Jump to content

sccm sup role


panos83
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.Όταν έχουμε προεγκατεστημένο wsus σε ξεχωριστο server με τον sccm το sup ρολο πρέπει να τον βάλουμε στον wsus ή να τον αφήσουμε στον sccm?

Το έχω βάλει στον wsus αλλά παίρνω το εξής error :

SMS WSUS Synchronization failed.

Message: WSUS server not configured.

Source: CWSyncMgr::DoSync.

The operating system reported error 2147500037: Unspecified error

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ τα κλασσικά Logs για τα Update του sccm.

Kαμία ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Καλη χρονιά και από εμένα,

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1) Ο SCCM χρησιμοποιεί το WSUS για το SUP ρόλο αλλά μόνο για την ενημέρωση των Metadata των updates, δηλαδή δεν κατεβάζει update packages όπως ο WSUS, αυτό γιατί η διαχείριση των updates γίνεται με τη μορφή Packages όπως αυτά του Software Distribution αλλά με διαφορετική μορφή.

2) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναν υφιστάμενο WSUS αλλά θα πρέπει να τον αφιερώσεις στον SCCM, αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να καθαρίσεις τη βάση SQL του και να σβήσεις το offline content από το φάκελο WSUSContent, αυτό γιατί ο SCCM χρειάζεται να κάνει αρχικά ένα initial synchronization στο WSUS που θα χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να κατεβάσει ο WSUS την πληροφορία των Κατηγοριών updates που έχουν επιλεχτεί στο SUP ρόλο και δεύτερον για να τα περάσει στη δική του βάση ο SCCM έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα από τον κλάδο "Software Updates".

Το πρόβλημα που αναφέρεις δείχνει ότι δεν έχεις παραμετροποιήσει καν το SUP ρόλο, οπότε πριν προχωρήσεις καλύτερα να κάνεις τα παραπάνω και μετά να πας στους ρόλους για να ρυθμίσεις το SUP, προσοχή μόνο να χρησιμοποιήσεις τις default θύρες του IIS (8530, 8531) για πολλούς λόγους.

Για τα Logs μπορείς να διαβάσεις το πρώτο από τα τρια blogs posts μου σχετικά με το Troubleshooting του Configuration Manager και θα σε βοηθήσει το Superflow για τα Updates για να μάθεις πως γίνεται η σωστή εγκατάσταση.

Τέλος θα σε παραπέμψω σε ένα πολύ καλό οδηγό για τα Software Updates μέσω του Configuration Manager της Microsoft εδώ.

Για ότιδήποτε χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λύθηκε το πρόβλημα ανόιγοντας απλά την κονσόλα και κάνοντας connect μία φορά.

Έχω μία άλλη απορία τώρα σχετικά με τον sccm,μπορώ να πάρω άπο task sequence ένα έτοιμο Image windows xp?Eχω φτιάξει το reference computer με ότι εφαρμογές θέλω να έχει και θέλω μέσω sccm να δημιουργήσω το wim?Yπάρχει κάποιος τρόπος ή μόνο μέσω imagex?

Eυχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...