Jump to content

Exchange 2007 - Report


Gigo
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποιο script που να μπορώ να κάνω export σε ένα txt πόσα και πού e-mails έστειλα την προηγούμενη ημέρα εκτός του domain.

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Gigo,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο μαγικό script που κάνει αυτό που θες, αυτό που υπάρχει όμως από πλευράς Exchange 2007 είναι άφθονα logs!
Με την πολύτιμη βοήθεια του logparser λοιπόν μπορείς να πάρεις αυτά τα logs, να τα κάνεις parse Και να βγάλεις το Report που θές, το μόνο που χρειάζετε είναι μια γνώση SQL like queries.
Πληροφορίες από τον δικό μας i-away για την χρήση του Logparser:

http://autoexec.gr/blogs/i-away/archive/2009/10/17/exchange-2007-logs-1.aspx

Να μιλήσω και για τον System Center Operations Manager ο οποίος κάνει τέτοια Reports αλλα ειναι για μεγάλες εγκαταστάσεις (και τσέπες δυστυχώς [:^)]  )

Τέλος είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις ένα search θα βρεις και πολλά 3rd party εργαλεία που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά (όχι τσάμπα όμως χεχε) π.χ http://www.promodag.com/

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τα Links (χρησιμοποιώ ήδη το logparser), έχω καταφέρει να βρω ένα script, αλλά ομολογώ ότι δεν του έχω πολύ εμπιστοσύνη. Άλλες φορές μου βγάζει τα σωστά αποτελέσματα (τι έστειλα, τι έλαβα) άλλεσ φορές όχι και τόσο.

 

 

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...