Jump to content

To Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής


GeorgeAtom
 Share

Recommended Posts

Το πρώτο μουσείο πληροφορικής στην Ελλάδα το διαχειρίζεται μια ομάδα με όραμα, πίστη στους στόχους της και με την πεποίθηση πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνόλο.

 

Η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές της πληροφορικής να εξελίσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές.

 

Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και μας επιτρέπει να θεωρούμε μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξης της.

 

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γεννήσαν την ιδέα για να συγκεντρώθουν σε έναν χώρο αντικείμενα από το παρελθόν της Πληροφορικής στον οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγραμμάτα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξη τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.

 

Ωστόσο αναμένοντας την έγκριση της πολιτείας , ο χώρος αυτός δεν είναι επισκεψιμος για το κοινό. Οι ενέργειες των ανθρώπων του μουσείου επικεντρώνονται στην προσπαθεια να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

 

http://www.elmp.gr/index.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...