Jump to content

Το autoexec.gr στηρίζει το Folding@Home


atsouch
 Share

Recommended Posts

Το autoexec.gr στηρίζει το Folding@Home μέσω του ελληνικού PC Magazine

Γίνετε κι εσείς μέλος της ομάδας μας [44079] τώρα!

img427ce545cddd3.gif

Απλά, βάλτε σαν User Name το autoexec.gr και προσθέστε τον αριθμό 44079 ως Team Number στο Control Panel του Folding @ Home Client και γίνετε ένα ακόμη μέλος του autoexec.gr στην ομάδα του PC Magazine!

Το Folding@Home είναι ένας client, με τη χρήση του οποίου μπορούμε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση διάφορων σοβαρών ασθενειών και στην εύρεση κατάλληλων φαρμάκων για τη θεραπεία τους.

Τα δεδομένα που κατεβαίνουν προς επεξεργασία στον υπολογιστή μας μέσω του client, αφορούν το σχηματισμό των πρωτεϊνών, οι οποίες αποτελούν από μόνες τους βιολογικές νανομηχανές!

Οι πρωτεΐνες είναι μικρά "κολιέ" από αμινοξέα, μόρια μεγάλων αλυσίδων, και αποτελούν τη βάση για να μάθουμε πώς λειτουργεί η φύση.

Ως ένζυμα, αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις. Ως δομικά στοιχεία, είναι το κύριο συστατικό των οστών, των μυών, των μαλλιών, του δέρματος και των ερυθρών αιμοσφαιρίων μας. Ως αντισώματα, οι πρωτεΐνες μπορούν να αναγνωρίσουν τους ανεπιθύμητους εισβολείς [ιούς κ.ά.] και να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να τους αντιμετωπίσει και να τους αποβάλει!

Για να λειτουργήσουν αναλόγως [π.χ. ως ένζυμα ή ως αντισώματα] θα πρέπει να πάρουν το κατάλληλο σχήμα. Αυτή η διαμόρφωση ονομάζεται "fold" και αυτός ο μοναδικός τρόπος στη φύση να σχηματίζονται οι πρωτεΐνες ανάλογα με τις ιδιότητες που θέλουν να αποκτήσουν, ονομάζεται "folding".

Πριν οι πρωτεΐνες "βγάλουν" στον ανθρώπινο οργανισμό τη βιοχημική τους ιδιότητα, θα πρέπει, λοιπόν, να σχηματιστούν κατάλληλα. Όταν δε σχηματίζονται σωστά, τότε το αποτέλεσμα είναι διάφορες ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η BSE [νόσος των τρελών αγελάδων] κ.ά.

Στο πανεπιστήμιο του Stanford, για να κατανοήσουν τις ιδιότητες των πρωτεϊνών, χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, την εξομοίωση του σχηματισμού πρωτεϊνών, λειτουργία που πραγματοποιείται μέσω του client που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα στοιχεία εξομοίωσης που αποστέλλονται στο πανεπιστήμιο του Stanford, υποβάλλονται σε λεπτομερή επεξεργασία και αρχειοθετούνται κατάλληλα με σκοπό την κατανόηση των λειτουργιών των πρωτεϊνών.

Ας τους βοηθήσουμε!

Πολλά διάσημα sites [κυρίως hardware και overclocking sites], οργανισμοί και εταιρείες, θέλοντας να υποστηρίξουν την προσπάθεια του πανεπιστημίου του Stanford, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα επεξεργαστεί τους περισσότερους πυρήνες πρωτεϊνών [Protein Cores].

Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως η AMD, το HardOCP, το Anandtech, Overclockers Australia κ.ά. [μπορείτε να δείτε τη λίστα με την παγκόσμια κατάταξη εδώ].

Το PC Magazine – Ελληνική Έκδοση θέλει επίσης να προσφέρει τη βοήθειά του στο πανεπιστήμιο του Stanford και στην επιστημονική κοινότητα που αγωνίζεται για την αντιμετώπιση τέτοιων ασθενειών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ο HIV κ.ά.

Ωστόσο, όσο ισχυρή και αν είναι η τεχνολογική υποδομή που διαθέτει το περιοδικό στα PC Labs, αυτή δεν είναι αρκετή για τον τεράστιο αριθμό εξομοιώσεων σχηματισμού των πρωτεϊνών που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας!

Γίνετε μέλη της ομάδας του PC Magazine που κάνει folding @ home μέσω του autoexec.gr και συμβάλετε κι εσείς σε αυτήν την πρωτοβουλία!

Η αρχή έγινε ήδη.

Εγκατάσταση και ρυθμίσεις

Ο αριθμός της νέας ομάδας του PC Magazine – Ελληνική Έκδοση είναι 44079.

Αφού κατεβάσετε τον client [Windows XP, Graphic Client, έκδοση 5.03] και τον εγκαταστήσετε, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στο system tray, δίπλα στο ρολόι των Windows. Κάντε κλικ με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού στο κόκκινο εικονίδιο με το σχήμα λουλουδιού και επιλέξτε "Configure".
Στην καρτέλα "User", στο πεδίο "User name", βάλτε το όνομα autoexec.gr , και στο πεδίο "Team Number" τον αριθμό της επίσημης ομάδας του PC Magazine – Ελληνική Έκδοση [44079]. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο Folding@Home με το δικό σας όνομα, απλά βάλτε το στο User name.

Στην καρτέλα "Connection" δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε κάτι, εκτός και αν διαθέτετε proxy server, οπότε θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Στη καρτέλα "Display" μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο που θα εμφανίζεται οπτικά η εξομοίωση [προτείνουμε τη ρύθμιση Ball & Stick στο Visualization Type] καθώς και το ρυθμό εικόνων του σχηματισμού του μορίου [όπως εσείς θέλετε, δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα].

Στη καρτέλα "Advanced" υπάρχουν δύο ρυθμίσεις για τον τρόπο που θα λειτουργεί ο client και το ποσοστό πόρων του επεξεργαστή που θα χρησιμοποιεί για το σχηματισμό των πρωτεϊνών. Από δοκιμές που έχουμε πραγματοποιήσει, η επιλογή "Slightly Higher" ελάχιστα επηρεάζει τα σύγχρονα συστήματα, ό,τι κι αν κάνετε παράλληλα [δοκιμή σε Pentium 4 1,6GHz με 256ΜΒ μνήμης]. Αν όμως επιθυμείτε την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση πόρων, επιλέξτε την επιλογή "Lowest Possible".

Τη μπάρα καλό θα είναι να την έχετε και στις δύο περιπτώσεις στο 100%, αν έχετε επεξεργαστή τεχνολογίας Hyper Threading. Αν δεν έχετε τέτοιο επεξεργαστή, απλώς αφήστε την στο προεπιλεγμένο σημείο [default].
Άλλες ρυθμίσεις δεν είναι απαραίτητες για να ξεκινήσετε. Αν όμως έχετε περισσότερες απορίες, μπορείτε να ρωτήσετε εδώ, ώστε να σας απαντήσει κάποιος Moderator του site μας ή να καταφύγετε στο FAQ του Folding @ Home.

Σας θέλουμε μαζί μας! Γίνετε μέλος του autoexec.gr στην ομάδα Folding @ Home του PC Magazine.

Βάλτε τον αριθμό 44079 της ομάδας μας και το όνομα autoexec.gr σαν User Name στις ρυθμίσεις του client που θα κατεβάσετε!
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...