Jump to content

Γεννήτρια ρεύματος συμβατή με Windows 2008 Hyper-V server!


Develekos
 Share

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω την απόλυτη ανάγκη να κρατήσω ζωντανό την Παρασκευή ένα serverάκι για περίπου 8 ώρες. Βλέπετε ανακοίνωσε η ΔΕΗ πολύωρη διακοπή ρεύματος. Πριν πάω να αναζητήσω γεννήτρια σε σχετικά καταστήματα είπα να δω μήπως κανείς από εσάς μπορούσε να με προστατέψει από καμία βλακεία. Υπάρχει καλύτερη ιδέα ή να το κάνω το έγκλημα;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε,

1. Εάν με ένα 600άρι τροφοδοτικό παίζει μία χαρά υπολόγισε...

2. Less is better.

3. Προσωρινή, μόνο για μία ημέρα, αν και εάν η "μόνιμη" λύση είναι κοντά στο κόστος δεν έχω πρόβλημα να ξοδέψω κάτι παραπάνω.

 

Ελπίζω να είναι πλήρης οι απαντήσεις μου.

 

Ευχαριστώ και πάλι,

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς καμία γεννήτρια δεν βγάζει σωστό ρεύμα (τουλάχιστον από τις κοινές στα καταστήματα) με αποτέλεσμα να να βλέπεις το voltoμετρο να κάνει τραμπάλα.

Σε παρόμοια περίπτωση δεν κατάφερα να πείσω τον πελάτη να ΜΗΝ βάλει γεννήτρια στην προγραμματιζόμενη διακοπή και το αποτέλεσμα ήταν:

1 καμένο Switch, 1 καμένο τηλ.κέντρο, 1 καμένη οθόνη & ένα τροφοδοτικό από pc.

Η γεννήτρια συνδέθηκε πίσω από ένα UPS χούτσου/μούτσου.

 

Σε συζήτηση που έχω κάνει με ηλεκτρολόγους, λένε ότι χρειάζεται πίνακας μετά την γεννήτρια καθώς και ένας σταθεροποιητής ή ένα καλό UPS.

Ο πίνακας που έχω δεν μετά από γεννήτρια, έχει τα προβλεπόμενα για να μην γίνει κάποιο μεγάλο μπαμ από σοβαρές υπερτάσεις κλπ.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες να μας πει ένας ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Αυτά φοβάμαι και εγώ. Έχω ένα καλό online UPS πριν το server και φοβάμαι επειδή δεν μου μένει χρόνος ότι θα καταλήξω να πάω να αγοράσω μία γεννήτρια και ο Θεός βοηθός!

 

Ευχαριστώ,

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

αφού έχεις μικρο φορτίο και για μια μόνο φορά, γιατί δεν βάζεις κ ενα δεύτερο ups να αυξήσεις την αυτονομία σου κ να σου μείνει.

έχει δίκιο ο highlander τα μικρά  γεννητριάκια δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερή τάση,  όσο πιο κοντά είναι το φορτίο σου στο max της γεννήτριας τόσο πιο χάλια είναι η κατάσταση.

 

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Αντί να το σπας ρώτα ηλεκτρολόγο άμεσα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη ούτε είναι παίξε-γέλασε. Η γεννήτρια βγάζει 220V, αρκετό ρεύμα για να σκοτώσει. Γι αυτό θέλει και πίνακα και σταθεροποίηση και πραγματικό ηλεκτρολόγο να τα στήσει. Για οτιδήποτε πάει στραβά την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης και ο εγκαταστάτης. Και όταν μιλάμε για "στραβά" του στυλ πυρκαγιά/σοβαροί τραυματισμοί, η "ευθύνη" μπορεί να οδηγήσει σε "βραχιόλια". Το οποίο είναι και ένα καλό επιχείρημα για την επόμενη φορά που κάποιος πελάτης επιμείνει για γεννήτρια.

 

Φυσικά και οι μικρές/φτηνές γεννήτριες δεν έχουν σταθερή τάση, φτιαχτήκανε για εργαλεία και λάμπες οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα να δουλέψουν με μεταβαλλόμενη τάση.

 

Υ.Γ. "ηλεκτρολόγοι/μηχανολόγοι" δεν υπάρχουν. Μπορεί πριν από 500 χρόνια να υπήρχε μία κοινή σχολή στο ΕΜΠ αλλά τα αντικείμενα είναι πολύ διαφορετικά. Σα να μιλάμε για οφθαλμίατρο και οδοντίατρο.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...