιλάνε για extortion, scammers, κλπ, κλπ, κλπ.

 

Φαίνεται οι άνθρωποι είναι φτηνιάριδες και αντί να χρησιμοποιήσουν κάποιο σοβαρό αλγόριθμο ανίχνευσης spammer μπλοκάρουν το σύμπαν και πουλάνε μούρη "σκληρού".

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχει δίκιο ο κ. Κλαδάκης που τόσο συχνά λέει "To autoexec το διαβάζεις?????"

Είχε γίνει εκτενής συζήτηση επί του θέματος και μάλιστα πρόσφατα εδώ.

......... [:$]

Από το στόμα μου το πήρες

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...