Jump to content

QUIZ


antonch
 Share

Recommended Posts

What is CAD?

http://en.wikipedia.org/wiki/Computer-aided_design

 

CAD may be used to design curves and figures in two-dimensional ("2D") space; or curves, surfaces, and solids in three-dimensional ("3D") objects.

Ανάλογα τώρα τι ακριβώς θέλεις να υπολογίζεις πρέπει να διαλέξεις την κατάλληλη εφαρμογή. Αν είναι για σχεδίαση CNC θα σου πρότεινα solidworks. Για οτιδήποτε άλλο πρέπει να δώσεις προδιαγραφές ;)

 

Link to comment
Share on other sites

στον χώρο μας η λέξη 'διασταδιολόγηση' δεν σημαίνει τίποτα...

 

γιατί πολύ απλά κανείς δεν θα ξέρει να σου απαντήσει...και η κάθε απάντηση που μπορεί να ακούσεις είναι υπό συνθήκες σωστή...

 

και καλώς η κακώς κάποια πράγματα δεν γίνεται να μεταφράζονται αν είναι όροι του χώρου μας και τους έχουν 'γεννήσει' οι αμερικάνοι...

 

για να δούμε στο χώρος μας στα ελληνικά πως θα μπορούσαμε να πούμε το παρακάτω και να μας καταλάβουν

 

λέξεις όπως

hypervisor

cluster

compact

failover

front end

exchange

και πολλές άλλες

 

αν αυτή η λέξη ήταν σε κάποια προσφορά εταιρείας ή τεχνική ανάλυση, τότε take the egg and cut its hair

 

Link to comment
Share on other sites

θα διαφωνήσω με το blackman. Η λέξη διαστασιολόγηση χρησιμοποιείται κανονικά στη πληροφορική και στο σχέδιο ακόμα και σε εξετάσεις στο σχολείο. Ειδικά σε τμήματα δομικών έργων-κατασκευαστικό τομέα http://www.aspete.gr/perigrama_ypodomhs.pdf, σχέδιο http://www.e-yliko.gr/odhgies/examsTerms.aspx και γενικότερα όπου υπάρχει η ανάγκη του υπολογισμού 2D ή 3D διαστάσεων.

Επειδή όμως θα συμφωνήσω ότι αυτή τη λέξη τη βρήκες σε κάποιο διαγωνισμό ή τεχνική ανάλυση, αν μας βοηθήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες ίσως σε βοηθήσουμε παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη δεν διαφωνώ με τα λεγόμενα σου.

Το αν πρέπει ή όχι να μεταφράζονται στα ελληνικά οι όροι νομίζω ότι δεν πρέπει. Αλλά έχω ένα βίτσιο με την ελληνική γλώσσα και μου αρέσει αυτό το παιχνίδι άσχετα αν δεν με βρήσκει σύμφωνο. (Καλά μην βαράτε όλοι μαζί σαν άνθρωπος και εγώ έχω την εγκεφαλική μου λόξα)

Όμως παρόλα αυτά υπάρχει σαν λέξη και χρησιμοποιήτε στον χώρο μας και μάλιστα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη αρκετά επιτυχημένη για την έννοια που χρησιμοποιήτε.

Υ.Γ Οχι δεν το διάβασα στο RAM!!!.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...