Jump to content

Ερώτηση για Software Assurance


Blackman
 Share

Recommended Posts

Χαιρετώ σας...

 

ερώτηξης ...

ποια οδό πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ώστε το SA που έχει αγοράσει να είναι από Unresolved Quantity σε Effective Quantity στο σύστημα της Microsoft;

Link to comment
Share on other sites

Πάνω...τα έχω δει αυτά...και πραγματικά δεν έχω βγάλει άκρη...

 

η ερώτηση είναι πιο απλή από ότι δίνει όλο το πακέτο...

 

αγόρασα DPM 2007 μαζί με SA...

λίγο καιρό μετά βγαίνει ο DPM 2010 και βάζει του SA θέλω να κάνω το σχετικό upgrade...

 

καπου το ενεργοποιείς ώστε να σου δίνει και διαθέσιμο το λογισμικό για κατέβασμα μέσα από την σελίδα.

 

όλα τα άλλα που γράφει για SA είναι απλά για να μην βγάζεις άκρη...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, τα πράγματα είναι απλά, εγώ τέτοια θέματα τα λύνω ώς εξής :

Θα πας στην σελίδα που ανέφερε ο pkouris το τελευταίο link είναι το Contact Us, θα επιλεξεις ελλάδα και θα σου δώσει ένα νούμερο νομίζω το 00800 49129109. (το συγκεκριμένο τηλ κέντρο είναι καπου στην Γερμανία)

θα δοκιμάσεις 9:00 με 13:00 συνήθως το σηκώνει έλληνας και αν όχι ζήτα έλληνα. Είναι ένας καταπληκτικός, δεν θυμαμαι το όνομα του θα σε βοηθήσει πραγματικά. Εγώ με την βοήθειά του κατάφερα για μια εταιρεία και συμμαζεψα όλα τα licenses από το 2000 που ήταν σκορπισμένα σε ένα account ! Φοβερός! 

Link to comment
Share on other sites

εγώ τελικά έκανα δουλειά με ένα άλλο καταπληκτικό έλληνα...τον pkouris

 

που βρήκε εκ μέρους μου ότι το βλέπω έτσι γιατί απλά το SA το πήρα μετά από τα προιόντα που προορίζεται και είναι σε διαφορετικό license number.

 

είμαι οκ δηλαδή με το SA...και το unresolved quantity δεν αλλάζει αφού είναι σε άλλα license numbers.

 

στο ψάξιμο είδα κάπου ότι έπρεπε να το ενεργοποιήσω μέσω κάποιου MS partner...το οποίο τελικά δεν ισχύει γιατί όλα γίνονται αυτόματα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια blackman [;)]

To ms licensing είναι ολόκληρη επιστήμη και δεν είναι τυχαίο οτι έχουν ακόμα και exam (το οποίο έχω πάρει [:D] ) ..... μην μπαίνεις στην μπρίζα , αν δεν είσαι partner / reseller δεν έχει νόημα. Άλλωστε για αυτό είμαστε οι licensing solution partners εδώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε παιδιά μη βαράτε τον έυκολο δρόμο είπα... δεν είμαι partner αλλα register member, και εγώ έδωσα την εξέταση (και την πήρα [:D] ) αλλά καθε μέρα βγαίνει και κατι καινούργιο η κατι αλλαζει... 

Link to comment
Share on other sites

Οχι brant δεν βαρέσαμε και ούτε πρόκειτε [:D]

Πραγματικά ο συνάδελφος στο call center (αν θυμάμαι καλά Βασίλης) είναι τρομερά εξυπηρετικός και άψογος.

Και βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο στο Licensing .... άβυσσος

Link to comment
Share on other sites

Όταν έδωσα το exam, από την ms εκτός από την ύλη πήρα και ένα πακέτο "extra" που είχε όλα τα προιόντα, και τους τρόπους που τα αγοράζεις μεσω VL, VS, FPP τις διαφορές κτλ αλλα ήταν 2009 τότε, πχ δεν έχω τίποτα για office 2010 τώρα με τον SBS τον καινούγιο πρέπει να ψαχτώ πάλι.

Να σου πώ παράδειγμα πριν μερικούς μηνες ήρθε πελάτης γιατί ήθελε να αγοράσει win 7 enterpise με SA, και κανένας (στην περιοχή μου) δεν μπορούσε να του εξηγήσει πως να τα προμηθευτεί. Το εξεταστικό για ECDL πήγαν και του πούλησαν ΟΕΜ windows και οffice, οταν τους είπα για academic με κοιτούσαν σαν ουφο. Γενικά υπάρχει αγνοια στην αγορά, ακόμα και ανθρωποι της δουλειας τους πουλας πχ VL srv2003 με 20cal και επειδή δεν είχε CALs να εγκαταστήσει, επέλεγε per server και καρφωνε 900 cals !

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...