Jump to content

COMMUNITY SERVER SETUP


MCP
 Share

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους!

Χτες προσπαθησα να στησω ενα community server σαν του autoexec.gr ακολουθωντας της οδηγιες εδω. Δε τα καταφερα ομως... Τα λαθη που ειχα κατα τη διαρκεια ηταν 1) οταν εκανε εγκατασταση τον sql 2005 express with advanced services μου ελεγε οτι το asp.net μου ειναι 64bit ενω ηθελε 32. Επισης μου βρηκε οτι ο iis ειναι κλειστος ή δεν υπαρχει καθολου πραγμα που δεν ισχυε. Το αλλο λαθος που εγινε ειναι στο κομματι που λεει για security - login στον sql οπως επισης και το κομματι του new -  user. Εκει δε βρηκα το χρηστη που ειχα βαλει τα δικαιωματα στους φακελους του directory του telligent community server. Ο χρηστης για windows 7 ειναι ο IIS APPPOOL\<ονομα εφαρμογη στον iis>. Επισης εκει που δινω δικαιωματα στον sql δεν υπαρχουν τα "aspnet_Membership_FullAccess" και "aspnet_Profile_FullAccess". Μονο δικαιωματα του στυλ "db_datareader" υπαρχουν.

ΑΥΤΑ ΕΧΩ:

iis 7.5

sql express 2005 with advanced services

aspnet 2 ενσωματωμενη των window 7

server: localhost

Το σφαλμα που βγαζει ειναι:

 

Σφάλμα διακομιστή στην εφαρμογή '/telligent2'.


Σφάλμα ρύθμισης παραμέτρων

Περιγραφή: Προέκυψε ένα σφάλμα κατά την επεξεργασία ενός αρχείου παραμέτρων το οποίο είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση αυτής της αίτησης. Δείτε τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου σφάλματος παρακάτω και τροποποιήστε το αρχείο παραμέτρων σας κατάλληλα.

Μήνυμα σφάλματος ανάλυσης: Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS.

Σφάλμα προέλευσης:

Γραμμή 56:     </pages>
Γραμμή 57: <trace enabled="false" requestLimit="40" localOnly="true" />
Γραμμή 59: <!-- Permit detailed errors to be displayed for remote clients -->
Γραμμή 60: <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="~/error.htm">

Αρχείο προέλευσης: C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config    Γραμμή: 58


Προβολή επιπλέον σφαλμάτων παραμέτρων:


Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS. (C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config line 100)

Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS. (C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config line 103)

Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS. (C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config line 109)

Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS. (C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config line 115)

Είναι σφάλμα να χρησιμοποιήσετε μια ενότητα που έχει καταχωρηθεί ως allowDefinition='MachineToApplication' πέρα από το επίπεδο εφαρμογής. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από έναν εικονικό κατάλογο που δεν έχει ρυθμιστεί ως εφαρμογή στο IIS. (C:\inetpub\wwwroot\TelligentCommunity\web\web.config line 162)

function OnToggleTOCLevel1(level2ID)

{

var elemLevel2 = document.getElementById(level2ID);

if (elemLevel2.style.display == 'none')

{

elemLevel2.style.display = '';

}

else {

elemLevel2.style.display = 'none';

}

}

 


 

Πληροφορίες έκδοσης: Microsoft .NET Framework Έκδοση:2.0.50727.4952; ASP.NET Έκδοση:2.0.50727.4955

 

Δε το εψαξα πολυ γιατι δεν ειχα χρονο! Αν καποιος γνωριζει στο περιπου πως πρεπει να κινηθω ας μου πει...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Καθότι ο "εγκληματίας" που φέρει την καταδίκη για τον CS είμαι εγώ για τα sites, θα ήθελα να μου πεις για πια έκδοση του CS αναφέρεσαι. Η έκδοση που αναφέρεσαι, το Community Server Evolution, είναι μια ειδική έκδοση για να μπορεί να κάνει expose μέσα από SharePoint. Εμείς δεν τρέχουμε αυτή την έκδοση - η πιο συμβατή έκδοση που υπάρχει με αυτή που έχουμε τώρα είναι το Telligent Community 5.6 (http://telligent.com/resources/m/product_downloads/1341233.aspx)...

George J.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Γιωργο.

Η εκδοση οπως τη λεει στο readme:

      Telligent Community built on the Telligent Evolution platform
      for creating customer collaboration communities

             (Version 5.5.133.9594)

Αποτι καταλαβαινω υπαρχει καποιο λαθος στην υποδομη μου και οχι οτι δεν ακολουθησα σωστα τις οδηγιες.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μετατρέψει σε application το folder μέσα στον IIS, που έχεις βάλει το TC; Από το σφάλμα, φαίνεται ότι δεν το έχεις κάνει, και αυτό πρέπει να είναι το σφάλμε, προς στιγμή...

George J.

 

Link to comment
Share on other sites

Tο εκανα ομως μονο σε ολο το directory του. Οχι στο φακελο web. Τελικα το εκανα και εκει τωρα και μου βγαζει το εξης μηνυμα:

 

Σφάλμα διακομιστή στην εφαρμογή '/telligent2/Web'.


Δεν έχει οριστεί αναφορά αντικειμένου σε μια παρουσία αντικειμένου.

Περιγραφή: Προέκυψε μια εξαίρεση που δεν αντιμετωπίστηκε, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της τρέχουσας αίτησης web. Ελέγξτε την ιχνηλάτηση στοίβας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα και την προέλευσή του στον κώδικα.

Λεπτομέρειες της εξαίρεσης: System.NullReferenceException: Δεν έχει οριστεί αναφορά αντικειμένου σε μια παρουσία αντικειμένου.

Σφάλμα προέλευσης:

Παρουσιάστηκε μια εξαίρεση που δεν αντιμετωπίστηκε κατά την εκτέλεση της τρέχουσας αίτησης web. Πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και τη θέση της εξαίρεσης μπορούν να προσδιοριστούν με χρήση της ιχνηλάτησης στοίβας εξαιρέσεων παρακάτω.


Ιχνηλάτηση στοίβας:

[NullReferenceException: Δεν έχει οριστεί αναφορά αντικειμένου σε μια παρουσία αντικειμένου.]
Telligent.Common.DataProvider.GetConnectionString(String connectionStringName) +83
Telligent.Common.DataProvider.GetDataStoreParameters(Provider dataProvider, String& connectionString, String& databaseOwner) +286
CommunityServer.Components.DataProviders.CreateInstance(Provider dataProvider) +58
CommunityServer.Components.CommonDataProvider.() +93

[TypeInitializationException: Η προετοιμασία τύπου για το 'CommunityServer.Components.CommonDataProvider' δημιούργησε μια εξαίρεση.]
CommunityServer.Components.SiteSettingsManager.GetSiteSettings(String applicationName, Boolean flush) +290
CommunityServer.Components.CSContext.get_SiteSettings() +67
CommunityServer.Components.CSContext.get_SettingsID() +38
CommunityServer.Components.CSApplication.(CSApplication app, CSConfiguration config) +1503
CommunityServer.Components.CSApplication.Instance() +192
CommunityServer.CSHttpModule.(Object source, EventArgs e) +433
System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e) +0
System.Web.HttpApplication.RaiseOnError() +174



Πληροφορίες έκδοσης: Microsoft .NET Framework Έκδοση:2.0.50727.4952; ASP.NET Έκδοση:2.0.50727.4955

Δε το κοβω να βγαζουμε ακρη..Εν τω μεταξυ παντα χρησιμοποιω εφαρμογες γραμμενες σε php με apache και mysql και μου δουλευουν παντα αρκετα ευκολα. Απ'οτι φαινεται χρειαζεται διαβασμα εδω.

Link to comment
Share on other sites

Εχω αλλαξει το connectionStrings να βλεπει στη βαση μου οπως λεει ο οδηγος. Συγκεκριμενα:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<connectionStrings>
  <add name="telligent2" connectionString="server=localhost;uid=;pwd=;Trusted_Connection=yes;database=telligent3" />
</connectionStrings>

 

στο add name εβαλα το ονομα εφαρμογης(δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο καθως δεν εγραφε αναλυτικα τι να βαλουμε) - επισης δοκιμασα και το ονομα της βασης δεδομενων αλλα και το ονομα που ειχε στο παραδειγμα SiteSqlServer (πανω στην απελπισια μου)

στο server εβαλα localhost- επισης δοκιμασα και DIMITRIS-PC\SQLEXPRESS και σκετο SQLEXPRESS και σκετο DIMITRIS-PC.

στο database εβαλα το ονομα της βασης δεδομενων μου

επισης επειδη εχω windows authentication εβγαλα τα uid και pwd αλλα δοκιμασα και να βαλω τα στοιχεια του λογαριασμου μου στα windows.

Γενικα δοκιμασα παρα πολλους συνδιασμους.

Τι λες;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα connection strings δεν υπάρχουν για να κάνουμε συνδυασμούς.
Το <add name="telligent2" δεν το πειράζεις γιατι αυτό αφορά την εφαρμογή και όχι τη βάση δεδομένων. Είναι το όνομα με το οποίο η εφαρμογή θα καλέσει το συγκεκριμένο connection string.
Στο Server βάζουμε το SQL server INSTANCE name. Από ότι κατάλαβα τον έχεις στο τοπικό μηχάνημα και το instance ονομάζεται SQLEXPRESS (δλδ default εγκατασταση)
Στο Initial Catalog (ή database) την βάση μας αρα

Το υπόλοιπο θα πρέπει να είναι κάπως έτσι
connectionString="server=.\SQLEXPRESS; Initial Catalog=<onoma_database>;Uid=<tousername>;Pwd=<topassword>;Trusted_Connection=yes”

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...