Jump to content

SCCM 2007 R2 secondary site and management point


lekanopedio
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα,

κατά την εγκατάσταση secondary site δεν γίνονται εγγραφή τα objects στο System Management του Active Directory.Συγκεκριμένα γίνεται η εγγραφή του mSSmSite αλλά όταν κάνω install to management point role δεν γίνεται καμία εγγραφή, ενώ το site έχει δικαιώματα εγγραφής στο system Management.Επίσης στο Site system status δεν εμφανίζεται ο Management Point role.To component status kai to site system status δεν έχουν λάθη.

Link to comment
Share on other sites

Για σου Γιάννη,

Αν μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις τα παρακάτω:

1) ποιά έκδοση/ service pack / release feature pack πχ R2) χρησιμοποιείς και

2) Πως ξεκινάς την εγκατάσταση; από το νέο Server που σηκώνεις το Secondary site ή μέσω της κονσόλας του Configuration Manager;

Απ' όσο καταλαβαίνω πάντως πρέπει να έχεις δώσει δικαιώματα στο Active Directory "System Management" OU μέσω του ADSI Edit στο Computer Account του Secondary Site (πχ Myserver$) που θέλεις να εγκαταστήσεις από πριν έτσι ώστε να μην έχεις το παραπάνω πρόβλημα.

Η εγκατάσταση σε RODC υποστηρίζεται κανονικά, μπορείς να δεις εδώ στο επίσημο documentation http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc431377.aspx, πρόσεξε το Note.

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική έκδοση ήταν SP1, upgrade αργότερα σε SP2 και τώρα R2. Δεν ξέρω για πιο λόγο αλλά στο Security του System management και στο συγκεκριμένο group των servers(secondary sites) είχε ξετσεκαριστεί το "Apply these permissions to objects and/or containers within this container only".

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι εντάξει για ότι αφορά τις εγραφές στο Active Directory.

Το επόμενο θέμα που πάντα βγαίνει μπροστά μου είναι στο Webdav ->

Error: Cannot add duplicate collection entry of type 'add' with combined key attributes 'users, roles, path' respectively set to '*, , *' το οποίο λύνεται με edit του applicationHost.config file.

Αυτό όμως που πρώτη φορά μου συμβαίνει είναι να μην εμφανίζεται τώρα το νέο secondary site στην parent console.

H δομή είναι ως εξής 2 parent sites to 100 και το 110.Το 110 έχει ως parent site το 100.Το 125 είναι secondary στο 110 και εμφανίζεται στη κονσόλα του server αλλά δεν εμφανίζεται στην κονσόλα του 100 όπως τα άλλα secondary sites.Πρέπει να σε μπέρδεψα

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το WebDav, μιλάμε για ποια έκδοση Server O/S; 2003 ή 2008;

Το δεύτερο κομμάτι δεν το κατάλαβα να σου πω την αλήθεια, έχεις δυο primary sites ωραία, έχεις ένα secondary το οποίο δεν εμφανίζεται όπως θα έπρεπε αλλά έχεις κάνει αρχικά "Refresh" στην κονσόλα; Λάθη σε logs υπάρχουν;

 

Link to comment
Share on other sites

Είχα λόγο που σε ρώτησα γι' αυτό, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για την ορθή ενεργοποίηση του Webdav στον IIS, δες στο blog post μου εδώ (είναι για 2008 αλλά αγνόησε το κομμάτι του Webdav που είναι πλέον ενσωματωμένο στα features του IIS και θέλει ενεργοποίηση, όλα τα άλλα ισχύουν κανονικά).

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώ τα posts σου και το έχω διαβάσει. Θεωρώ όμως ότι το θέμα του Webdav είναι λίγο πολυπλοκότερο, ειδικά όταν εφαρμόζεται σε RODC. Η λύση που έχω βρει βρίσκεται εδώ: http://www.dotnetscraps.com/dotnetscraps/post/Error-Cannot-add-duplicate-collection-entry-of-type.aspx

Επίσης ενώ στη console του Webdav και στα Webdav settings ρυθμίζεις τα True, False oι αλλαγές δεν ισχύουν και πρέπει να πειράξεις πάλι κάποιο αρχείο, το applicationHost αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το έχεις αντιμετωπίσει σε RODC στον οποίο έχεις εγκαταστήσει και τον SCCM; για να το αναφέρω στο Product Group.

Δώσε μου στοιχεία της εγκατάστασης σε παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θέμα σαν και αυτό το έχω αντιμετωπίσει σε 7 secondary sites που είναι στο σύνολό τους RODC. Τα settings του Webdav να έχουν τροποποιηθεί , να έχει γίνει restart το service του Webdav , ακόμα και του IIS, ακόμα και επανεκίνηση αλλά στη admin console του SCCM να έχω errors για το Webdav. Μετά από αλλαγή του applicationHost στα ανάλογα πεδία από σε ή το αντίθετο, το management point λειτουργεί σωστά και εγκαθιστα τους clients στα pc's.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτό τελικά που αποτελεί λύση στο πρόβλημα που μου δημιουργείται στο Webdav είναι, δηλ.να ρυθμίζω σωστά τα webdav settings

(1.In the WebDAV Authoring Rules page, in the Actions pane, click WebDAV Settings.

2.In the WebDAV Settings page, for Property Behavior, set Allow anonymous property queries to True.

3.Set Allow Custom Properties to False.

4.Set Allow property queries with infinite depth to True.

5.For a distribution point that is enabled for Allow clients to transfer content from this distribution point using BITS, HTTP, and HTTPS, for WebDAV Behavior, set Allow hidden files to be listed to True) αλλά ανοίγοντας το C:\Windows\System32\inetsrv\config\schema\WebDAV_schema να διαπιστώνω ότι οι αλλαγές δεν έγιναν.Τη λύση τη βρήκα εδώ http://techblog.mirabito.net.au/?p=269

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επανέρχομαι με το θέμα του Webdav, Γιάννη τσέκαρε αυτή τη λύση σε παρακαλώ http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;2378924&sd=rss&spid=12769. Μη δίνεις σημασία στο pre-req check failure αλλά στο υπόλοιπο κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...