Jump to content

Sharepoint Foundation 2010 και login


Blackman
 Share

Recommended Posts

Reset τα Settings του IE 9 και σβήστα και απο registry.

Αλλα με αυτά που σου είπε ο Παναγιώτης με τα Trusted και Intranet Zone έπρεπε να λειτουργήσει. Κάτι γίνετε με τον Client και δεν στέλνει τα Credentials στο Server ?

Ενεργοποιήσε το Site να ακούει σε FQDN πχ. www.localsite.gr  με Dot και δες συμπεριφορά. Δες το video http://technet.microsoft.com/en-us/sharepoint/Video/ff679917

Δηλαδή μην το αφήνεις ώς http://site  αλλα http://www.site.gr ή www.site.es  ή http://site.kati .

 

Link to comment
Share on other sites

Και όμως δεν έπαιξε...είδα και σε κάποιες περιπτώσεις για κάποιες λύσεις μέσα από την registry, για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν είχα αποτέλεσμα.

θα δω και αυτό που μου έβαλες...αν και έχω την εντύπωση ότι το είχα ρυθμίσει-δοκιμάσει.

Link to comment
Share on other sites

Blackman, καλύτερα να σταματήσεις τα πειράγματα. Είναι προφανές ότι αν παίζει στον ένα browser και όχι στον άλλο, έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Όσο για το login γενικά στο Sharepoint, δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε διαφέρει από το 2007. Αν σου ζητάει login είναι είτε επειδή το account σου δεν έχει permissions στο site είτε επειδή τα security settings δεν επιτρέπουν το αυτόματο login.

Και για να γίνει αυτόματο login θα πρέπει φυσικά o client και ο server να βρίσκονται στο ίδιο domain, ή να υπάρχει trust μεταξύ των domain και να έχουν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Αν βρίσκονται σε διαφορετικά domain, θα πρέπει να δώσεις στο login κάποιο server domain account το οποίο έχει δικαιώματα στο Sharepoint.

Θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα καινούριο VM και να στήσεις εξαρχής το SP 2010 ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ για να δεις πως δουλεύει πρώτα και μετά να κάνεις άλλες αλλαγές. Επίσης, αν χρειαστείς βοήθεια δώσε από την αρχή τις κατάλληλες πληροφορίες:

  • Ζώνη του ΙΕ και security settings,
  • Accounts και permissions στο Sharepoint Site
  • Domain των client/server
  • Αν πρόκειται για διαφορετικά domains, τί ρυθμίσεις έχεις κάνει για να δουλέψει το trust.
  • Ποιό account χρησιμοποιείς για να μπεις στο site
  • Ρυθμίσεις στα Alternate Access Mappings
  • Host Headers στον IIS
  • Σχετικές εγγραφές στο log του web site στον IIS
  • Σχετικές εγγραφές στο log του Sharepoint
  • Σχετικές εγγραφές στο Event Log

Αυτή τη στιγμή, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τί ζητάς και τί έχεις κάνει, καθώς σε άλλο post δίνεις screenshot του site και σε άλλο λες ότι δεν μπορείς να μπεις. Προφανώς δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο πράγματα ταυτόχρονα, οπότε κάτι έχεις μπλέξει. Και να πω την αμαρτία μου, δεν μπορώ να διαβάσω όλο το thread από την αρχή για να καταλάβω τί συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιό zone έχεις βάλει το http://site και σε ποιό το http://site.katiti ? O IE βάζει αυτόματα το http://site στο Intranet zone. Αν έπαιξε το ένα από τα δύο, οφείλεται στο ότι οι ρυθμίσεις της ζώνης του επιτρέπουν το login. Τί ρυθμίσεις έχει για το login η κάθε ζώνη? Σε ποιά ζώνη έβαλές το κάθε site? Αν βάλεις και τα δύο site στην ίδια ζώνη θα παίξουν και τα δύο - αν δεν υπάρχει πρόβλημα στα alternate access mappings. Τί έχεις ορίσει στα AAM?

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι το πρόβλημα είναι σε αυτό που περιγράφει ο Παναγιώτης ,το http://sharepoint παει στο Intranet zone αυτόματα ενώ το http://sharepoint.gr στο Internet zone, οφείλετε στο ότι κάποια credentials στέλνονται αυτόματα αλλά πιθανόν να μην είναι ρύθμιση αλλά bug

Δείτε το ΚΒ άρθρο

You are prompted to enter your credentials when you access an FQDN site from a computer that is running Windows Vista or Windows 7 and has no proxy configured

http://support.microsoft.com/kb/943280 

Αυτό έχει επιλυθεί σε Windows 7.

Μήπως το Windows 7 είναι upgrade απο Vista ?

 

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο αναφέρεται στο WebDAV, όχι σε απλή πρόσβαση σε site. Δεν πρόκειται για κάποιο bug αλλά για το πως έχει ρυθμίσει κανείς τις ζώνες στον IE. Μπορείς άνετα να βάλεις και τα δύο URL στο Trusted Sites και εκεί να ρυθμίσεις το Automatic Logon with current username and password. Ή μπορείς να κάνεις την ίδια ρύθμιση και στο Intranet zone. Το Trusted Zone είναι πιο βολικό καθώς έχει λιγότερους περιορισμούς και το SharePoint το ίδιο φροντίζει να μην μπαίνει "περίεργο" περιεχόμενο στα sites.

Ο τρόπος που ο IE αποφασίζει σε ποιό zone ανήκει ένα site περιγράφεται στο Intranet site is identified as an Internet site when you use an FQDN or an IP address και ΔΕΝ πρόκειται για bug, απλά για τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί να δουλεύει ο IE.

 

Link to comment
Share on other sites

Kαι ναι θα έπρεπε να δουλεύει στον Blackman, όπως λες Παναγιώτη αν το ενεργοποιούσε το Site είτε το http://sharepoint είτε το http://sharepoint.gr στο Trusted Sites και κατέβαζε το Security σε Low αλλά δεν δουλεύει και για αυτόν τον λόγο ζήτησα να δοκιμάσει με FQDN με dot για να δω που τελικά είναι το πρόβλημα.    

Link to comment
Share on other sites

Blackman εχεις ελέγχει αν υπάρχει κάποιο Domain ή OU GPO που σου κάνει overwrite της Local ρυθμίσεις στα IE Security Settings λέω τώρα αλλά θα το

έχεις ελέγχει σίγουρα ...

Σύμβαίνει σε όλους τους Clients Windows 7 περίεργο είναι, γιατί ένας να έχει πρόβλημα στο IE Security οκ αλλά όλοι ??? ...περίεργο πολύ περίεργο.

Το πρόβλημα τελικά οφείλετε στο http://sharepoint ΧΩΡΙΣ DOT και στο τρόπο που στέλνει τα Credentials.

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση...

 

pkanavos: το printscreen που είχα βάλει ήταν αυτό που έβλεπα μέσα από τον ίδιο τον server (νομίζω ότι στο έχω αναφέρει ξανά)... MONO απο εκεί...όπου είχα πρόσβαση και σαν localhost & σαν http://websrv (από τον server επαναλαμβάνω)

στην συνέχεια με τις ρυθμίσεις που έγιναν στις ζώνες και όσα βήματα είχες προτίνει και εσύ απέκτησα πρόσβαση ΜΟΝΟ από mozilla. Με όλες τις δοκιμές κλπ είχα θέμα από IE καθώς ούτε από XP μπορούσα να συνδεθώ.

απαντόντας σε αυτά που έγραψες:

εφόσον έπαιζε στον ένα και όχι στον άλλο προφανώς είναι κάποιο θέμα ρυθμίσεων που δεν μπορούσα να εντοπίσω. εννοείται ότι τα μηχανήματα είναι στο ίδιο domain...και προφανώς δεν έκανα login με τον χρήστη που έχω ρυθμίσει σπίτι μου, αλλά αρχικά με αυτόν που έστησα το sharepoint και στην συνέχεια εφόσον πρόσθεσα και τους απαραίτητους χρήστες στο sharepoint, συνδέθηκα και με τον δικό μου χρήστη του domain. από mozilla έπαιξε κανονικά.

 

οκ διαβάζοντας την αμαρτία σου...αν δεν διαβάσεις την σειρά που τα γράφω και τι έχω αντιμετοπίσει είναι λογικό να έχεις τέτοιες ερωτήσεις.

η ζώνη που μου έπαιξε με το fqdn:81 ήταν του Internet. Trusted & Intranet zones είναι στο Low και Internet είναι Medium-High. Οι 2 πρώτες έχουν automatic logon with current user name & password, ενώ η ζώνη του Ιντερνετ είναι με Automatic Logon only in Intranet Zone. To http://websrv το δοκίμασα τόσο στο Intranet όσο και στο trusted ενώ το fqdn:81 που δημιούργησα είναι στην Internet. αυτό που λες ότι στην ίδια ζώνη θα παίξουν και τα 2...θα πρέπει να το δοκιμάσω. Στα ΑΑΜ το http://websrv είναι στο default και το fqdn:81 στο Internet...

 

skok:παίζει το δικό μου να είναι από upgrade από vista (δεν θυμάμαι καλά), αλλά το δοκίμασα και σε άλλα. από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα με gpos κλπ τα έχω κοιτάξει...

για την ώρα παίζει όπως σου είπα...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...