Jump to content

To πρώτο slate device με Windows 7 στην Ελλάδα


Recommended Posts

Το "Πλαίσιο" εφερε στην αγορά την πρώτη συσκευή slate με windows 7 στην Ελλάδα. Αξιόλογη προσπάθεια.

Ας ρίξουμε μια ματιά.

(Αρνούμαι να πω το πρώτο tablet διότι εγώ άλλα έλεγα tablet εδώ και τόσα χρόνια.)

Link to comment
Share on other sites

Αξιόλογη προσπάθεια!!!

Λίγο ακριβή είναι ακόμα θα ήθελα μια τιμή κάτω από τα 350€ όπως επίσης θα ήθελα να έχει GPRS, USB3 και 4 GB RAM. Όμως έχει by far την μεγαλύτερη οθόνη από τον ανταγωνισμό. Ομολογώ ότι είναι πειρασμός ;)

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοια κίνηση έχει κάνει και η ZTE αλλά το βασικό της πρόβλημα είναι η Resistive οθόνη αντί της Capacitive που έχουν το Samsung TAB και Ipad, σε τι μεταφράζεται αυτό; Σε καλύτερη απόκριση της οθόνης στις χειρονομίες (gestures στα ελληνικά) και Multi touch δυνατότητες, η resistive τέτοια κόλπα δεν έχει :-)

Ένα άλλο πρόβλημα με τα προϊόντα TurboX είναι ότι έχουν ελλειπείς λεπτομέρειες στα τεχνικά χαρακτηριστικά (δείτε το Slate τους και θα καταλάβετε) τυχαίο;;;;; Δε νομίζω!

Πάντως ως κίνηση είναι καλή αλλά όπως δεν αγόρασα το E-Book τους έτσι δεν θα αγόραζα και το slate/tab όπως θέλουν ας το λένε, για πολλούς λόγους δεν με πείθει η ποιότητα τους, έχοντας δουλέψει πολλά φορητά τους, νομίζω ότι χρησιμοποιώ τενεκεδόκουτα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ελλειπείς τεχνικές πληροφορίες σίγουρα δεν είναι τυχαίες και προφανώς πηγάζουν από το γεγονός  ότι δεν θέλει να γίνει αντιληπτό ποιός είναι ο ΟΕΜ/ODM Ταϊβανέζος κατασκευαστής (αν και πιστεύω ότι οι βρίσκονται εύκολα σε μια CES/CeBIT).

Πάντως για τα λεφτά της είναι μια χαρά. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει και πλήρες λειτουργικό επάνω (και όχι phone OS), έχει SSD, HDMI, 1080p playback, 11.6 οθόνη και ανάλυση της προκοπής. Αξίζει τα λεφτά του, στην παρούσα φάση.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως παιδιά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Το πρόβλημα δεν είναι το hardware... άλλα το software. Τα windows 7 κατά την άποψή μου ΔΕΝ είναι λειτουργικό για τέτοιες συσκευές όσο και αν θέλουν να τα περάσουν έτσι. Έχω δουλέψει για καιρό και Ipad , και galaxy tab, και το συγκεκριμένο του πλαισίου για ένα 2ήμερο. Θα έλεγα πως δεν είναι καθόλου touch friendly λειτουργικό παρόλο που έχει τέτοιες λειτουργίες. Ίσως θα ήταν καλό να βγει μια έκδοση της Microsoft μόνο για τέτοιες συσκευές. Άλλωστε είναι κάτι που παρακαλάνε μεγάλες εταιρίες μπας και πουλήσουν καμιά συσκευή .

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε η πραγματικότητα έχει ήδη ειπωθεί.

Ανακεφαλαιώνοντας: Δεν είναι tablets (με την έννοια του gadget iPad, Samsung) αλλά μια συσκευή PC tablet. Τα PC tablets - που δεν έπιασαν στην αγορά για άγνωστους λόγους, εγώ ακόμα χρησιμοποιώ ένα - ήταν βολικά μηχανήματα διότι με την γραφίδα και το one notes τα έκανες και σημειωματάρια και με το office και multimedia αρχεία. Σαφώς δεν ήταν συσκευές gadget με τις οθόνες να ρολάρουν πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά σε στυλ iPhone/iPad. Τώρα από ποιότητα TurboX δεν τα πολυεμπιστεύομαι κι εγώ (αν και έχουν service) αλλά ήδη σκάνε στην αγορά κι άλλα PC tablets. H Lenovo έβγαλε ένα με μικρότερες δυνατότητες από το TurboX και ίσως κι άλλοι. Φαίνεται ότι τα ξαναπλασάρουν τώρα που ήδη αντιγράφονται τα iPads με λειτουργικό(;;;) android. Κι εγώ θα προτιμούσα να ξαναβγούν. Είναι σαφώς καλύτερα κι από τα πανάκριβα μικρά Libretto και Vaio. Συμφωνώ κι εγώ με τον Θανάση, άλλα λέγαμε tablets τόσα χρόνια. Ο Jobs "τσίμπησε" το όνομα βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω κι εγώ την εντύπωση οτι αρχίζει σιγά-σιγά να ωριμάζει και αυτή η κατηγορία όπως και αν την ονομάσουμε. Σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουν πολλαπλασιαστεί και οι προσφερόμενες συσκευές και θα πέσουν κι οι τιμές!

Link to comment
Share on other sites

Το μάθατε; Δεν ξέρω πόσα κομάτια έφερε το "Πλαίσιο" αλλά του τέλειωσαν εδώ και δέκα μέρες και οι φήμες λένε για αναμονή ενός μήνα.

Και κάτι άλλα (Acer Eee Lenovo) δεν έχουν ακόμα σκάσει μύτη. ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩΩΩ

Link to comment
Share on other sites

ναι ένα μηνά είμαι στην αναμονή και περιμένω να σας πω εντυπώσεις!!! πάντως μιας και το θέλω και για Video Πήγα και το δοκίμασα και έπαιξε και 1080p video κανονικά<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

[:)]
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...