Jump to content

CRM and ERP


Ioannis Zontos
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα , έχω 2 SQL2008 R2 και 2 εφαρμογές στον καθένα SQL <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

a)CRM 4.0 me rollup 13

b)atlantis ERP

θέλω όταν κάνω μια καταχώρηση νέου πελάτη στο ERP να ενημερώνετε και το CRM και αντίστροφα

μπορεί κάποιος συνάδελφος που έχει περισσότερες γνώσεις developer  να δώσει τα φώτα του ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Γιάννη.

Αυτό που ζητάς το λένε "Γέφυρα" , νομίζω , και είναι κάτι που , δυστυχώς, το πληρώνεις για να στο κάνουν , αφού θέλει κώδικα να παντρέψει το ατλαντις με το CRM.

Δεν ειμαι developer μα εχω δει τετοιες καστομιες στο ατλαντις το οποιο ευτυχως τις σηκωνει.

Εχω καποιον να σου συστησω απο Κορυδαλλό , μα δεν ειναι μελος του φόρουμ και ισως ξεκινησει εμπορική συνομιλια μεταξυ σας.Υπομονη ομως, γιατι σιγουρα καποιο απο τα δυνατα ονοματα του οικείου developing θα "ηχησει" και σ αυτη την συζητηση.  Στειλε μου ΠΜ αν δεν βρουμε ακρη εδω με τους καλους συναδελφους.

Καλο θα ηταν να ενημερωνες για versions SQL & atlantis και οτιδηποτε αλλο εχει προγραμματιστικο ενδιαφερον (πχ atlantis modules κλπ).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα , και εγώ περιμένω τον ειδικό να απάντηση , άπλα θέλω να βρω τον τρόπο , τι να δώσω στο  dev Team , αν κάποιος ξέρει ποιους πίνακες να συνδέσει ,πώς να το ξεκινήσω μαζι όπως είπα με τους υπεύθυνους developer  , να βρω μια αρχη , γιατι το ψάχνω σαν μελλοντικό project <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

To OS winai Windows2008R2  -SQL2008R2 Atlantis 2.12624.2 build 2624 kai to CRM 4.0 me rollup 13

Ioannis Zontos

Network Engineer

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για δύο εφαρμογές από διαφορετικούς καταστκευαστές, οπότε υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Να έχει το CRM (υποθέτω εννοείς το Dynamics CRM) δυνατότητα απευθείας import των δεδομένων από το Atlantis.

Να έχει το Atlantis δυνατότητα απευθείας import από το Dynamics CRM

Αν και δεν γνωρίζω πολλά από τα δύο αυτά apps, η γενική αίσθηση που έχω ως developer είναι ότι τo πρώτο σενάριο μου φαίνεται χλωμό για ευνόητους λόγους, εκτός αν κάποιος vendor που κάνει customize το Dynamics CRM έχει αναπτύξει κάποια λύση για την Ελληνική αγορά. Μήπως να κάνεις ένα query στην MS Hellas? Το δεύτερο σενάριο είναι πιο πιθανό. Έχεις διερευνήσει με την Altec αν έχουν/μπορούν να προσθέσουν/μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτό το functionality?

Πάντως τυπικά, τα περισσότερα προγράμματα έχουν δυνατότητα εξαγωγής/εισαγωγής δεδομένων σε generic formats όπως XML, CSV, Excel, κλπ οπότε δες μήπως μια τέτοια χειροκίνητη λύση σε καλύπτει. Τέλος, αν αρχίσει οποιοσδήποτε να πειράζει τους πίνακες της βάσης θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην υπάρχουν "παρενέργειες". Μπορεί για παράδειγμα το Dynamics CRM να κάνει αρκετό housekeeping στη βάση όταν εσύ απλά στον client προσθέτεις ένα νέο contact. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι από κάτι το "απλό" πχ να κάνεις ένα campaign και να μην στείλει mail στα contacts που πέρασαν με αυτόν τον τρόπο μέχρι κάτι καταστροφικό, πχ να μπαίνεις στις καρτέλες των πελατών και να σκάει η εφαρμογή.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να πειράξει κανείς απευθείας την βάση. Το Dynamics CRM δίνει WebService ώστε να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Επίσης, έχει και import και export σε διάφορες μορφές, ώστε να μπορείς να εισάγεις δεδομένα απο άλλα συστήματα. Μπορείς να βρεις την λειτουργία στο Administration και στο Import/Export Entities. Αυτή η διαδικασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί με τον scheduler και το Workflow engine που έχει το Dynamics CRM, κι εάν το κάνει κάποιος που ξέρει δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε και πολύ χρονοβόρο, αρκεί φυσικά τα δεδομένα απο το Atlantis να είναι σε μορφή που μπορεί να διαβαστεί εύκολα απο το CRM.

ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ μην πειράξεις την βάση του CRM απευθείας.. κρατάει ένα σκασμό πράγματα σε διάφορα σημεία, με συγκεκριμένα metadata κλπ.

Δοκίμαστε κι αυτά που σου είπε ο Μάνος, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

To να κάνω εισαγωγή τους υπάρχον πελάτες μου στο CRM  είναι το εύκολο , απλά θέλω όταν ανοίγω  έναν πελάτη στο ERP να μπορεί να το δει και CRM , γιατι δεν θέλω να συντηρώ και να βάζω τους υπαλληλους να κάνουν διπλη δουλειά <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν θα κάνουν διπλή δουλειά.. εξαγωγή απο το ένα σύστημα και εισαγωγή στο άλλο θα κάνουν.

Τώρα εάν το θες να γίνεται εντέλως αυτόματα τότε πρέπει να φτιάξεις plugin για το CRM και κάτι αντίστοιχο για το ERP. Για το CRM μπορώ να σου πω τι και πως ή ακόμα και να στο φτιάξω σαν project αλλά για το ERP είναι άλλη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Tο να κρατάς κοινό αρχείο πελατών δε νομίζω να γίνεται μιας και άλλο το design του Atlantis και άλλο του CRM σου, οπότε μάλλον το ξεχνάς.

 

Αυτό που θα ζητήσεις είναι να σου κάνουν τη διαδικασία αυτόματη και ει δυνατόν online(?) ή με μικρο delay

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...