Jump to content

sccm reporting services point


panos83
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.Μια ερώτηση και πάλι για sccm.Παίρνω error 7404 για το reporting services point,τον ρόλο τον έχω βάλει στην sql,SRS is not installed or properly configured on SRS Reporting point server.Το error αυτό παράγεται ανα 57 λεπτά.Εχω κάνει copy τα reports τα οποία παιζουν άψογα.Αρα πιθανότατα μιλάμε για fake error.Πως μπορω να το σταματήσω?Καμια ιδέα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά,

 

Είναι όντως false (όχι fake!) το σφάλμα, μου έχει τύχει πολλές φορές, επιλύεται όμως με την εγκατάσταση του Service Pack 2 ή με το Hotfix SCCM2007_SP1_KB957576_X86_ENU για SP1 εγκαταστάσεις, μπορείς να το δείς εδώ και να το κατεβάσεις: Status message ID 7404 is reported frequently in an

installation of System Center Configuration Manager 2007 R2 that uses

SQL Server 2008 as the site database.

Το Service Pack 2 για ConfigMgr 2007 βρίσκεται εδώ.

 

Καλό θα είναι να αναφέρεις την έκδοση που έχεις εγκαταστήσει (2007, R2, R3 Beta) και το Service Pack Level σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ χρήσιμο για να σε βοηθήσουμε.

 

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ για την απάντηση τουλάχιστον με καθησυχασες....Λοιπον η Version που έχω είναι sccm 2007 R2 4.00.6221.100.Δλδ απο sp1 εκανα απευθειας Install R2.Το hotfix δεν τρεχει και μου βγάζει το εξής error 'setup has detected that the build version of the system installed doesn't match the update you are applying to it.

You can only install this update on build 2195 to build 6005'.

Δεν ξέρω αν βάζοντας sp2 πάνε όλα καλά επειδή έχω sql 2008 sp1....Tι προτείνεις?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να προχωρήσεις άφοβα και να εγκαταστήσεις το SP2, υποστηρίζεται επίσημα ο SQL Server 2008 με ή χωρίς SP1 και μπορείς να το δεις εδώ στο επίσημο documentation Configuration Manager 2007 SP2 Supported

Configurations.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά για το R2 (feature pack) δεν έχει σημασία η σειρά εγκατάστασης, δηλαδή μπορείς να το εγκαταστήσεις σε Config Manager χωρίς SP1 ή SP2 και είτε με SP1 ή SP2.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν χαλάει τίποτα, ίσα ίσα που είναι υποχρεωτικό, τα Hotfixes δεν είναι συνήθως.

Στην 1η απάντηση μου υπάρχει και το Link για το SP2, διάβασε προσεκτικά και θα το δεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και παλι.Και ομως μου χαλασε τον wsus και εμφανιζει ενα event id 7000

SMS WSUS Configuration Manager failed to configure proxy settings on WSUS Server.Δεν αλλαξα τπτ μετα την εγκατασταση και πριν επαιζε κανονικα.Καμια ιδεα???Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι δεν είναι σημαντικό αυτό το πρόβλημα, για να δούμε όμως πως θα το λύσουμε, από την περιγραφή του σφάλματος καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να ρυθμίσει ο ConfigMgr τον Proxy με τον οποίο συνδέεται ο WSUS στο Internet για να κατεβάσει τα updates.

Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι:

1) Έλεγχος των θυρών που ακούει το site του WSUS, μέσα από τον IIS τις ελέγχεις, αν δεν τις έχεις αλλάξει τότε οι default θύρες ειναι 8530 & SSL 8531, αν τις έχεις αλλάξει τις σημειώνεις και προχωράμε στο επόμενο βήμα.

2) Έλεγχος των ρυθμίσεων του "Software Update Point" ρόλου, από την κονσόλα του Configuration Manager πηγαίνεις "Site DB > Site Mgmt > Site Name > Site Settings > Component Configuration > Software Update Point" και ανοίγεις τις ιδιότητες. Εκεί στην ταμπέλα "General"  ελέγχεις ότι είναι μαρκαρισμένο το "Active Software Update Point on Site Server" &  ότι οι θύρες για HTTP & HTTPS (SSL) είναι αυτές που κατέγραψες στο 1ο βήμα, αν είναι διαφορετικές τις αλλάζεις και πατάς Apply & ΟΚ.

3) Έλεγχος των ρυθμίσεων του Proxy Server για τον ρόλο "Software Update Point", πάλι από την κονσόλα του ConfigMgr πηγαίνεις στο "Site DB > Site Mgmt > Site Name > Site Settings > Site Systems > Server Name > ConfigMgr software update point" και ανοίγεις τις ιδιότητες. Αν χρησιμοποιείς proxy για να συνδεθεί ο Server στο Internet πρέπει να τον ορίσεις εκεί, αν χρησιμοποιείς και client authentication στον Proxy (πχ ISA Server) τότε πρέπει να ορίσεις και το λογαριασμό με το Password αφού τσεκάρεις το σχετικό check box και μετά Apply & ΟΚ.

Για να μη χρειαστεί να κάνεις restart όλο το Server πήγαινε στο "Site DB > Tools > ConfigMgr Service Manager" και με δεξί κουμπί επάνω του διάλεξε "Start ConfigMgr Service Manager" μετά πήγαινε στο "Site Name > Servers > Server Name" και κλείσε διαδοχικά τις υπηρεσίες:

1) SMS_WSUS_CONFIGURATION_MANAGER

2) SMS_WSUS_CONTROL_MANAGER

3) SMS_WSUS_SYNC_MANAGER

Kαι τις ξεκινας με την ίδια σειρά.

Λογικά πρέπει να λυθεί το πρόβλημα σου, δοκίμασε και πες μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι εχω βαλει την 80 και 443.Τις ειχα αλλαξει δλδ.Ειναι wsus 3.0 sp2.Τι να επαθε γκαντεμια δουλευε κανονικα,εφτιαξα κατι και χαλασα κατι αλλο

: (

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ πάτησα αποστολή χωρίς να ολοκληρώσω το Post, δες το ξανά please.

Επίσης είναι κακή ιδέα να χρησιμοποιείς αυτές τις δυο θύρες (80 & 443) σιγουρέψου ότι δεν έχεις κάποιο άλλο site ή service που προσπαθεί να τις χρησιμοποιήσει.

Link to comment
Share on other sites

Το wsus επανηλθε συνεχιζε να μου βγαζει error για το reporting services point ,το αφαιρεσα τελειως και παιζουν ολα ρολοι.Μαζι και τα reports!Πως γινεται αυτο ιδεα δεν εχω παντως παιζει...

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς επανήλθε; Πως; Έκανες κάτι;

Όταν λες "το αφαίρεσα τελείως" σε ποιο ρόλο αναφέρεσαι; Τι αφαίρεσες και λειτούργησε τελικά;;;

Με μπέρδεψες....

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...