Jump to content

Τηλεφωνικά Κέντρα


M.Markou
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και απο εμένα!

Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι εκτός απο πληροφορική και με τηλεφωνικά κέντρα.Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αντικείμενο αυτό και θα ήθελα μια βοήθεια για το πώς να ξεκινήσω να ψάχνομαι πάνω σε αυτό, πως λειτουργεί, πως στήνεται, κάποια links ίσως με tutorials, κτλ.Κάθε βοήθεια πολίτιμη! [:)]

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε M.Markou, κατ αρχάς καλησπέρα,΄

Λόγω του ότι απο το 2000 έως το 2003 τα PBX, ηταν η Primary εργασία μου, θα σου πώ το εξης,,, Υπάρχουν 10άδες έως και 100άδες τηλεφωνικά κέντρα, και το καθένα εργάζεται και προγραμματίζεται διαφορετικά....Προφανώς θα εννοείς πως μπορείς να προγραμματίσεις ένα VoIP PBX, το οποίο μπορείς να κατεβάσεις και δωρέαν απο το Internet.βλ.asterisk etc

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος όσο αφορά τι ακριβώς τηλ κέντρα ενδιαφέρεσαι να μάθεις? τι τεχνολογίας (Analog,Digital,Hybrid,VoIP)?

Mπορώ να σου δώσω αρκετά hints ώστε να καταλάβεις πώς εργάζεται ένα PBX, και εάν καταλάβεις την φιλοσοφία του,τότε θα αντιληφθείς και την σημασία των προτοκόλλων που δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα για να κάνουν πιο VoIP την ζωή μας....

V

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ φίλε Vangelis για την ανταπόκρισή σου,

Δεν ξέρω βασικά απο τι είδους τηλεφωνικά κέντρα να ξεκινήσω για αυτό αν θα μπορόυσες να μου προτείνεις εσύ με τι είδους κέντρα να ξεκινήσω θα το εκτιμούσα, αλλα πέρα απο αυτό τα κέντρα voip φαίνονται αρκετά ενδιαφέρων.Παρόλα αυτα θα με ενδιέφερε να μαθώ πράγματα και πάνω σε κέντρα digital.

 

Link to comment
Share on other sites

Πλέον έχει σειρά η τεχνολογία IP PBX και τα υπόλοιπα σιγά σιγά σταματούν.

Μέχρι πρόσφατα δούλευα ψηφιακά κέντρα και πλέον τα IP.

 

Είναι σπάνιος ο συνδιασμός IP PBX ταυτόχρονα με ISDN.

Πλέον τα περισσότερα έχουν υλοποιήσεις PSTN που κατ' εμέ κακώς γιατί η τεχνολογία ISDN προσφέρει πολλά περισσότερα.

 

Με ότι ασχοληθείς να κοιτάξεις να είναι αξιόπιστο και φυσικά να έχει από πίσω του υποστήριξη.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα M.Markou

 

 

 

 

 

Αν θέλεις να ασχοληθείς με τηλεφωνικά κέντρα τότε δες αυτά

 

 

 

 

 

http://www.freepbx.org/

 

 

 

 

http://www.asterisk.org/

 

 

 

 

 

http://www.elastix.org/

 

 

 

 

 

http://www.sipfoundry.org/

 

 

 

 

 

Μετά απο μερικές μέρες διαβάσματος και πειραματισμού και εφόσων έχεις

κατασταλάξει τι σου αρέσει και με ποιο απ' όλα θέλεις να ασχοληθείς πάρε

με τηλέφωνο να τα πούμε καλύτερα.

 

 

 

 

 

Θα προσέξεις οτι όλα αυτά τα προγράμματα είναι ανοιχτού κώδικα με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Μολις ξεκινησα να ασχολουμαι με τηλεφωνικα κεντρα. Αγορασα το linksys spa3102 το συνδεσα με το 3cx το 9, το ρυθμισα και εκανα κλησεις στον αριθμο. Προς τα εξω κλησεις δεν μπορεσα να κανω, μαλλον θελει αλλες ρυθμισεις. Αυτο που εχω να πω ειναι οτι το 3cx δεν υπακουει σε καποια πραγματα. Ας πουμε του λεω να προωθησει την κληση αμεσως αφου ακουστει το καλωσορισμα του digital receptionist(τελος χρονου 0 - προωθηση στην επεκταση μου-αδεια ολα τα πανω πεδια), ακουγεται ενα μηνυμα που λεει να περιμενω μεχρι να κανει το transfer και απο κει και περα τιποτα. Επισης μου δειχνει καποιες φορες οτι δεν εχει γινει register το gateway ενω αυτο ειναι σωστα ρυθμισμενο και βεβαια γινεται να καλεσεις στο softphone.Χτες που εκανα τη ρυθμιση με το digital receptionist για να κανει το tranfer, ειχε ως αποτελεσμα να παιρνω τηλ και να ακουγεται κατελλημενο συνεχως. Ματαια το επανεφερα στις προηγουμενες ρυθμισεις αφου το συνεχιζε. Επισης εκει που ψαχνεις για τον ηχο που θες να ακουγεται, το πεδιο ειναι αδειο, δηλαδη δε βλεπεις φακελους για να ψαξεις και ο μονος τροπος να το κανεις αυτο ειναι να πατησεις διπλο κλικ πανω στο κενο και ΑΜΑ στο βγαλει. Ο,τι να ναι...Και αλλα μου εκανε οπως π.χ. δεν μπορουσα να αλλαξω το πεδιο που ελεγε "τελος χρονου" να το κανω απο 60 σε ο,τι θελω.Τελικα εγινε μετα απο πολλα refresh.Oλα αυτα συνεχιζαν μετα απο επανεκκινησεις των υπηρεσιων και των προγραμματων.Τωρα κατεβαζω την 8 εκδοση και ταυτοχρονα ξεκιναω παιχνιδι με elastix να δω μηπως ειναι πιο φυσιολογικα τα πραγματα εκει.

 

Αν γνωριζει καποιος τι πρεπει να κανω για να μπορω να καλω και εγω ας μου πει..

 

__________________________________________________________

http://globalcomp.eu

Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ, Δικτύων & Κατασκευή Ιστοσελίδων

Link to comment
Share on other sites

http://www.3cxacademy.com/. Επισης πολυ πραμα στο YOUTUBE . αρκει να χεις υπομονη.

Στα "αλλα" αξιζει να δεις το τελευταιο elastix το οποιο "πιανει" πολλα devices και μονο με το scan που εχει.

Δες τα πολλα tutorials (μεχρι και HA - redundancy) που εχει και τεσταρε με κανενα lab. Καλο να εχεις και τον εξοπλισμο και να "πατας" σε προτεινομενα σεταπ παρα σε λυσεις κοστους που μπορει να σου βγουν μπουμερανγκ.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα σε συμβούλευα επίσης να μου στείλεις PM γιατί η ειδίκευση μου (/μας ως εταιρία) είναι ακριβώς οι τηλεπικοινωνίες. Είμαστε distributors πολλών πραγμάτων που ΘΑ χρειαστείς, ενώ φυσικά έχουμε την γνώση για ΟΛΑ τα παραπάνω (και πολλά που δεν αναφέρονται) μια και σχεδόν τα πάντα έχουν περάσει από τα χέρια μας ενώ ότι άξιζε συνήθως έμεινε και στα χέρια μας. :)

 

Δεν λέω περισσότερα δημόσια για να μην κάνω κάποια διαφήμιση.

 

Πάντως θα έλεγα να μου γράψεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...