Jump to content

Outlook 2003 "outlook.ost is in use and cannot be accessed" error


schatz
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Σε μια εγκατάσταση με SBS 2003, έχω κάνει clone το PC (WinXP SP3) του προέδρου (με image) και restore σε άλλο σίδερο. Έκανα rename το Computer name του κλώνου για να μην έχουμε conflicts.

 

Στο Original PC (όπως και στον κλώνο) Υπάρχει Outlook 2003 SP3. Στο Original PC το exchange account παίζει χωρίς cached exchange mode. O κλώνος που βρίσκεται σε remote location με site to site VPN έχει cached exchange mode για λόγους ταχύτητας φυσικά.

 

Όποτε ανοίγει το Outlook στον κλώνο εμφανίζεται το εξής μήνυμα: "The file c:\.........\Outlook.ost is in use and cannot be accessed. Try to close any applications that may using this file and try again". To status του Outlook δείχνει connected to microsoft exchange, αλλά δεν

 

κάτεβάζει νέα e-mails, και δέιχνει "Waiting to update this folder" . Τα reminders που χρησιμοποιεί πάρα πολύ δεν δουλεύουν γιατί εμφανίζεται το μήνυμα "Unable to start the reminder service......". Πατώντας send/receive βγάζει error: "exchange server is not available" ενώ

 

το status είναι connected. Έσβησα και ξαναδημιουργησα το .ost αλλά μετά από μερικές μέρες πάλι το ίδιο. ¨εχω δοκιμάσει και διάφορα switches (/cleanreminders, /cleanfreebusy, /resetfolders), χωρίς αποτέλεσμα.

 

Έχω κολλήσει, έχει κάποιος κάποια ιδέα;

 

Link to comment
Share on other sites

online πεζει ? 

τι Ping reply έχεις με τον SBS ?

RPCping reply χρονος ?

Αν μπεις με OWA ολα καλα ?

Εχεις αλλο PC στο remote site ? αν ναι κανε Login και κανε δοκιμασε απο εκει.

γιατι τιν εκανες ολη αυτη την ιστορια με το clone ? (Πληροφοριακα ρωταω :) )

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 Έκανα rename το Computer name του κλώνου για να μην έχουμε conflicts.

Εδώ είναι όλη η ουσία. Και επειδή έκανες rename ποιον ξεγέλασες? Οι κλώνοι δεν γίνονται αποδεκτοί και δημιουργούνται πολλά απροσδιόριστα προβλήματα.

Ενα μηχάνημα κλώνος μπορεί να μπεί στο domain μόνο μετά απο sysprep οπότε πάυει να είναι "κλώνος" αλλά νέο μηχάνημα με καινούργιο id klp και έτσι γίνεται αποδεκτό απο όλα τα συστήματα.

Αυτό πιστεύω ότι είναι το γενικό οσυ πρόβλημα. Δεν είμαι σε θέση να πω ότι φταίει 100% για αυτό που λες αλλά σίγουρα θα φταίει για άλλα 1000. Και μάλλον θα έπεζα στοίχημα ότι αυτό φταίει και για το error σου.

Link to comment
Share on other sites

Ο Θανάσης έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο με sysprep. KAI MONO.

Επίσης με το rename δημιούργησες ένα πρόβλημα το οποίο δεν το κατάλαβες ακόμα, αλλά θα το δεις στην πορεία. Θα σου εξηγήσω πιο είναι.

Όταν κάνεις join ένα μηχάνημα στο Domain αυτόματα δημιουργείται και το object στο Active Directory.Μέσα στο Container "Computers" το computername. Όταν βάζεις ένα κλώνο του στο δίκτυο, τα 2 αυτά μηχανήματα "μοιράζονται" το ίδιο object. Όταν εσύ έκανες rename τον κλώνο, στην ουσία άλλαξες και αυτό το object. Αν φτιάξεις ένα καινούργιο χρήστη στο Domain και πας να συνδεθείς στο αρχικό μηχανάκι θα φας ένα ωραιότατο μηνυματάκι ότι το object δεν υπάρχει. Δοκίμασε το και θα δεις. Αν δε θες να μπεις στην όλη δοκιμασία που σου είπα μπορείς απλά να πας στο Active directory στο container με τα Computers και θα δεις ότι το αρχικό computername δεν υπάρχει.

Μια γρήγορη λύση, αν μπορεί να θεωρηθεί, είναι να κάνεις τa 2 pc disjoin από το domain και ξανά join. Αλλά και να λύσεις αυτό το πρόβλημα να είσαι σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν άλλα. Ειδικά αν έχεις και WSUS που τα id's είναι στη registry και έχει 2 σελίδες workaround.

Link to comment
Share on other sites

Online ναι κανονικά.

 

150 - 170 ms

 

OWA ναι όλα οκ

Όλα πάιζουν κανονικά.

 

Του το έκανα έτσι γιατί το ήθελε ακριβώς όπως ήταν στο γραφείο του (ίδιο desktop , applications κτλ) κλασσική περίπτωση χρήστη με παρωπίδες που ένα εικονίδιο αν αλλάξεις (που να του έβαζα και Win7) χάνουν τον κόσμο κάτω απ τα πόδια τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

 

Και να γίνω πιο συγκεκριμένος:

 

Όταν έγινε το restore το PC ήταν εκτός ethernet. Αφού έκανα και Windows Activation by phone, μπήκα ως Local Admin, Disjoin PC - Reboot, Rename PC reboot, Rejoin PC - reboot (το τελευταίο φυσικά με ethernet).

 

Οπότε δεν υπήρξε κάποιο θέμα με "shared ad object" , αφού στο Computers container βλέπω κανονικά το παλιό και το νέο  computer name.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeeesssuuuus!!! [:)]

Μπορείς να σβησεις και να φτιαξεις και παλι το Profile στο Outlook ? (σε παρακαλω μην ρωτησεις παλι "πως το κανουν αυτο?" γιατι τα συμπερασματα που θα βγαλω ΔΕΝ θα ειναι καλα [:@] )

Link to comment
Share on other sites

Jeeesssuuuus!!! [:)]

Μπορείς να σβησεις και να φτιαξεις και παλι το Profile στο Outlook ? (σε παρακαλω μην ρωτησεις παλι "πως το κανουν αυτο?" γιατι τα συμπερασματα που θα βγαλω ΔΕΝ θα ειναι καλα [:@] )

Ηρεμία.

Ας κάνουμε ένα action plan να ακολουθήσει ο φίλος μας.  Παύλο πιστεύεις ότι εντοπίζεται μόνο στο outlook το πρόβλημα?

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τρέξεις το NewSID για να σου δημιουργήσει νέο SID και να το αλλάξει επίσης στο Domain (θα αλλάξεις και όνομα στο PC) μπορείς να το βρεις εδώ http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897418 επίσης διάβασε ότι γράφει στη σελίδα για να ενημερωθείς καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

μιας και πεζει το Online θα ελεγα να δοκιμάσουμε να φτιαξουμε το Profile Μιας και κραταει πληροφορίες συνδεδεμένες με το computer name.

Αν αυτο δεν πέξει το sysprep  ειναι πολύ καλη ιδεα.

Το NewSID δεν ξερω τι αποτέλεσμα θα έχει για να πω την αλήθεια αλλα αν κάνεις sysprep θα τα κάνει ολα απο την αρχή :)

edit 1:τωρα μολις ειδα οτι γράφει ξεκαθαρα στο link του Gsimos οτι ΔΕΝ το υποστιρίζουμε και καλύτερα να πας με sysprep

edit 2: τωρα που το ξαναβλέπω δεν υπαρχει καν για download (ειπια πολλες μπυρες τελικα !)

Link to comment
Share on other sites

Ωχ πως μου ξέφυγε αυτό;;;;;

Sysprep τότε αναγκαστικά.

Και συμπληρώνω (προσοχη!!!) από το σχετικό blog post του M. Russinovich που είχε γράψει την εφαρμογή:

The New Best Practice

It’s a little surprising that the SID duplication issue has gone unquestioned for so long, but everyone has assumed that someone else knew exactly why it was a problem. To my chagrin, NewSID has never really done anything useful and there’s no reason to miss it now that it’s retired. Note that Sysprep resets other machine-specific state that, if duplicated, can cause problems for certain applications like Windows Server Update Services (WSUS), so Microsoft’s support policy will still require cloned systems to be made unique with Sysprep

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους ,

 

Και sorry για την χοντράδα του sysprep απλώς κολλάμε κάποια στιγμή και μπερδεύουμε τo sysprep  με το domainprep  & forestprep.  Anyway, το πρόβλημα λύθηκε όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω με επαναδημιουργία του profile.

 

Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμη σχετικά με μια επισήμανση που έγινε προηγουμένως. Στο original PC και στον κλώνο έκανα login με 5 διαφορετικούς χρήστες δίχως πρόβλημα (δεν υπήρχαν cached credentials για αυτούς). Και δημιούργησα και νεο  χρήστη και έπαιξε και αυτό. H κλωνοποίηση έγινε με Backup Exec System Recovery.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι για την τήρηση της τάξης όπως έχω αναφέρει σε άλλες δυο συζητήσεις προσοχή στο θέμα του imaging και του restore μιας μηχανής,

http://autoexec.gr/forums/thread/21064.aspx

http://autoexec.gr/forums/thread/22231.aspx

Ομοίως δεν θα ήθελα να ξανακούσω για newsid και τα ρέστα. Sysprep και το λουρί της μάνας. Για κάποιους περιορισμούς του sysprep έχω υποσχεθεί να bloggaro και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα, αλλά αν συνυπάρχει το μηχάνημα και ο κλώνος του, τότε απλά η οριστική λύση πήρε αναβολή.

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω την απάντηση της Symantec σε ότι αφορά το sysprep για τα images που παράγει το BESR. Αφού επισημάινει ότι το BESR δεν είναι cloning software αλλά disaster recovery software, συνεχίζει:

 

"With that being said, Backup Exec System Recovery does invoke Windows

PnP and the mini-setup wizards as does Sysprep. Once the recovery image

has been laid down and the final portion of the retargeting process has

been processed these wizards are set to start upon next reboot. The

launch of these wizards is to finish up the migration of a recovery

point image from one hardware to a dissimilar one. The sysprep.inf

file,that dictates how the mini-setup wizard is to function is added

during this retargeting process. It is located in the newly restored

c:\sysprep sub-folder; a reboot back into the recovery environment may

be needed to properly access this file"

 

Οπότε επειδή από περιέργεια επανέλαβα την διαδικασία (γιατί πέρασαν 3 μήνες από εκείνο το restore) με 2 άλλα μηχανάκια (χωρίς να το ολοκληρώσω βέβαια), μετά το image restore πάντα με την επιλογή "Restore Anywhere" , ξεκινά το mini setup process, όπου κάνει detect νεο hardware, ζητά computername, Product key, και join στο domain . Εγώ απλώς διάλεξα επειδή δεν ημουν συνδεδεμένος εκείνη την ώρα "try to join later" και τελείωσε την εγκατάσταση και το join έγινε αργότερα.

 

Οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αναβολής όπως λές της οριστικής λύσης. Θα είχα ήδη τα συμπτώματα με τα 2 PC's όπου δεν θα μπορούσα να κάνω login στο ένα + άλλα προβλήματα, αφού το Maximum νομίζω είναι 60 ημέρες.

Σωστά αναφέρεις πάντως το sysprep το οποίο third party λύσεις το χρησιμοποιούν .

 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι το NewSID έχω να το χρησιμοποιήσω από τον καιρό του παλιού Ghost και των Windows 2000, οπότε οι παρατηρήσεις/επισημάνσεις είναι ορθότατες.

Από τα XP και έπειτα μόνο Sysprep χρησιμοποιώ (και για Servers φυσικά).

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω την απάντηση της Symantec σε ότι αφορά το sysprep για τα images που παράγει το BESR. Αφού επισημάινει ότι το BESR δεν είναι cloning software αλλά disaster recovery software, συνεχίζει:

"With that being said, Backup Exec System Recovery does invoke Windows PnP and the mini-setup wizards as does Sysprep. Once the recovery image has been laid down and the final portion of the retargeting process has been processed these wizards are set to start upon next reboot. The launch of these wizards is to finish up the migration of a recovery point image from one hardware to a dissimilar one. The sysprep.inf file,that dictates how the mini-setup wizard is to function is added during this retargeting process. It is located in the newly restored c:\sysprep sub-folder; a reboot back into the recovery environment may be needed to properly access this file"

Αυτό το σκεφτόμουν από τη στιγμή που διάβασα το πρώτο post σου, επειδή χρησιμοποιώ διάφορα τέτοια εργαλεία μου φάνηκε περίεργο να μην κάνουν αυτή τη δουλειά με το σωστό τρόπο.

Τελικά όπως απεφάνθη το πρόβλημα σου ήταν καθάρα Outlook Profile Corruption αλλά δεν κάνει κακό να τα αναφέρουμε αυτά για το Sysprep.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...