Jump to content

Μηχανογράφηση γραφείου


M.Markou
 Share

Recommended Posts

Καλσηπέρα παιδειά, τι κάνετε; Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα.Λοιπόν ξεκινάω.Ένας φίλος ανοίγει ένα πρακτορείο γενικού τουρισμού και μου ζήτησε λόγω και της δουλειάς που κάνω να του κάνω τη μηχανογράφηση.Αρχικά στο γραφείο αυτό θα δουλέυουν μαζί με τον φίλο μου άλλα 3 άτομα σύνολο δηλαδή 4.Αυτό που θα κάνουν είναι να διαχειρίζονται ένα τουριστικό πρόγραμμα για κρατήσεις(μάλλον το tour op), να στέλνουν και να λαμβάνουν αρκετά e-mail και fax ημερισίως, να μοιράζονται κάποια αρχεία και να κάνουν εκτυπώσεις. Επειδή όμως τον χειμώνα ο ένας υπάλληλος θα λείπει για μερικούς μήνες απο το γραφείο και θέλει να δουλεύει απο το σπίτι του, θα χρειάζεται πρόσοβαση στα κοινόχρηστα αρχεία του γραφείου, όπως και στα e-mail του μέσω internet. Έτσι εγώ με τη σειρά μου σκέφτομαι να του προτείνω ενα PC με windows small business server 2008 standard, το οποίο να έχει 6 Gb ram, ένα σκληρό 250GB για το λειτουργικό και άλλους 2 σκληρους απο 500GB ο καθένας σε Raid 0+1, ένα fax modem για να στέλνουν τα fax μέσω του server, επίσης ένα ρόλο vpn στον sbs για να μπορεί ο υπάλληλος που λείπει να έχει πρόσβαση στα αρχεία του γραφείου, όσο για τα e-mail υπάρχει ο exchange server μέσα στον sbs και αφού υποστηρίζει και owa τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Για το Backup σκέφτομαι 2 εξωτερικούς σκληρούς απο 1TB ο καθένας(ένας για backup του λειτουργικού συστήματος και του exchange και ένας για τα κοινόχρηστα αρχεία) Όσο αφορά τα clients σκέφοτμαι για 4 μηχανήματα με Intel i7 επεξεργαστή, 4GB Ram, 500Gb σκληρό με windows 7 64bit Eng. Ποιά είναι η γνώμη η δική σας; Συμφωνείτε με τα παραπάνω; Θα αλλάζατε κάτι απο τα παραπάνω; Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!

 

Link to comment
Share on other sites

Μηπως ειναι λιγο υπερβολικα ολα αυτα;; Εκτος αν η επιχειρηση εχει βλεψεις να γινει πολυ μεγαλυτερου μεγεθους. Τι να σου πω.. αν δε υπαρχει προβλημα για παραπανω εξοδα τοτε μια χαρα ειναι το σχεδιο..

Link to comment
Share on other sites

Γιατί με στεναχωρείς ???

Αυτο το να "του προτείνω ένα pc με SBS2008" με τσακίζει ...

Δεν υπάρχει κανένα pc στον κόσμο που να το βαπτίζεις εν Ιορδάνη ποταμό "server" και να είναι server. Ξεκάθαρα πράγματα.

Αν ο πελάτης δεν έχει θέμα budget δώσε έναν SERVER βάλε και το λειτουργικό με 2x250GB sata , raid1 και προχώρα.

Αν κοιτάτε το κόστος, δώσε έναν low entry server με foundation server και exchange online με 4,26€ per user / per month και είσαι τούμπανο !!!

Με ένα πακέτο τσιγάρα και ένα κουλούρι έχεις 25GB exchange mailbox, high available και το κεφάλι σου ήσυχο.

 Είναι μια διαφορετική άποψη απλά [;)]

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι ο επεξεργαστης των clients ειναι λιγο παρατραβηγμενος, οπως και η χωρητικοτητα των σκληρων δισκων. Δοκιμασε κατι φθηνοτερο.

Επισης γιατι να βαλεις αγγλικα windows και οχι ελληνικα?

2 ΤΒ γιa backup τετοιων αρχειων νομιζω ειναι σχετικά υπερβολικο , αν και  δεν διευκρινιζεις (σε ποσοτητα)τι εννοείς με το πολλά email και fax, που θα λαμβανουν ημερησιως

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...