Jump to content

Το VoIP άλλαξε, τώρα ήρθαν οι ενοποιημένες επικοινωνίες !


kavag
 Share

Recommended Posts

Παλιά ήταν το VoIP και η IP Τηλεφωνία, η διαδικασία δηλαδή της ψηφιοποίησης των φωνητικών κλήσεων, η μετατροπή τους σε πακέτα και η μεταγωγή των πακέτων στα ήδη γνωστά δίκτυα TCP/IP .

 

Ετσι κάνοντας μιά επένδυση σε ένα ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο υπολογιστών είχαμε όφελος και στην τηλεφωνία.

 

Με την αναπτυξη αυτής της τεχνολογίας καθώς και άλλων όπως το φωνητικό ταχυδρομείο (Voicemail), το άμεσο μήνυμα (instant message), αλλά και το παρουσιολόγιο (presence) υπήρξε η απαίτηση να ενωθούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και οι εκδοχές της επικοινωνίας σε μία κοινή πλατφόρμα με την ονομασία Ενοποιημένες Επικοινωνίες.

 

 

Ετσι οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται και εκτός της φωνής προστίθεται και το Video καθώς και οι συνδιασκέψεις.

 

Για να υλοιποιήσουμε λύσεις ενοποιημένων επικοινωνιών υπάρχουν πολλά προιόντα για όλα τα βαλάντια ...

 

Ετσι ξεκινάμε από παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως η Cisco Systems με προιόντα από την μικρή επιχείρηση όπως το UC540 το οποίο ανήκει στην οικογένεια Smart Business Communications System   αλλά και τις μεγαλύτερες, με προιόντα όπως ο Cisco Unified Communications Manager Express και o μεγάλος του αδερφός ο Cisco Uified Communications Manager Business Edition.

 

Φυσικά μπορούμε να υλοποιήσουμε λύσεις με Servers από τον αγαπημένο μας κατασκευαστή και κάποιο Linux με Asterisk, ή Microsoft Windows και Microsoft Communications Server που τώρα ονομάζεται Microsoft Lync. Η επένδυση μάλιστα που έχει κάνει η MS είναι τόσο μεγάλη που στο προηγούμενο link θα δείτε τον ίδιο τον Bill Gates να μιλάει για τον τρόπο που θα αλλάξει η επικοινωνία μας.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε ..... υπάρχει και το Communications as a Service στό γνωστό και μη εξαιρετέο σύννεφο.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...