Jump to content

Exchange 2003 sp2. spam problem


salonikios
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω πρόβλημα που φαντάζομαι λίγο πολύ όσοι έχουν ασχοληθεί με τον exchange θα το έχουν αντιμέτωποι με αυτό. Έγινα spammer!!! Το θέμα είναι ότι δεν είμαι open relay και έχω εγκατεστημένο καλά antivirus και στον exchange και σε όλα τα clients. Έχω σκανάρει με ότι έχω βρει όλους τους clients αλλά τίποτα, καθαρά τα μηχανάκια. Σημειωτέον 1ον ότι έχω και vpn( άραγε μπορεί ο ιός να είναι από κάποιο απομακρυσμένο μηχάνημα;) και 2ον ότι τα μισά μηχανάκια μπαίνουν με OWA και τα άλλα μισά μέσω outlook.

Αυτά τα λίγα. Έχετε κάτι να μου προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί και μάλιστα ιδιαίτερα αναλυτικά σε παλαιότερα posts του forum. Κάνε μία αναζήτηση και αν χρειαστείς και πάλι βοήθεια, ενημέρωσε.

 

Γιάννης

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω hardware firewall και έχω ήδη ορίσει ότι η πόρτα 25 θα βλέπει την ip του exchange μου (φαντάζομαι αυτό εννοείς ε;)

Όσον αφορά για τα άλλο post που έχουν γίνει, τα έχω διαβάσει όλα και έκανα αλλαγές αρκετές και αφού δεν βρήκα λύση έγραψα την ερώτησή μου.

Link to comment
Share on other sites

οχι

Από μέσα τα pc σου όταν πάνε να ανοίξουν μία πόρτα 25 προς τον έξω κόσμο, να τους το απαγορεύεται η κίνηση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Μέσα από το gueue από τον Exchange. Όσον αφορά την πόρτα, φαίνεται ο ιός να χρησιμοποιεί την πόρτα που είναι ήδη ανοιχτή από το pc προς τον Exchange και στέλνει τα spam απευθείας μέσα από αυτόν και όσο και να έψαξα μέσα από τα logs τα spam δεν φαίνονται από ποιόν λογαριασμό φεύγουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ενεργοποίησε Logging στον Default SMTP Virtual Server (Exchange System Manager - Servers - YourServer - Protocols - SMTP - Default SMTP Virtual Server δεξί κλικ Properties - enable logging)

απο εκει θα δείς τι γίνετε και απο που έρχονται τα μηνύματα.

Εαν οι χρήστες σου συνδέονται με Microsoft Outlook (MAPI) βάλε τις ip τους στο Relay Restrictions του SMTP σαν blocked. ή και ακόμα στο connection Control για να μην μπορούν να συνδεθούν καν.

αναμένουμε νέα

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

φίλε το έχω ενεργοποιημένο το συγκεκριμένο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής... (διαβάζοντας τα logs εννοώ) Αναρωτιέμαι απλώς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω ποια ip ή όνομα υπολογιστή στέλνει σε ποιόν mail με ποιο θέμα.

Το περίεργο είναι κιόλας ότι η εντολή netstat μέσα από το cmd του exchange μου δείχνει μόνο τους clients του τοπικού δικτύου, δεν μου φέρνει ούτε τους χρήστες που μπαίνουν μέσω vpn ούτε αυτούς που μπαίνουν μέσω internet.

Link to comment
Share on other sites

Οι clients έχουν τρεις τρόπους να συνδεθούν στον Exchnage, είτε τοπικά μέσω outlook κατευθείαν στον Exchange, είτε μέσω OWA, είτε μέσω smtp και τους χρησιμοποιούμε όλους του τρόπους.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω ενεργοποίησή το POP3 και έτσι κάνοντας μια καινούργια σύνδεση μέσω outlook μου δίνεται και αυτή η δυνατότητα. Μπορείς να μου στείλεις το mail σου να σου στείλω τα logs?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...