Jump to content

Ασύρματο δίκτυο σε ιατρείο


Recommended Posts

Καλησπέρα, έχει τύχει κανείς να κάνει καμιά δουλειά σε ιατρείο? Προσπαθώ να βρω αν υπάρχει κανένας περιορισμός χρήσης wifi σε εργαστήριο που λειτουργούν ευαίσθητα ιατρικά μηχανήματα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

χωρίς να έχω κανα doctorά [;)] , θα σου πω ... σε καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, οδοντιάτρο, ορθοπεδικό, ψυχίατρο, φυσιοθεραπευτή παίζει χωρίς "ανησυχίες"

Και σε ιδιωτικό νοσοκομείο έχει γίνει deploy.    

Link to comment
Share on other sites

Σε πελάτη που κάνει εξωσωματικές γονιμοποιήσεις ζητήθηκε να μην υπάρχει ασύρματο δίκτυο όπως επίσης μας ζήτησαν να ξηλωθούν και τα dect τα οποία από λάθος τα αποδέχτηκαν.

Βέβαια άλλο τα έμβρυα και άλλο τα αίματα. Απλά θα σου πρότεινα να τους κάνεις μια ερώτηση πρώτα. Επίσης ψάξε στο εξωτερικό τη συμβαίνει γιατί εδώ είμαστε και λίγο φραπετζήδες. " Δε βαριέσαι, ασύρματο είναι". Το πιο φρόνιμο θεωρώ είναι να δεις τη μηχανήματα έχουν, μάρκα-τύπο κτλ και να δεις αν έχει παρεμβολές από διάφορα τέτοια. Ο κατασκευαστής κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με διάφορα άρθρα όπως αυτό http://www.ce-mag.com/archive/06/ARG/case.htm

αναφέρεται ότι εφόσον το ιατρικό μηχάνημα έχει τη πιστοποίηση IEC 60601-1-2 τότε έχει τεσταριστεί και θεωρητικά δεν επηρεάζεται από τα 2.4, χωρίς βέβαια να το αποκλείει. Κάνοντας λίγο googlarisma ανακάλυψα ότι μεγαλύτερο interfirence έχεις με χαμηλότερες συχνότητες, μιας και τα περισσότερα μηχανήματα δουλεύουν στα 400-600 ή 1395-1400 MHz.

http://www.mddionline.com/article/implementing-wireless-communication-hospital-environments-bluetooth-80211b-and-other-technol

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...