Jump to content

Το autoexec.gr στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά


Recommended Posts

Το Αutoexec.gr, και συγκεκριμένα δύο απο τους moderators, o Θανάσης Κλαδάκης και ο Βαγγέλης Καψαλάκης, βρέθηκαν στα εργαστήρια Η/Υ του Πανεπιστημίου Πειραιά και μαζί με τους Administrators Γίωργο και Χάρη, όπου σχεδίασαν και υλοποίησαν την καινουργια δικτυακή υποδομή των εργαστηρίων, που θα προσφέρει Mass Deployment Methods μέσω του Windows Deployment Server 2008 R2, ασφαλή πρόσβαση στο Internet και ΝΑΤ υπηρεσίες μέσω του Forefront Threat Gateway Manager 2010, ασφαλές και updated περιβάλλον εργασίας μέσω του WSUS 3 SP 2, και την υπηρεσία ενεργού καταλόγου Active Directory Domain Services. Bέβαια όλα αυτά σε ένα εικονικό περιβάλλον Hyper V R2, με τον  Windows Server 2008 R2.

 

Πρώτα έγινε ο σχεδιασμός της λύσης, όπου με την πολύτιμη και ευχάριστη συνεργασία των Administrators, βρέθηκαν λύσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία μέχρι τώρα υπήρχαν στην υποδομή. Στο τέλος της εγκατάστασης και αφού έγιναν τα κατάλληλα Demo και η παρουσίαση των καινούργιων δυνατοτήτων που θα είναι σε θέση να υλοποιήσουν o Γίωργος και ο Χάρης, δώσαμε το λόγο μας να παρουσίασουμε σε ημερίδα του Πανεπιστημίου , τον όλο σχεδιασμό και τις καινούργιες  δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της πληροφορικής. 

 

Το Autoexec.gr, στο οποίο συμμετέχουν από την νέα γενιά του IT, μέχρι και τους  πλέον έμπειρους επαγγελμάτιες πληροφορικής στην Ελλάδα, είτε μέσα απο τις στήλες του στα ιστολόγια, είτε απο το Forum, ακόμη και με φυσική παρουσία [Y], δίνει το παρών όπου χρειάζεται, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα και τις απορίες των συναδέλφων στο IT.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και βοηθάμε και εκπαιδεύουμε δωρεάν (και σωστά). Αυτό δεν είναι το πνεύμα; Ειδικά σε καιρούς δύσκολους...

Ανακοινώστε μας πότε και που θα γίνει και η ημερίδα.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σας !!! [<:o)]

Περιμένουμε την ημερίδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί όλοι μας μαθαίνουμε κάτι παραπάνω παρακουλουθώτας το σωστό σχεδιασμό και τα βήματα υλοποίησης μίας τεχνολογικά τεκμηριωμένης και επιτυχημένης λύσης. [:)]

Link to comment
Share on other sites

Να σας συγχαρώ και εγώ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να ευχηθώ να υπάρξουν και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Ανδρέα, οτι ο λόγος που συμμετέχουμε όλοι στο autoexec forum είναι για να προσφέρουμε αφιλοκερδώς βοήθεια με όποιο τρόπο μπορούμε

στους συναδέλφους του IT Community και αυτό γίνετε ποιο επιτακτικό στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

  

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια και από εμένα στους συντελεστές του έργου και σε ότι αφορά το autoexec αλλά και σε ότι αφορά στο ΠΑΠΕΙ. Σπανίως βρίσκεις ανθρώπους να προτείνεις καινοτομίες στο Δημόσιο τομέα και ακόμη πιο σπάνια ανθρώπους που θα δεχτούν να υλοποιήσουν αυτές τις καινοτομίες.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...