Jump to content

Lexmark e250dn Network


giannis-it
 Share

Recommended Posts

Συναδελφοι θελω τα φωτα σας. Εχω τον συγκεκριμενο εκτυπωτη δικτυακο , ο οποιος ξαφνικα σταματησε να τυπωνει. Το υπολοιπο δικτυο τον εκανε Ping οποτε δεν υπηρχε θεμα καρτας η επικοινωνιας. Μπηκα στο web interface του και του εβαλα αλλη ip και του απενεργοποιησα το dhcp με αποτελεσμα να χασει την διευθυνση του και πλεον να εχει διευθυνση 0.0.0.0. Πως μπορω να του κανω hardware reset και να ξαναπαρει εργοστασιακες ρυθμισεις για να τον ξαναφτιαξω απο την αρχη?

Link to comment
Share on other sites

Απο google...

 

To reset the IP address back to dhcp on a

lexmark e250dn network printer.

1) Turn power switch (back of the printer) to OFF

 

2) Open front panel

 

3) While holding down the front panel Continue and Cancel buttons, power

on the printer.

 

4) Keep holding the two buttons down until the error light (leftmost

led) becomes solid. 

 

5) Release buttons and close front panel.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη,

εφοσον εκανες hardware reset στον εκτυπωτη, συνδεσε τον σε ενα pc ή σε ενα router που συνδεεται με εστω ενα pc.Κατοπιν στο pc θα πατησεις την ip που λεει το manual οτι παιρνει κατοπιν reset.Αυτο το βρισκεις και στο google.Εννοειται οτι pc και εκτυπωτης θα βρισκονται στο ιδιο δικτυο.Π.χ. αν η default ip του εκτυπωτη ειναι 192.168.1.1 τοτε το pc ή το router θα πρεπει να εχει μια διευθυνση π.χ. 192.168.1.5 ωστε να βρισκονται στο ιδιο δικτυο και να "βλεπονται" μεταξυ τους.Σε περιπτωση που ισως παιρνει αυτοματα ip συνδεσε τον πανω σε ενα ρουτερ που εχει ενεργοποιημενο το dhcp για να παρει απο εκει διευθυνση.Κατοπιν θα τον δεις απο ενα αλλο pc που ειναι συνδεμενο στο router.

Αν δε γινει κατι με αυτα τοτε θα σου προτεινα να συνδεσεις τον εκτυπωτη με usb και να κανεις update με το τελευταιο firmware το οποιο θα βρεις στην επισημη σελιδα του κατασκευαστη ή καπου στο google.Επισης αν εχει λαμπακι που αναβει οταν επικοινωνει με δικτυο η nic του εκτυπωτη, ελεγξε το αν αναβει ή απο το manual δες τι συμπεριφορα πρεπει να εχει.Μπορει να ειναι τελειως χαλασμενη και να θελει αλλαγη ο εκτυπωτης.

Eπισης κανε μια επανεγκατασταση το λογισμικο (με συνδεση usb o εκτυπωτης εννοειται) και νομιζω οτι καπου στη διαρκεια της εγκαταστασης σου δινεται δυνατοτητα σε καποιο μενου να αλλαξεις την ip απο 0.0.0.0 σε ο,τι θελεις εσυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

γενικα στο συγκεκριμενο δικτυο ειχα και αλλα προβληματα...οποτε αλλαξα τον router που ειναι και ο dhcp server εκανα και τα hardware reset στον εκτυπωτη και αποκατασταθηκε το προβλημα...μεχρι αποδειξεως του αντιθετου!!!!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...