Jump to content

baudtec TW263R4-A2 ... ο διάολος μεταμορφωμένος ή φταίει κάτι άλλο?


Recommended Posts

Οκ θα κάνω το πρώτο μου post σε αυτό το site με ένα πρόβλημα που έχω στο σπίτι.

Έχω δύο σταθερά pc και ένα laptop.

To πιο σύγχρονο desktop συνδέεται (μέσω embedded network card στη motherboard πάντα) με το router χωρίς προβλήματα. Καλώδιο ethernet ~ 12 μέτρα.

Το laptop όταν συνδέται, ενσύρματα, από κοντά λειτουργεί μια χαρά. Από τα 12 μέτρα επίσης μια χαρά. Από τα 20 μέτρα συνδέεται μεν αλλά η ταχύτητα επικοινωνίας είναι πολύ μικρή.

Το πρόβλημα είναι πως το δεύτερο pc, το οποίο πρέπει να επικοινωνεί με το modem/router της baudtec στα 20 μέτρα ΔΕΝ μπορεί να επικοινωνήσει καθόλου.

Τα ~20 μέτρα είναι σαφώς χαμηλότερα από το θεωρητικό των 100 μέτρων του ethernet άρα είμαστε εντός ορίων.

Προφανώς φταίει το καταραμένο modem/router ?!

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, όσον αφορά χαλασμένα καλώδια και άλλες περιπτώσεις όπως διαφορετικές NIC στο εν λόγω pc.

Το μόνο μου συμπέρασμα είναι πως φταίει το router.

Απλά θα ήθελα τη γνώμη σας πριν πάω να χρυσοπληρώσω ένα switch χωρίς να ξέρω καν εκ των προτέρων αν θα λυθεί και το πρόβλημα...

Αλήθεια υπάρχει κάποιο συγκριτικό ή ένδειξη (από τεχνικά χαρακτηριστικά ή από διαγνωστικό πρόγραμμα) για το πόσο "καλά" λειτουργεί μια ethernet επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις?..

 

Ευχαριστώ... γιατί ίδρωσα όλο το σαββατοκύριακο για αυτό και μόνο το θέμα!!!

Γιώργος

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το θεωρητικό των 100 μέτρων όπως είπες είναι θεωρητικό και εξαρτάται από την ποιότητα του καλωδίου και τον τρόπο που έχει γίνει ο τερματισμός. Άποψη μου είναι ότι φταίει το καλώδιο σου. Βασικά αυτός που το τερμάτισε. Αν το καλώδιο είναι εργοστασιακό τότε ίσως να αλλάξω γνώμη. Αν δεν είναι εργοστασιακό μπορείς να μου πεις τη σειρά με τα χρώματα από το καλωδιάκια?

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Επίσης κοίτα μήπως και δεν κουμπώνει καλά μήπως έχουν χαλαρώσει τα κλιπς και ξεκουμπώνει από την κάρτα ή από το router. Σπάνιο εξαιρετικά να φταίει το router. Και λογικά τα 20m είναι μικρή απόσταση. Λογικά όπως είπε και ο apostolos check τα χρώματα στο καλώδιο και απο τις δύο πλευρές πρέπει να έχουν την ίδια διάταξη (straight).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ. Ναι ίσως τα κλιπς να μην είναι στην τέλεια θέση αλλά και πάλι αν πας να πειράξεις τίποτα εκεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Το θέμα είναι πως αυτό το ρουτερ έχει  4 θύρες (έστω 3 αφού η μία είναι για connx-tv αν και νομίζω ότι αλλάζει από τις ρυθμίσεις του ρουτερ) και ανεξαρτήτως σε ποιες θύρες έχω τα καλώδια αυτά που λειτουργούσαν λειτουργούν και το αντίθετο..!

Ναι όντως όπως είπε ο απόστολος το καλώδιο μου είναι home made, εγώ έχω φτιάξει τα περισσότερα ethernet που είχα στο παρελθόν, είτε κανονικά είτε crossover αν χρειάστηκε. Επιπλέον έχω αγοράσει βυσματάκια υψηλής ποιότητας. Επίσης όλα τα καλώδια ethernet που έχω είναι ίδιας καλής ποιότητας.

Τέλος έλεγξα αν υπάρχει ανοιχτοκύκλωμα (κομμένο καλώδιο) πριν ανοίξω τα βύσματα.

Όπως ανέφερα το ότι συνδέεται κανονικά το laptop απλά σε πολύ αργές ταχύτητες ενώ ο υπολογιστής καθόλου με προβληματίζει για το router... τι άλλο θα μπορούσε να είναι?

 

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει πείτε μου ότι μου κάνετε πλάκα.. Καφέ, Άσπρο καφέ, Μπλε, Άσπρο Μπλε κτλ... Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ακριβώς όπως είπες και εσύ δεν το κοιτάω από τη μεριά του κλιπ αλλά από την απο κάτω μεριά που φαίνονται και καλύτερα τα χρώματα. Το βέβαιο είναι πως η αντιστοίχηση των καλωδίων 1,2,3,4,5,6,7,8 είναι ακριβώς ίδια και στην άλλη άκρη: 1<->1,2<->2,3<->3,4<->4,5<->5,6<->6,7<->7,8<->8. Μην ανησυχείτε ΔΕΝ έχω φτιάξει cross καλώδιο που η αντιστοίχηση είναι κάπως έτσι 1<->3, κτλ.. δεν τα θυμάμαι απέξω.

 

ΑΣΧΕΤΟΣ/ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: "Φταίει το καλώδιο 99%" και να επιμένει!!!

Αγόρασα καλώδιο 20m και κάρτα δικτύου Netgear Gigabit Ethernet.

 

Μόλις το σύνδεσα με ένα σημείο του σπιτιού που είναι ~12 μέτρα καλώδιο ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! (χωρίς να χρησιμοποιήσω το νέο αγορασμένο καλώδιο)

Τι έφταιγε τελικά? Κάποιο πρωτόκολλο επικοινωνίας? Δεν ξέρω και ούτε έχω κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα να το ελέγξω.

 

Επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσω στα 20 μέτρα... ΤΙΠΟΤΑ!!! δηλαδή Limited Connectivity

Πάω τώρα να χρησιμοποιήσω το νέο καλώδιο που αγόρασα και τα ξαναλέμε. Ευχαριστώ για τη βοήθεια ως τώρα

 

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Ασπρο Πορτοκαλι, Πορτοκαλί, Ασπρο πράσινο, Μπλε, Ασπρο Μπλε, Πράσινο, Ασπρο καφέ, Καφέ.... 568 Β ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ STRAIGHT........ TO 1=ΑΣΠΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΦΕ.......

Πιθανόν όμως να μην φταεί και αυτό όπως λες..... εσύ ξέρεις τι γίνεται εκεί εμείς απλά μαντεύουμε εάν δεν μας τα λες όλα......

Πάντος κατά μεγάλο ποσοστό είναι το κάλωδιο.......

 

Link to comment
Share on other sites

O λόγος που επιμένουμε για το καλώδιο είναι πολύ απλός. Αν δεν είναι σωστή η σειρά των καλωδίων δουλεύει μεν αλλά σε μικρή απόσταση δε. Ακριβώς δηλαδή το πρόβλημα σου.

Αν ξεκινάς όπως λες με καφέ τότε είναι σίγουρα το καλώδιο σου.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να πω ότι με το 20μετρο καλώδιο λειτούργησε κανονικά.

Μόλις λύσω το παλιό καλώδιο από τον τοίχο (που τώρα είναι καρφωμένο) θα το κόβω λίγο λίγο μέχρι να λειτουργήσει (αν λειτουργήσει).

..δεδομένου βέβαια πως φταίει η απόσταση, ενώ δεν θα έπρεπε!

Αν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα ανάμεσα στα καλωδιάκα δεν μπορώ να το βρω.

Σημειώστε ανοιχτοκύκλωμα (κομμένο καλώδιο δηλαδή) ΔΕΝ υπάρχει. Μπορεί να το τσεκάρει εύκολα κανείς με πολύμετρο και το έκανα ήδη.

Οπότε ίσως όπως το κόβω να "κόψω" και το πρόβλημα και να νομίσω λανθασμένα πως φταίει η απόσταση. Άρα ή πρόβλημα στο καλώδιο είναι τελικά ή στην απόσταση και γενικότερη συνεργασία μεταξύ router και κάρτας δικτύου.

 

Όσον αφορά τα χρώματα δεν έχει καμία σημασία. Απόδειξη: Κοιτάω αυτή τη στιγμή εδώ μπροστά μου αγορασμένα καλώδια με τελείως διαφορετικές συνδεσμολογίες όσον αφορά τα χρώματα. Αλλά ΟΛΟΙ φυσικά έχουν την ίδια αντιστοίχηση χρώματος στην μία και άλλη άκρη του εκάστοτε καλωδίου.

 

Ίσως το τελευταίο που λέει ο απόστολος ότι δηλαδή αν κάνεις μόνο μια λάθος αντιστοιχηση πχ. το καφέ με το πράσινο να ισχύει πως θα υπάρχει ελαττωματική συνδεσμολογία. Δεν έχω δοκιμάσει τη συμβαίνει στις (πολλές) περιπτώσεις ελαττωματικής συνδεσμολογίας. Αλλά όπως ανέφερα και πριν ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο λάθος.

 

Να το εξηγήσω αλλιώς. Έχεις 8 γυμνά καλωδιάκια, όλα τα καλωδιάκια είναι τύπου UTP ακριβώς ίδιου υλικού και πάχους κτλ. Άρα όλα έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Αν πάρεις ένα καλωδιάκι και συνδέσεις τη μία του άκρη με το τελείως αριστερά pin του router και την άλλη άκρη με το τελείως αριστερά pin της network card τότε αυτό είναι σωστή σύνδεση. Αν κανείς το ίδιο από αριστερά προς τα δεξιά τότε σίγουρα θα έχεις σωστή σύνδεση.

Τώρα παίρνεις το ΠΙΝΕΛΟ! Επειδή δεν είσαι μάγος να ξέρεις πιο καλώδιο είναι πιο, αρχίσεις και βάφεις τα καλώδια... αν τώρα βάψεις το τελειώς αριστερά καφέ ή άσπρο ή μπλε, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία. Τι γίαννης τι γιαννάκης

 

Δεν είναι όπως στις περιπτώσεις χρωματικού κώδικα που λες ότι το κόκκινο καλώδιο πχ έχει την ιδιότητα να αντέχει 100Α ρεύματος, το πράσινο 10Α ρεύματος και το μπλε 1Α ρεύματος. Ε ναι τότε θα πρέπει να προσέξεις το χρώμα γιατί αντιστοιχεί σε διαφορετικές ιδιότητες και θα πρέπει να πάρουμε μια κοινή μόνιμη απόφαση για τα χρώματα. ΔΕΝ είναι αυτή η δική μας περίπτωση!

 

Link to comment
Share on other sites

Θα σε παρακαλούσα αν κάτι δε το γνωρίζεις να μην επιμένεις. Τα πολύχρωμα καλωδιάκια aka γιάννης και γιαννάκης αν τα ξεγυμνώσεις λίγο περισσότερο και τα παρατηρήσεις θα δεις ότι δεν έχουν την ίδια συστροφή όλα μεταξύ τους. το πράσινο και το πορτοκαλί ζευγάρι έχουν ακριβώς την ίδια συστροφή. το μπλέ είναι πιο πυκνή και το καφέ πιο αραιή. Επίσης όλα τα ζευγάρια μεταξύ τους πλέκονται και όπως έγραψα παραπάνω εξουδετερώνουν τα επαγωγικά ρεύματα που δημιουργούνται μέσα στο καλώδιο. Συμπέρασμα αν δε τα βάλεις τα καλώδια όπως πρέπει έχεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Αν δε θες να το καταλάβεις και να αρχίσεις να ξηλώνεις τοίχους και να κόβεις καλώδια μπορείς να το κάνεις. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τους γιάννηδες και του γιαννάκηδες όπως πρέπει.

http://www.duxcw.com/faq/network/diff568ab.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/TIA/EIA-568-B

Link to comment
Share on other sites

Οκ δεκτό. Δεν γνώριζα για αυτές τις λεπτομέρειες τις τεχνολογίας. Αλλά είναι αυτό ακριβώς που είπα, αν τα καλώδια έχουν διαφορετικές ιδιότητες μεταξύ τους τότε αξίζει η ξεχωριστή αντιστοίχηση των χρωμάτων. Άρα πρακτικά συμφωνούσαμε και συμφωνούμε.

 

Αναρωτιέμαι βέβαια αν κάθε UTP καλώδιο που βρίσκεις στην αγορά έχει αυτές τις προδιαγραφές. Επίσης όπως σου είπα έχω αγορασμένα καλώδια με τελείως διαφορετικές αλληλουχίες χρωμάτων, βέβαια αυτά τα καλώδια έχουν μικρό μήκος και ίσως να μην παίζει ρόλο ή να μην τους ένοιαξε γενικότερα ξέρω γω..

 

Τέσπα ευχαριστώ για τα links θα το ψάξω.. Αν θέλουν το πορτοκαλί πρώτο αντί για το καφέ, οκ το πορτοκαλί ή όποιο άλλο χρώμα πρώτο λοιπόν δεν θα μαλώσουμε κιόλας :P

 

Link to comment
Share on other sites

το πράσινο και το πορτοκαλί ζευγάρι έχουν ακριβώς την ίδια συστροφή. το μπλέ είναι πιο πυκνή και το καφέ πιο αραιή.

αυτο το αναφερει στα λινκ που εστειλες?? γιατι πρωτη φορα το ακουω. Ο χρωματισμος ειναι τυπικος γιατι επρεπε να υπαρχει ενας οδηγος. τωρα αν εσυ θελεις να κανεις τον δικο σου χρωματισμο δεν το απαγορευει κανενας οπως και το κανουν ολοι οι κατασκευαστες ετοιμων καλωδιων. Σιγουρα ειναι twisted ανα ζευγραι για να απομονωνουν τον θορυβο. αλλα το πλεξιμο τους δεν νομιζω οτι μπορει να γινει διαφορετικα ανα ζευγαρι. αν εχεις λινκ στειλτο γιατι με ενδιαφερει.

 

 

ΝΚ 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να πω ότι με το 20μετρο καλώδιο λειτούργησε κανονικά.
Μόλις λύσω το παλιό καλώδιο από τον τοίχο (που τώρα είναι καρφωμένο) θα το κόβω λίγο λίγο μέχρι να λειτουργήσει (αν λειτουργήσει).
..δεδομένου βέβαια πως φταίει η απόσταση, ενώ δεν θα έπρεπε!

 

πριν ξεκινησεις το κοψιμο, πρεπει να τσεκαρεις αν το καλωδιο περναει κοντα απο πηγη θορυβου, οπως ηλεκτρολογικος πινακας, περασμενο μαζι με καλωδιο ρευματος για αρκετα μετρα κτλ. αν ειναι εντοιχισμενο ειναι δυσκολο αλλα ο ηλεκτρολογος της εγκαταστασης θα ξερει.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

το πράσινο και το πορτοκαλί ζευγάρι έχουν ακριβώς την ίδια συστροφή. το μπλέ είναι πιο πυκνή και το καφέ πιο αραιή.

αυτο το αναφερει στα λινκ που εστειλες?? γιατι πρωτη φορα το ακουω. Ο χρωματισμος ειναι τυπικος γιατι επρεπε να υπαρχει ενας οδηγος. τωρα αν εσυ θελεις να κανεις τον δικο σου χρωματισμο δεν το απαγορευει κανενας οπως και το κανουν ολοι οι κατασκευαστες ετοιμων καλωδιων. Σιγουρα ειναι twisted ανα ζευγραι για να απομονωνουν τον θορυβο. αλλα το πλεξιμο τους δεν νομιζω οτι μπορει να γινει διαφορετικα ανα ζευγαρι. αν εχεις λινκ στειλτο γιατι με ενδιαφερει.

ΝΚ 

http://en.wikipedia.org/wiki/Category_5_cable

 Each of the four pairs in a Cat 5 cable has differing precise number of twists per metre based on prime numbers to minimize crosstalk between the pairs. On average there are 6 twists per 5 centimetres. The pairs are made from 24 gauge(AWG) copper wires within the cables.

Επίσης να προσθέσω ότι ευτυχώς που ρώτησες και το ξαναέψαξα με αποτέλεσμα να δω ότι έκανα λάθος στα ζευγάρια που έχουν ίδια συστροφή.

Individual twist lengths

By altering the length of each twist, crosstalk is reduced, without affecting the impedance.[6]

 

   Pair color [cm] per turn Turns per [m]
Green 1.53 65.2
Blue 1.54 64.8
Orange 1.78 56.2
Brown 1.94 51.7

Γενικότερα αυτό με τα ότι ναναι χρώματα δουλεύει όταν θέλουμε να κάνουμε κοντά καλώδια <15 αλλά σε μεγάλες αποστάσεις και ειδικά αν θες να περάσεις και πιστοποίηση αν  και το καλώδιο δεν είναι καλής ποιότητας στα 50-60 μέτρα τα μηχανήματα σε κόβουν. Επειδή αναλαμβάνουμε σαν εταιρία δομημένες καλωδιώσεις σε μεγάλα έργα και αναγκαστικά πρέπει να δίνουμε πιστοποίηση για το κάθε καλώδιο ξέρω πολύ καλά τι είναι να αγοράζει ο πελάτης φθηνά καλώδια και όχι κάποιο που του προτείνεις.

Link to comment
Share on other sites

ωραιος γιατι εψαξα και δεν βρηκα.

αλλα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι  η διαφορα φασης στο τυλιγμα δεν κανει πιο "ανθεκτικο" καποιο ζευγαρι για την μεταφορα δεδομενων.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

ωραιος γιατι εψαξα και δεν βρηκα.

αλλα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι  η διαφορα φασης στο τυλιγμα δεν κανει πιο "ανθεκτικο" καποιο ζευγαρι για την μεταφορα δεδομενων.

 

 

ΝΚ

 

Στην αρχή και εγώ έτσι πίστευα. Μέχρι που είδα καλώδιο δικτύου στη Λάρισα στα 113 μέτρα το οποίο όταν το τερμάτισαμε σαν τ568a δούλεψε(το έκοψε το fluke λόγο απόστασης) αλλά σαν τ568b δεν έπαιξε.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ παλιότερα όταν παιρνούσα καλώδια νόμιζα ότι έφτανε το 1 προς 1. Ετσι κάποτε που είχα μεγάλες αποστάσεις την πάτισα!!!!
Εμαθα λοιπόν με τον άσχημο τρόπο, ότι αυτά που σου γράφουν είναι η πραγματικότητα, και πρέπει να κρατάς αυτή την μορφή στα καλώδια σου. Αλλωστε και οι πρίζες, patchPanel κλπ έχουν αυτή την κωδικοποίηση.

το 1-2 πρέπει να είναι συνεστραμένο ζεύγος (χρώμα και ασπροχρώμα του)
και το 3 - 4 και πάλι Συνεστραμένο ζεύγος

Ετσι πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου έδωσαν
Αν παρατηρήσεις τα χρώματα κάνουν ακριβώς αυτό που γράφω παραπάνω
Κοιτώντας από Αριστερά προς τα δεξιά Κατά Β T-568Β
1. Ασπρο Πορτοκαλί
2. Πορτοκαλί
3. Ασπρο Πράσινο
4. Μπλε
5. Ασπρο Μπλε
6. Πράσινο
7. Ασπρο καφέ
8. Καφέ

Κοιτώντας από Αριστερά προς τα δεξιά Κατά Α T-568Α
1.
Ασπρο Πράσινο
2. Πράσινο
3. Ασπρο Πορτοκαλί
4. Μπλε
5. Ασπρο Μπλε
6. Πορτοκαλί
7. Ασπρο καφέ
8. Καφέ
Υπάρχουν δύο πρότυπα η Κατά Α και η κατά Β. Στο link έχει photos και από τα δύο πρότυπα http://www.incentre.net/content/view/75/2/

Και κάτι ακόμη. Εαν έχετε καλώδια FTP τότε τα γειώνετε μόνο από την μία πλευρά τους και όχι και από τις δύο. εαν γειωθούν και από τις δύο τότε δεν "φεύγει" το φορτίο, αλλά δημιουργείτε ένα πεδίο. ΄
Και αυτό από εμπειρία και από μία συζήτηση που είχα κάποτε με έναν ηλεκτρολόγο.

Link to comment
Share on other sites

Να μαι και εγώ...

 

διάβασα ότι ενδιαφέροντα πράγματα γράψατε και είπα να καταθέσω την δική μου άποψη και εμπειρία...

 

Ηλεκτρολόγος που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει εγκαταστάσεις δικτύου σε μεγάλα κτήρια και επιχειρίσεις με ενημέρωσε ότι ότι καλώδιο τίνει να ξεπεράσει τα 20 μέτρα παρουσιάζει προβλήματα συνδεσημότητας...ακόμα περισσότερο αν είναι handmade...φυσικά και παίζουν πολλά ακόμα ρόλο, όπως ήδη έχουν αναφερθεί...όπως πηγές 'θορύβου' που όσο πιο μεγάλο το καλώδιο τόσο περισσότερο το επιρρεάζει...

 

Θα συμφωνίσω με αυτά που έγραψε ο apostolos για τα καλώδια...με γύρισες πολλά χρόνια πίσω, όταν στην σχολή κάναμε δίκτυα...

 

αλλά τελικά εκτός του εκπαιδευτικού περιεχόμένου συζήτηση, αποτέλεσμα δεν βλέπω να βρέθηκε...

 

συνεπώς θα σε ρωτήσω αν δοκίμασες να πάρεις ένα απλό switch...να το βάλεις στην μέση της διαδρομής και να κάνεις την σύνδεση με 2 άλλα καλώδια πχ 10 μέτρων.

Link to comment
Share on other sites

το καλωδιο utp 5e φτανει στα 100-150 μετρα.

οπως λες κ εσυ ενα κτιριο 5-6 οροφους εχει εσωτερικη καλωδιοση 50 - 100 μετρα απο το υπογειο που ειναι το rack μεχρι τον τελευταιο οροφο.

γιαυτο και χρησιμοποιουν συσκευη πιστοποιησης ποιοτητας σηματος.  τωρα στις οικιακες οικοδομες η κατασταση ειναι λιγο, πετα καλωδιο να το τερματισουμε.

 

για την ιστορια ομως να πω κ εγω οτι εγω ριξει καλωδιο απο την ταρατσα μεχρι το υπογειο 3+2 οροφους, και λογο βαρεμαρας κυριως :) εχω βαλει 4 καλωδια με 3 μουφες !!!!!!

και ομως παιζει!!!

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι γραφεις καταλαβαινω οτι εχεις ενα καλωδιο 12 μετρων και ενα των 20 μετρων.Εφοσον ειναι ετσι τα πραγματα:

Στη θεση σου θα εκανα το εξης:

Θα επαιρνα το 20μετρο καλωδιο και θα το συνεδεα με το λαπτοπ.Κατοπιν το λαπτοπ θα το πηγαινα διπλα στο ρουτερ και θα ειχα εκει το καλωδιο κουβαρι.Ετσι θα καταλαβαινα αν στη διαδρομη υπαρχει κατι που χαλαει την επικοινωνια οπως ειπε και ο Νικος.Ή θα το εβαζα στα 20 μετρα αλλα θα το περνουσα απο αλλη διαδρομη.

Kαι μια ερωτηση:

Το δευτερο desktop pc λειτουργει με το καλωδιο των 12 μετρων (που λειτουργει μια χαρα με το πρωτο desktop);Εχει ποτε συνδεθει επιτυχως με καποιο αλλο ρουτερ;Το ρωταω αυτο σε περιπτωση που το προβλημα σου τελικα δε βρισκεται στα καλωδια αλλα στις ρυθμισεις των windows.

 

__________________________________________________________

http://globalcomp.eu/

Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ, Δικτύων & Κατασκευή Ιστοσελίδων

http://laptop-service.net

Εξειδικευμένο Service για Laptop

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Παιδιά πολύς κόπος για το τίποτα....... τι λέμε και τι συζητάμε τώρα θα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ?

τα καλώδια πιστοποιητο έως 95μ για utp σε 100mbps ή 1000mbps Full duplex οτιδήποτε μεγαλύτερο δεν πιστοποιητο.... ΚΑΙ ΠΆΕΙ ΣΤΑ 10MBPS

EITE FTP EITE SSTP EITE UTP EITE SFTP....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 95Μ ΓΙΑ 100ΜΒPS H 1000MBPS (o τυπος καλωδίου έχει να κάνει με την θωράκιση και την συστροφή)....MONO ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....(η ενδιάμεσα ενισχυτές σήματος) ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 100mbps Η 1000mbps ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SNR..... ΗΜΑΡΤΟΝ...ΤΟ POST AYTO ME EXEI GEMISEI AXRHSTA EMAIL.......

ΠΟΣΟ TROUBLESHOOTING ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ....ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Για να παρακολουθώ τις συζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνω Login??????? Μήπως?? τυχαίο ? Δεν νομίζω.......

Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν και ο χρόνος είναι πολύτιμος... και παρόλαυτά προσπαθούν να δίνουν λύσεις και συμμετέχουν.... Εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσο μεγάλο Post για ένα πρόβλημα τόσο απλό...Λυπηθείτε μας...... Δηλάδή εάν όλο το forum μιλάει για ένα καλώδιο τι θα γίνει ........... Μην γεμίζουμε άσχετα τα posts.... please

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...