Jump to content

PHP dev


pligor
 Share

Recommended Posts

Τελευταία έχω ασχοληθεί με το PHP framework, το Yii

Έχει ψαχτεί κανένας με php frameworks ή γενικότερα με ανάπτυξη ιστοσελίδων με php?

Μιας και το forum δεν έχει άμεση σχέση με software devopment, μήπως έχετε βρει κάποιο ελληνικό forum που να αξίζει?

Ευχαριστώ

Γιώργος

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι προγραμματιστης αλλα οτι σκεφτω απο προγραμμα υπαρχει ετοιμο σε php. Εγω απλα τo φερνω στα μετρα μου. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο εφαρμογες γραμμενες σε php και σκοπευω να μαθω και κωδικα(αν και με googlarisma και επειδη δεν ειναι τοσο δυσνοητα γραμμενος, κανω πολλες αλλαγες με τη βοηθεια του notepad++).

Link to comment
Share on other sites

Κατά του open source? Πλάκα μου κάνεις? Γιατί, τρελοί είμαστε να πληρώνουμε licenses όταν υπάρχει κάτι που μας κάνει τη δουλειά, και μπορούμε να το διορθώσουμε μόνοι μας αν χρειαστεί? Μήπως θέλεις να μάθεις την άποψη που έχουν όσοι χρησιμοποιούν το open source NHibernate για το Entity Framework της Microsoft ?

 

Επίσης, αν ξαναπείς την βρωμερή λέξη που αρχίζει από Orif ουπς, orac θα σου ρίξω κατακέφαλα τη λίστα με τα patches του τελευταίου εξαμήνου.

 

Το DotNetZone ασχολείται με .NET, οπότε δεν θα βρεις συζητήσεις που αφορούν PHP κατά κύριο λόγο. Από την άλλη, πολλές φορές έχουμε (και έχω) απαντήσει ερωτήσεις π.χ. για τον τρισάθλιο database driver που έχει η PHP για τον SQL Server (και τον πολύ καλό driver που έχει βγάλει η Microsoft), ή για την κυκλοθυμική υποστήριξη Unicode που έχει η PHP σε συνδυασμό με MySQL.

 

Όσον αφορά αυτά που έγραψε ο MCP ... ο προγραμματισμός φαίνεται εύκολος όταν δεν τον κάνεις εσύ ο ίδιος. Μόλις ασχοληθείς λίγο πιο σοβαρά όμως βλέπεις πως, π.χ. οι 10-15 αλλαγές που κάποιος έκανε στα τυφλά googlάρωντας μπορούν άνετα να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα, ή να οδηγήσουν σε sql injection attacks - βλέπεις η PHP δεν υποστηρίζει query parameters όπως άλλες γλώσσες και το injection είναι πανεύκολο αν δεν ξέρεις πως να προστατευθείς

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι ειναι αυτονοητο το οτι ο προγραμματισμος δεν ειναι ευκολος. Οι αλλαγες που κανω εγω ειναι τυπου αλλαγης γλωσσας, μεγεθους εικονας κτλ. Τετοιες αλλαγες...επισης μπορω να προσθεσω και εναν ετοιμο κωδικα που κανει κατι συγκεκριμενο πανω σε μια ηδη γραμμενη εφαρμογη. Οσον αφορα το injection δεν ξερω τι ειναι αλλα μεχρι στιγμης ολα πανε καλα σε αυτα που κανω! Επισης ενω εχω στησει πολλες εφαρμογες σε php-mysql, μια φορα πηγα να στησω εφαρμογη σε .ΝΕΤ-SQL και δε τα καταφερα...μαλλον θελει διαβασμα εκει. Επισης να σημειωσω οτι τα site dotnetoze.gr και autoexec.gr ειναι φανατικα της Microsoft οποτε και καλυτερη να ειναι η php-mysql δε θα το ακουσει καποιος ευκολα...[:D]

Link to comment
Share on other sites

Οκ ηρεμία. Δεν ήθελα να ξεκινήσω κανένα θρησκευτικό πόλεμο για opensource. Θα συμφωνω με τον pkanavo ότι ο προγραμματισμός δεν είναι εύκολος και να προσθέσω ότι δεν μπορεί να γίνει από ένα και μόνο άτομο σε ικανοποιητικό χρόνο. Απλά σημείωση.

 

pkanavo να σε ρωτήσω όμως, επειδή βλέπω επαγγελματικά web-applications όπως αυτά που έχουν οι τράπεζες να χρησιμοποιούν πχ. JSP ενώ υπάρχουν διάφορα "μεγάλα" site όπως χαρακτηριστικά το facebook πχ. που λειτουργούν σε PHP.

Έχω ξανακούσει το θέμα της ασφάλειας για την PHP. Μπορείς να εξηγήσεις ή να δώσεις κάποιο άλλο άρθρο στο forum που να εξηγεί τα "query parameters" και γιατι η ελλειψή τους οδηγεί σε sql injection attacks?

 

Και η βασική μου ερώτηση είναι πιο γενική: Υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία πως η PHP είναι εγγενώς λιγότερη ασφαλής από άλλες γλώσσες ή απλά θα πρέπει να ξέρεις πως να την χειριστείς ώστε να μην ανοίγεις "τρύπες" στην ασφάλεια σου?

 

Cheers

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατά του open source? Πλάκα μου κάνεις? Γιατί, τρελοί είμαστε να πληρώνουμε licenses όταν υπάρχει κάτι που μας κάνει τη δουλειά, και μπορούμε να το διορθώσουμε μόνοι μας αν χρειαστεί?

Μια μικρή σημείωση. Open source δε σημαίνει απαραίτητα και free.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις τον κώδικα και δεν παραβιάζεις το license, δεν πληρώνεις. Αν κάνεις αλλαγές και βγάλεις και τις αλλαγές open-source πάλι δεν πληρώνεις. Αν ζητήσεις support τότε πληρώνεις

Link to comment
Share on other sites

Πάντως για να πάρεις άδεια από την εταιρία που μου παρέχει τα ERP πρέπει να πληρώσεις για το πρόγραμμα άσχετα από το support...και είναι ανοιχτό λογισμικό..με μεγάλα γράμματα..απ'ότι καταλαβαίνω αγοράζεις το open source και μετά μπορείς να κάνεις αλλαγές μέσα στα όρια του license.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...