Jump to content

Sharepoint Foundation 2010 και login


Blackman
 Share

Recommended Posts

Έκανα εγκατάσταση το συγκεκριμένο σε ένα VM και δεν μπορώ να συνδεθώ πάνω του ούτε με localhost ή το όνομα του server...

τόσο στην βασική σελίδα όσο και στην Central Administration page...

 

μπορώ μόνο μέσω του IIS κάνοντας browse...

 

σε ότι άλλο μου ζητάει username & password και ότι και να δοκίμασα δεν με άφησε να μπω.

το έψαξα στο net, και πρόσθεσα τον χρήστη που δοκιμάζω και σε κάποια άλλα groups, αλλά και μέσω του IIS στο central administration στο σχετικό σημείο για τους χρήστες συμβαίνει το ίδιο...

 

κάποια βοήθεια;

το έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει για να δω μήπως και...αλλά τα ίδια...

Link to comment
Share on other sites

Σε έναν Sharepoint server 2010 που εγκατέστησα, κατά την εγκατάσταση ζητάει να του δώσεις το χρήστη. Δες αν ξανακάνεις την εγκατάσταση τα step.

 

Επίσης αναλυτικά οδηγίες έχει εδώ

http://technet.microsoft.com/el-gr/library/cc287960(en-us).aspx

Link to comment
Share on other sites

Έκανα εγκατάσταση το συγκεκριμένο σε ένα VM και δεν μπορώ να συνδεθώ πάνω του ούτε με localhost ή το όνομα του server...
τόσο στην βασική σελίδα όσο και στην Central Administration page...

μπορώ μόνο μέσω του IIS κάνοντας browse...

σε ότι άλλο μου ζητάει username & password και ότι και να δοκίμασα δεν με άφησε να μπω.
το έψαξα στο net, και πρόσθεσα τον χρήστη που δοκιμάζω και σε κάποια άλλα groups, αλλά και μέσω του IIS στο central administration στο σχετικό σημείο για τους χρήστες συμβαίνει το ίδιο...

κάποια βοήθεια;
το έχω απεγκαταστήσει και επανεγκαταστήσει για να δω μήπως και...αλλά τα ίδια...

Μπορείς να κάνεις ένα snapsot στον IIS MMC να δούμε πως είναι τα sites;;; Έχεις πάνω από 2; Μήπως έχιεις κάνει assign το default ip σε περισσότερα από ένα site;

George J.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το fix είναι πολύ παλιό και δεν σημαίνει ότι έχει να κάνει με το πρόβλημα σου. Επιπλέον αφορά μόνο client λειτουργικά. Εσύ πού προσπάθεισες να εγκαταστήσεις το SharePoint? Και αν δοκίμασες να το βάλεις σε client, πως το έκανες? Η διαδικασία είναι χειροκίνητη οπότε αποκλείεται να την έκανες με το wizard.

 

Καταρχήν, με ποιό URL προσπαθείς να συνδεθείς? Βρίσκεται αυτό το URL στα trusted sites ή τα intranet sites του IE για να γίνεται αυτόματα Login? Συνδέεσαι με το ίδιο URL που χρησιμοποιεί και ο IIS όταν κάνεις browse? Συνδέεσαι ως ο ίδιος χρήστης που έκανε την εγκατάσταση?

 

Τί θα πει "τόσο στη βασική σελίδα"? Κατά την εγκατάσταση δημιουργείται μόνο το Central Administration, δεν υπάρχει "βασική σελίδα". Μήπως μετά την εγκατάσταση έφτιαξες κάποιο site και μετά έχασες την πρόσβαση σε αυτό? Αν συνέβει αυτό μήπως αφαίρεσες τα κατάλληλα δικαιώματα από το account σου χωρίς να το θέλεις?

 

Όταν τελειώνει η εγκατάσταση και ο configuration wizard εμφανίζεται το central administration και σου ζητάει πληροφορίες για να ρυθμίσει και να ξεκινήσει διάφορα services. Έφτασες σε αυτό το σημείο? Ολοκλήρωσες τον wizard?

 

Τέλος, είναι πολύ κακή ιδέα να ανακατώνεις τα user groups και τα permissions που χρησιμοποιεί το SharePoint αν δεν ξέρεις ακριβώς τί γίνεται, γιατί άνετα μπορείς να φτάσεις σε σημείο είτε να μην μπορείς να μπεις ή να μην ξεκινάνε τα services.

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη,

αυτό το patch αναφέρετε ότι πρέπει να μπει σε server και το Link το βρήκα από ΕΔΩ

 

όπου πήγα στο single server with builtin database...και όπως θα διαβάσεις δεν αφορά ΜΟΝΟ client λειτουργικά, αλλά και servers.

 

το μηχάνημα είναι Windows Server 2008 R2.

 

αρχικά προσπάθησα με http://localhost Και δεν έμπαινε...ούτε αντίστοιχα στο admin panel...μετά με το όνομα του server http://websrv

 

όπου και στις δύο περιπτώσεις γίνεται το ίδιο πράγμα...ζητάει username/password για να συνδεθεί αλλά ότι και να βάλω με αγνοεί. Είχα κάνει επανεγκατάστηση και σε άλλη πόρτα κλπ.

 

φυσικά συνδέομαι σαν τον χρήστη που έκανε την εγκατάσταση, αλλά και αντίστοιχα και με όποιον άλλον domain admin.

 

Όσο αυτό που λες μου φαίνεται τελείως περίεργο να το διαβάζω από εσένα...ΠΑΝΤΑ όταν στήνεις ένα sharepoint από την έκδοση 2 που έχω δουλέψει, δημιουργεί μία αρχική σελίδα, πέραν του central administration. Εγώ δεν έχω ορίσει τίποτα, εκεί μέσα μπορείς να πας και να ξεκινήσεις να στήνεις.

 

Καταλαβαίνω τις ερωτήσεις σου, αλλά ξέρεις ότι δεν έχεις να κάνει με κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις...οπότε το να κάνω κάτι με δικαιώματα θα το είχα αναφέρει. Έκανα την εγκατάσταση τελείωσε και πάτησα να μπω τόσο στην σελίδα, όσο και στο central administration και έγινε το ίδιο πράγμα.

 

Για την κακή ιδέα να ανακατώνω τα user groups & τα permissions φυσικά και το ξέρω...

πέραν του ότι έχω καταγεγραμμένα τι έκανα, έχω επίγνωση του τι συμβαίνει και πως δουλεύουν τα συστήματα.

 

μοναδικός τρόπος πρόσβασης στις ιστοσελίδες ήταν από τον IIS κάνοντας browse σε αυτές....

μετά την εγκατάσταση του patch, κατάφερα και μπήκα και με http://localhost , αλλά όχι με το όνομα του server.

 

τώρα το ελέγχω και θα ενημερώσω...

Link to comment
Share on other sites

Με άλλα λόγια, δεν έτρεξες από την αρχή το preparation tool το οποίο βάζει αυτό το hotfix από μόνο του, όπως αναφέρεται στο installation guide.

 

Όσο για τη "βασική σελίδα" ίσως στο Foundation ή στα WSS να σου φτιάχνει αυτόματα ένα site collection. Δεν ξέρω γιατί μόνο μία φορά έχω στήσει foundation, απλά για να το δω. Άλλο αυτό, άλλο το αν υπάρχει κάποια "βασική σελίδα".

 

Να επαναλάβω ότι το SharePoint δεν είναι εφαρμογή η οποία εγκαθίσταται με ένα wizard, ούτε μπορεί κανείς εύκολα να διορθώσει προβλήματα αν δεν καταλάβει τις βασικές του έννοιες.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι έτρεξα πρώτα το preparation tool και συγκεκριμένα το σημείο στο οποίο εγκαθιστά τον sql server 2008 native client η διαδικασία σταματούσε γιατί δεν μπορούσε να το κατεβάσει και πήγα και το κατέβασα ξεχωριστά και μετα ξαναέτρεξα το preparation tool για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν προχωρήσω στην εγκατάσταση του Sharepoint.

 

στο Foundation και στα Services σου δημιουργεί μία σελίδα με την ολοκλήρωση

 

συγκεκριμένα στο foundation βλέπεις την εξής εικόνα

 

image_thumb%5B10%5D.png

 

αυτό εννοώ ως 'βασική σελίδα' ή ως 'αρχική σελίδα' ή ότι να ναι...που δημιουργείται με την εγκατάσταση όπως και το admin κλπ

 

Δουλεύω με sharepoint από το 2006 και έχω κάνει πολλά και διάφορα πάνω σε αυτό...και μιλάω πάντα για services & foundation. Πίστεψε με ότι σε μεγάλο ποσοστό (προφανώς εν αντιθέση με τις server εκδόσεις) εγκαθίστανται με ένα wizard και μπορείς άμεσα να ξεκινήσεις και να 'στήνεις' εκεί πάνω.

 

Δεν σημαίνει δε αυτό...ότι δεν χρειάζεται παραμετροποήσεη σε άλλο επίπεδο, αλλά ότι είναι λειτουργικό άμεσα αν θες.

 

Για το hotfix το οποίο δεν παρατήρησα ότι υπάρχει στο preparation tool, απλά όταν το ξεναεγκατέστησα μετά λειτούργησε απλά το Localhost... επειδή είναι λίγο κουλό...κρατάω μία επιφύλαξη μήπως θυμάμαι λάθος ότι είχα δοκιμάσει εξαρχής το Localhost. Αν και θυμάμαι ότι δοκιμάσα όλους τους κλασικούς τρόπους σύνδεσης από τον IE και τελικά άνοιξα την σελίδα μέσω του IIS. Μετά το hotfix άνοιξε εκτός IIS όπως ανέφερα και το localhost, αλλά όχι με το όνομα του server.

Link to comment
Share on other sites

ξέρω ποιο template χρησιμοποιεί...

και ότι αυτο το στήνει μόνο του με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης όπου δεν επιλέγεις εσύ ότι θα χρησιμοποιήσει το team ή blank ή όποιο άλλο template...

 

το θέμα στα παραπάνω είναι το να δεχθεί τα credentials και να συνδεθώ

ίσως να είναι κάποια ρύθμιση στον IIS, το οποίο κοιτάζω τώρα

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται σαν το πρόβλημα που είχα παλιότερα μετά από upates που δεν μπορούσα να συνδεθώ από τον Server πάνω στο Site.

Την απάντηση για ένα Registry Key την είχε δώσει ο Κλαδάκης (Θυμάσαι Θανάση ποιο λέω?) Θα ψάξω να το βρω. Θανάση αν το βρεις δώστο πάλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Η λύση περιγράφεται http://support.microsoft.com/kb/926642 και http://support.microsoft.com/kb/896861/en-us και τα credits για την εύρεση πάνε στον Hyepr-Vangeli και στον frees76 που μου το θύμισε.

Στην ουσία μιλάω για την μέθοδο 1

1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.

2. Locate and then click the following registry subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\MSV1_0

3. Right-click MSV1_0, point to New, and then click Multi-String Value.

4. In the Name column, type BackConnectionHostNames, and then press ENTER.

5. Right-click BackConnectionHostNames, and then click Modify.

6. In the Value data box, type the CNAME or the DNS alias, that is used for the local shares on the computer, and then click OK.

Όπου λέει CNAME εσύ βάλε companyweb (η όπως λένε το Site σου).

Link to comment
Share on other sites

Πριν το βάλεις σε άλλο μηχάνημα, τί έγινε με αυτά που σε ρώτησε ο Καπνιάς? Μήπως το team site είναι στο ίδιο port με κάποιο άλλο site? Επίσης, ποιό URL χρησιμοποιείται όταν κάνεις browse μέσα από τον IIS (το οποίο δουλεύει) και ποιό όταν κάνεις απέξω (και δεν δουλεύει)?

 

Το σίγουρο είναι ότι η εγκατάσταση του SharePoint δεν χρειάζεται ακροβατικά, εκτός και αν το κάνεις χειροκίνητα σε Win 7. Τόσος κόσμος το έχει κάνει ως τώρα. Για να πεισθείς ότι το setup του SharePoint δεν έχει "καλικάτζαρους" θα σου πρότεινα να το εγκαταστήσεις πρώτα σε ένα καθαρό VM ακολουθώντας ακριβώς τις οδηγίες του installation guide.

 

Μετά, θα πρέπει να καταγράψεις τί συμβαίνει. Οι πληροφορίες που έχεις δώσει ως τώρα είναι ανεπαρκείς. Με τί accounts έγινε το setup? Ποιά accounts έδωσες για τα services? Ολοκληρώθηκε ο Configuration Wizard? Τί εμφανίστηκε στα setup logs? Στο Event Log? Υπάρχουν άλλα sites στα ίδια port που χρησιμοποίησες? Χρησιμοποιείς κάπου host headers? Τα sites που δημιουργούνται είναι στην Intranet ή Trusted Zone του IE? Αυτό το zone έχει δικαίωμα να κάνει login? Τί error εμφανίζεται? Αν δεν το βλέπεις, τί γράφεται στα logs? Event log, sharepoint log, IIS log?

 

Άλλα πράγματα που μπορείς να δεις είναι, δουλεύουν τα command-line εργαλεία του Sharepoint, το stsadm και το Configuration Wizard? Αν δεν δουλεύουν μάλλον υπάρχει πρόβλημα γενικότερο με τα accounts που χρησιμοποίησες. Δοκίμασε έτσι κι αλλιώς να ξανατρέξεις τον Configuration Wizard, μήπως υπάρχουν προβλήματα που δεν πρόσεξες

Link to comment
Share on other sites

το teamsite το έχω δοκιμάσει τόσο στο ίδιο όσο και σε άλλο port, αλλά το αποτέλεσμα΄είναι το ίδιο.

 

από μέσα δουλεύει το

http://localhost:port

 

ενώ δεν δουλεύει με το όνομα του server

http://websrv:port

 

το έχω εγκαταστήσει σε καθαρό VM και δουλεύει κανονικά, έχω κάνει τα σχετικά tests που ήθελα και το έχω δει να παίζει τόσο στο lab περιβάλλον εδώ στο γραφείο, όσο και στο σπίτι. Προχώρησα στην εγκατάσταση στο κανονικό VM εφόσον είδα το τι παίζει.

 

πληροφορίες έχω δώσει αυτές που πίστευα ότι χρειάζονται και δεν έχω αναφέρει κάτι περισσότερο από αυτά που με ρωτάτε.

δηλαδή...

 

το setup έγινε με τον domain admin...

accounts στα services; σε ποιο σημείο αναφέρεσε;

ο configuration wizard ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.Στα setup logs δεν έδειξε κάτι...Στον event viewer μου έβγαζε κάποια πράγματα που θέλουν έλεγχο (βασικά ότι δεν μπορεί να φέρει την περιγραφή των events που προέρχονται από το sharepoint ή την sql...και είναι informational type.

 

δεν χρησιμοποιώ κάπου host headers

το localhost ήταν στο Intranet

το websrv ήταν στο Trusted zone

στο login δεν βγάζει λάθος

τα υπόλοιπα Logs θα τα δω τώρα...

 

το stsadm νομίζω κάτι που δοκίμασα δούλεψε...δεν θυμάμει τι...θα το ξαναδώ...

 

θα ξαναδώ τα accounts

Link to comment
Share on other sites

και όμως μόλις βρήκαμε την λύση και την αιτία...

 

Παναγιώτη...

έβγαλα το websrv από το trusted zone

 

και το έβαλα στο intranet zone

 

 

και απλά έπαιξε...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ... άλλο όνομα αντιστοιχεί σε διαφορετική συμπεριφορά. Επίσης, να έχεις υπόψη ότι το SharePoint ενδιαφέρεται και πολύ μάλιστα για το header καθώς με αυτό ξεχωρίζει από ποιό zone έρχεται μία κλήση (intranet, extranet, public, default) και ανάλογα ενεργοποιεί διαφορετικά policies.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρήκα λίγο χρόνο μέσα στο τρέξιμο για να συνεχίσς να ασχολούμαι.

 

Στον IIS πήγα στα Besic Settings της σελίδα του sharepoint Και είδα το εξής μύνημα λάθους στο authorization όταν κάνω test settings

 

The server is configured to use pass-through authentication with a built-in account to access the specified physical path. However, IIS Manager cannot verify whether the built-in account has access. Make sure that the application pool identity has Read access to the physical path. If this server is joined to a domain, and the application pool identity is NetworkService or LocalSystem, verify that \$ has Read access to the physical path. Then test these settings again.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το είχα αφήσει καιρό γιατί δεν προλάβαινα με όλα τα υπόλοιπα και το ξαναέπιασα.

 

Όλα λειτουργούν σωστά με Mozilla, αλλά από IE μου βγάζει credentials...τα βάζω...και ξαναζητάει...τα ξαναβάζω και πάλι τα ίδια...την τρίτη φορά σου αφήνει λευκή σελίδα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι κλασσικό φαινόμενο όταν δεν έχεις βάλει το site στο Trusted ή το Intranet zone του IE. Πρέπει να το βάλεις είτε στο Intranet είτε στο Trusted Zone  και να ρυθμίσεις στο User Authentication, Automatic Logon with current username and password. Θεωρητικά αρκεί μόνο το Automatic Logon only in Intranet Zone αλλά έχω δει άπειρες φορές να μην πιάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...