Jump to content

Sharepoint 2007 & exchange 2007 mail enable user


FragiskosM
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Αν γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα mail enable user με external email address σαν χρήστη στο sharepoint για να λαμβάνει ειδοποιήσεις.Σαν User κάνει login στο Portal αλλά δεν λαμβάνει email όταν έχει κάποια ειδοποίηση. Με τους users με mailbox στον exchange μας παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, ρωτάς πως ένας χρήστης στο Sharepoint ο οποίος έχει δηλώσει email address θα λαμβάνει alerts?

 

Τα alerts τα ορίζει ο ίδιος ο χρήστης για συγκεκριμένα lists όταν κάνει subscribe μέσω του Action menu. Συνολικά, τα alert του τα ελέγχει από τα My Settings του. Αν ο ίδιος ο χρήστης δεν ενεργοποιήσει τα alerts του δεν μπορείς να του στείλεις alerts με το στανιό ... εκτός και αν γράψεις κώδικα για να δημιουργήσεις τα subscriptions.

Link to comment
Share on other sites

οχι. εχω χρηστες στο active directory με mailbox στον exchange Και λειτουργει κανονικά. στον exchange 2007 μπορεις να ενεργοποιήσεις ένα user στο active directory με email address external πχ gmail or forthnet.Σε αυτή τη περίπτωση δεν δουλευει το alerting.

Link to comment
Share on other sites

Ο χρήστης στο Sharepoint ποιό email address έχει? Δεν έχει σημασία πως είναι ορισμένος ο χρήστης στον Exchange αλλά στο Sharepoint. Όταν προσθέτεις ένα χρήστη το Sharepoint θα τραβήξει το email του από το Active Directory αλλιώς θα πρέπει να δώσεις εσύ το email.

 

Επιπλέον, τί εννοείς "δεν δουλεύει"? Δεν φεύγουν ποτέ τα alerts ή δεν φτάνουν? Τί γράφει στα logs?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργώ έναν νέο mail enable user στον Exchange με email address [email protected].

Ο χρήστης user μπορεί να κάνει login στο Domain και έχει πρόσβαση στα sites που θέλω αλλά δεν λαμβάνει καθόλου email από τον sharepoint. έριξα μια ματιά στα logs του sharepoint και δεν βλέπω κάτι περίεργο. Με τους χρήστες που έχουν mailbox από επάνω στον exchange μας δεν έχω θέμα.

Έλπίζω να έγινα κατανοητός. Η βασική μου ερώτηση είναι αν δουλευει ο sharepoint και Με mail enable users ή δούλεύει μόνο με mailbox users.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Την ερώτησή σου την κατάλαβα αλλά δεν ξέρω να σου δώσω απάντηση.

Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ σε ένα πελάτη που είχε Mail Server ο οποίος δεν ήταν Exchange.

Δεν πήγαινε ποτέ η ιδοποίηση στο User λες και δεν είχε mail.

Ας μας απαντήσει κάποιος που μπορεί να ξέρει τι πρέπει να γίνει.

Τώρα, εσύ επειδή έχεις Exchange. Θα μπορούσες να κάνεις έναν χρήστη στο Active Directory πχ test και θα του δώσεις κανονικά mailbox πχ [email protected]

Στη συνέχεια θα κάνει ένα contact test και θα του δόσεις external mailbox πχ [email protected]

Θα πας στον χρήστη και θα κάνεις Forward όλα τα mail στην επαφή test.

Με αυτό τον τρόπο ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου παίξει, αλλά και εμένα δεν μου αρεσει σαν λύση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όπως και να χει. Έχω κάνει ερώτηση και σε ένα συνάδελφο στην Microsoft μήπως ξέρει να μου απαντήσει. Θα ενημερώσω σχετικά.

Το contact το σκέφτηκα και εγώ αλλά φαντάσου ότι είναι 35 users που πρέπει να ανοίξω διπλά και είναι εξωτερικοί συνεργάτες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, να το επαναλάβ ξανά. Το Sharepoint κοιτάει ΜΟΝΟ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ properties για να βρει το email account του χρήστη. Όταν προσθέτεις κάποιο χρήστη από το Active Directory θα πάει και θα κάνει map κάποια από τα properties του AD στα δικά του.

 

Το θέμα τώρα είναι: οι χρήστες που έχουν πρόβλημα έχουν πρόβλημα, μήπως δεν έχουν ορισμένο email? Μήπως είναι λάθος το email τους?

 

Τα log του Sharepoint τί λένε? Και από τη Microsoft αν ανοίξεις case πάλι τα log θα σου πούνε να τους στείλεις.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά με το SharePoint είναι:

WSS που ο χρήστης βάζει και μόνος του το e-mail του, ή

MOSS που πρέπει από καιρό εις καιρό να κάνουμε συγχρονισμό με το AD για να περνάνε οι αλλαγές που έχουν γίνει στο AD στο SharePoint;

 

George J.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...