Jump to content

baudtec TW263R4-A2 ... ο διάολος μεταμορφωμένος ή φταίει κάτι άλλο?


Recommended Posts

Anestius δεν μπορώ να σε παρακολουθησω και δεν καταλαβαίνω την ...αγανάκτηση σου.

Στο outlook υπάρχει μία επιλογή που λέγεται "ignore conversation" και στέλνει ολα τα σχετικά emails στον ...κουβά αν θεωρείς ότι δεν σε ενδιαφέρει. Επίσης θα έχεις καταλάβει ότι οι περισσότεροι απο τα μέλη του autoexec.gr είναι εργαζόμενοι, οπότε δεν χρειάζονται τέτοιες επισημάνσεις.

Να σημειώσω ότι δεν υπάρχουν απλά και σύνθετα θέματα. Εγώ προσωπικά παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση για τα καλώδια. Για κάθε χρήστη το δικό του πρόβλημα ειναι το σημαντικότερο

Φαντάσου να είχα την ίδια αντίδραση σε ολες τις ερωτήσεις που αφορουν AD, DNS, Virtual Machines που τυχαίνει να θεωρώ απλές.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Αγαπητέ κύριε Κλαδάκη,

Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι η δυσκολία επίλυσης προβλήματος σε θέματα Dns ή AD ή VM είναι το ίδιο με τι καλωδιάκια μπαίνουν και με τη σειρά σε ένα rj45!!!!! Όσο απλά και αν σας φαίνονται υπάρχει και η αντικειμενική άποψη....... Δεν είναι επιστήμη η σειρά των καλωδίων.....

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ........

όσο για το ignore conversation εψαξα αλλά δεν το βρήκα. Θα ήταν εύκολο να μου υποδείξετε που υπάρχει γιατί δεν το βρήκα?(running 2007 office pro) ....

Εχούμε πει και σε παλιότερα Post ότι να μην πλατιάζουμε ένα post.... ας πούμε πχ σε αυτό το Post 6 φορές έχει επισημανθεί η σωστή σειρά των καλωδίων σε 568Β πόσες φορές ακόμα πρέπει να το διαβάζουμε....

Δεν έχω κάτι με οποιονδήποτε και φυσικά τίποτα με τον φίλο που άνοιξε το Post. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Το τελειώνω εδώ να μην πλατιασει και άλλο το θέμα.

 

Ευχαριστώ,

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Wow από το τελευταίο post που έκανα σε αυτό το θέμα, αυτό το thread πήρε φωτιά! Καταρχήν να διαφωνίσω με τον οποιοδήποτε νομίζει πως μπορεί να κρίνει αν ένα πρόβλημα, ένα θέμα είναι σοβαρό ή όχι. Μην ξεχνάμε πως οτιδήποτε γράφεται εδώ στο forum θα υπάρχει στο internet ίσως ακόμα για δεκαετίες και από αυτό το post ή οποιοδήποτε ανάλογο να βρουν λύσεις όχι μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και όσοι απλώς έτυχε να σκεφτούν τις σωστές λέξεις κλειδιά καθώς έψαχναν στο google! Οπότε η γνώση μένει, και αυτό ειναι καλό.

 

Κατα δεύτερο επειδή όντως δεν μου αρέσει να μιλάω για χρώματα υπο την έννοια όπως έλεγα ότι είναι απλές συμβάσεις, αναγκαίες εδώ όπως αποδείχτηκε βέβαια, παραθέτω αυτό το link:

Ethernet Pins

Σε αυτή τη σελίδα αναφέρεται πως τα pins 1 και 2 που αποτελούν τα συν(+) και πλην(-) του Transmit είναι όντως συστρεμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές, και το 3 και 6 που αποτελούν τα συν(+) και πλην(-) του Receive είναι επίσης συστρεμμένα. Γι' αυτό και φαίνεται να "χαλάει" η σειρά στα χρώματα! Τώρα μάλιστα είναι απολύτως λογικό.

Επίσης στην crossover συνδεσμολογία, όταν η μια NIC μιλάει, η άλλη NIC ακούει, δηλαδή το Transmit είναι συνδεδεμένο με το Receive και αντίστοιχα κατά την ανάποδη φορά. Τέλεια! και εδώ απολύτως λογικό.

 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η απουσία χρηστικότητας στα άλλα 4 καλωδιάκα...

Αν και το είχα υποπτευθεί γιατί έχω μερικά αγορασμένα καλώδια μικρού μήκους που όντως έχουν μόνο 4 καλωδιάκια μέσα τους.

Ίσως τα φυλάνε για μελλοντικές χρήσεις?..

Μου φαίνεται υλοποιούν κάποιες δυνατότητες όπως Wake On LAN ?..

Δεν είμαι σίγουρος, ίσως απλά η σελίδα να μην τα λέει καλά.

Αν ξέρετε κάτι παραπάνω θα ήθελα να μάθω (:

Ευχαριστώ

 

ΥΓ: Ας αφήσουμε τα καλώδια και ας περάσουμε λίγο από την ασύρματη πλευρά ;) :

http://autoexec.gr/forums/thread/27085.aspx

 

Link to comment
Share on other sites

Για να παρακολουθώ τις συζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνω Login??????? Μήπως?? τυχαίο ? Δεν νομίζω.......
Να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν και ο χρόνος είναι πολύτιμος... και παρόλαυτά προσπαθούν να δίνουν λύσεις και συμμετέχουν.... Εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσο μεγάλο Post για ένα πρόβλημα τόσο απλό...Λυπηθείτε μας...... Δηλάδή εάν όλο το forum μιλάει για ένα καλώδιο τι θα γίνει ........... Μην γεμίζουμε άσχετα τα posts.... please

Όλα τα προβλήματα που αναφέρονται από τα μέλη εδώ χρήζουν της ίδιας προσοχής και αντιμετώπισης. Η σοβαρότητα επίσης με την οποία τα αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς οι moderators όσο και τα υπόλοιπα μέλη μας έχουν φέρει στην πρώτη θέση των IT Pros forum στην Ελλάδα. Και όπως λέτε και εσείς.. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... Πολύ συχνά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που εμείς τα ξέραμε και σίγουρα και το δικό μας mailbox γέμιζε από μηνύματα που ζητούσαν βοήθεια για Active Directory. Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά να κλείσετε την "ειδοποίηση μέσω e-mail" ΜΟΝΟ για το συγκεριμένο thread για να μην ενοχλείστε. 

Link to comment
Share on other sites

για το θέμα των καλωδίων να ξέρεις ότι τα υπόλοιπα 4 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσεις γραμμή τηλεφώνου...φυσικά το split πρέπει να γίνει και από τις δύο μεριές...

 

το έχω υλοποιημένο σε ένα δωματιάκι που το προχωρήσαμε σαν λύση ανάγκης και πιο άμεση...

Link to comment
Share on other sites


Έχω δοκιμάσει τα πάντα, όσον αφορά χαλασμένα καλώδια και άλλες περιπτώσεις όπως διαφορετικές NIC στο εν λόγω pc.


Προσωπικα, ακομη δεν καταλαβα αν η συνδεση ιντερνετ σε αυτο το pc λειτουργει στα 12 μετρα ή γενικα αν λειτουργει με οποιονδηποτε τροπο ή λειτουργουσε καποτε.Αν ισχυει οτι δε λειτουργει γενικως τοτε το προβλημα ειναι αλλου και οχι στο καλωδιο.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω κάποιους να απαντάνε ακόμα στο αρχικό μου ερώτημα. Ίσως δεν το έκανα σαφές. Ναι το πρόβλημα λύθηκε. Δεν έφταιγε τίποτε άλλο παρά τα λάθος ζευγάρια στα καλωδιάκια της συνδεσμολογίας λόγω επαγωγικών ρευμάτων κτλ. όπως τόνισαν και τα άλλα μέλη. Εκεί ήταν το πρόβλημα. Οι υπόλοιπες δοκιμές που έγιναν ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν εξ αρχής αφού το καλώδιο ήταν το πρόβλημα.

Σας Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...