Jump to content
Sign in to follow this  
lekanopedio

System locale / sysprep / sccm deployment

Recommended Posts

Έχω κάνει capture customized image από WDS με το system locale Greek.Την έχω κάνει import στον SCCM και με το αντίστοιχο Task Sequence την κάνω deploy στους clients.Mετά το deploy οι clients έχουν English system locale, έτσι ώστε νάναγκαστώ να προσθέσω ένα command line στον Task Sequence EDITOR του τύπου "rundll32 shell32, Control_RunDLL intl.cpl,,/f:"\\scsrv\SoftwareDistributionSource\Unattend XMLs\X86\regional and locale settings\locale.txt" , όπου locale.txt είναι :

Να πω ότι η customized image που έχω δεν μπορεί να γίνει import στο WSIM, δεν ξέρω γιατί, έτσι ώστε να φτιάξω ένα answer file .

Καμιά ιδέα κανείς έτσι ώστε από το Task Sequence να έχω το σωστό system locale.

Eπίσης αν την ίδια εικόνα την κάνω deploy μέσω του WDS το System Locale είναι σωστό, greek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννη,

Στείλε εδώ το αρχείο από το Task Sequence.

Επίσης γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με το Locale, θέλεις το ελληνικό πληκτρολόγιο να είναι το Default? θέλεις να υπάρχει αγγλικό και ελληνικό πληκτρολόγιο και να είναι Default το αγγλικό? ή σου αλλάζει το Region από Greek σε κάτι άλλο;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σου Γιώργο,

καταρχάς να πω ότι η εικόνα έχει και το Αγγλικό και το Ελληνικό πακέτο γλωσσών installed.Για ότι αφορά το region δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στο Format(greek). ούτε στο Location((greek), ούτε στα keyboards and Languages μιας και έχει και τα δύο πακέτα γλωσσών εγκατεστημένα(input English).Το πρόβλημα είναι στο Current Language for non-Unicode programs(βλέπε SAP) που παραμένει English.

To αρχειάκι που έχω φτιάξει με την εντολή που είχα στείλει στο προηγούμενο post απλώς αλλάζει το system locale σε el-gr.To θέμα μου είναι, αν και έχει μπει σαν command line στον Task Sequence Editor, ότι είναι πολύ manual κατάσταση μεν επιτυχημένη δε.

Μέχρι να φτάσω στο σημείο να ξεκινώ από ένα καθαρό install.wim, να φτιάχνω answer files(SIM) που θα λύνουν τα παραπάνω προβλήματα, πρέπει να συμβιβαστώ με την customized εικόνα που έχω φτιάξει.

 

***Γιώργο επίσης αν έχουμε κάποιον guide για deploy Οffice 2010 μέσω MDT 2010, όχι στην όλη διαδικασία πού είναι απλή, αλλά στο κομμάτι του import των updates του Office και ιδίως του Language Pack & Proof tools.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννη, θα σου απαντήσω σχετικά με το πρώτο σύντομα, απλά στείλε το αρχείο του Task Sequence, επίσης πες μου αν είναι ConfigMgr TS ή MDT TS (έχει διαφορά), υποθέτω ότι έχεις ενσωματώσει το MDT 2010 στον ConfigMgr σωστά;

Για το Office το πιο εύκολο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την ελληνική έκδοση και με το Setup Manager να φτιάξεις το αρχείο που χρησιμοποιεί η εγκατάσταση για να περνά τις παραμετροποιήσεις στη Setup Engine.

Δεσμεύομαι να γράψω έναν οδηγό στο Blog μου που θα έχει και το Slipstreaming Service Packs για Office 2007 (γιατί χρησιμοποιείται πολύ ακόμη).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

MDT Task Sequence Editor MDT 2010 sp1 έχω. Με μπέρδεψες όμως, ποιο αρχείο Task sequence θέλεις? Αυτό που χρησιμοποιώ στο command line η κάποιο log η ini του TS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια χαρά είναι αυτό που έστειλες (απλά καλό θα είναι να το σώζεις με extension .xml), το κοιτάζω και σου απαντάω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν θα κάνω υποθέσεις και θα μου πεις τι ισχύει:

1) Έκανες την εγκατάσταση των 7 και την παραμετροποίησες με κάποιο τοπικό ADMINISTRATIVE account?

2) Ακολούθησες τις οδηγίες εδώ: How to customize the default local user profile when you prepare an image of Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, and Windows Server 2008 R2 πριν κλείσεις το image σου (πιθανότατα όχι)

Αν είχες κάνει τα παραπάνω θα μπορούσαμε να το σώσουμε πιο εύκολα το πρόβλημα σου γιατί θα είχες ήδη ένα answer file προς χρήση.

Θα χρειαστώ λίγο χρόνο όμως για να βρώ ένα workaround και να σου απαντήσω με σιγουριά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To μετέτρεψα σε txt γιατί το xml χτύπαγε στο upload.

Πράγματι δεν ακολούθησα το 2ο κομμάτι που μου γράφεις. Το μελετώ και τα ξαναλέμε. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιάννη,

Το 1ο που σε ρωτάω το έκανες η χρησιμοποίησες Domain Admin Account; γιατί πάλι θα έχεις θέμα όταν προσπαθήσεις να κάνεις την αντιγραφή στο Default User Profile.

Ξέχασα να σου πω ότι το Task Sequnce σου είναι του Configuration Manager όχι του MDT, μου φαίνεται ότι πρέπει να σας μαζέψω για σεμινάρια βαριά [:D]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω ότι η customized image που έχω δεν μπορεί να γίνει import στο WSIM, δεν ξέρω γιατί, έτσι ώστε να φτιάξω ένα answer file . Καμιά ιδέα κανείς έτσι ώστε από το Task Sequence να έχω το σωστό system locale. Eπίσης αν την ίδια εικόνα την κάνω deploy μέσω του WDS το System Locale είναι σωστό, greek.

Εδώ τι σφάλμα σου εμφανίζει;

Μήπως είναι θέμα χώρου στο drive που βρίσκεται το wim;

Το ανοίγεις τοπικά ή από κάποιο unc path στο δίκτυο;

Το WSIM το εκτελείς ως Administrator;

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)Xρησιμοποίησα το Local Administrator account

2)To task sequence πράγματι είναι του Configmgr, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω και create microsoft Deployment Task Sequence.Απλώς με τις τόσες δοκιμές ξέχασα ότι δοκίμασα και το απλό CM Task sequence ..μη βαράς...αμέσως σεμινάρια!

 

3)Το σφάλμα είναι στα attached

4)Χώρο έχουμε plenty

5)Το ανοίγω τοπικά

6)To WSIM Σαν Administrator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, ερωτήσεις ξανά, για το WSIM όμως, το λειτουργικό στο σύστημα που προσπαθείς να ανοίξεις το WIM μέσω του WSIM τι αρχιτεκτονικής είναι; 32 ή 64 bit;

Το λειτουργικό του Image τι αρχιτεκτονικής είναι;

Γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις Windows 7 (πρόσεξε μόνο Windows 7) 32 bit WIM σε 64 bit λειτουργικό σύστημα και τούμπαλιν με την αντίστοιχη βέβαια έκδοση του WSIM & WAIK.

Ίσως αυτή να είναι η λύση για το WSIM, σειρά σου τώρα [:)]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για ότι αφορα το WSIM έπεσες διάνα!!!αυτό ήταν το θέμα μου και θα με βασάνιζε για καιρό αν δεν μου το αποκάλυπτες.Εύγε Γιώργο και ευχαριστώ πολύ, η βοήθεια σου ήταν πολύτιμη

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ως συνήθως στη διάθεση σας!

Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε και αυτό, χρωστάω και ένα post για το Deployment του Flash Player που είδαμε Offline, έχουν μπει πολλά στο Blog Pipeline όμως τελευταία και πρέπει να βάλω μια σειρά.... Μετά το Troubleshooting του ConfigMgr μάλλον....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...