Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ERP)


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα θελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε ένα τοπικό δίκτυο. Το δίκτυο μου αποτελείται από 1 server HP ml350, 1 switch 24port, και 15 τερματικά. Επίσης υπάρχει η εφαρμογή singular enterprice η οποία χρησιμοποιεί oracle.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω κολλήματα στην εφαρμογή.Όταν κολλάει ένα τερματικό κολλάνε όλα για κάποια δευτερόλεπτα και καμία φορά μέχρι μερικά λεπτά. Οι συνάδερφοι που ασχολούνται με το erp λένε ότι έχουν ελέγξει το πρόγραμμα και η διακοπές δεν οφείλονται σε εκείνο αλλά στο δίκτυο. Εγώ πάλι από την μερια μου δοκίμασα να κάνω ping μια ολόκληρη μέρα από το server προς κάποιο τερματικό και δεν είχε πουθενά διακοπές στο αρχειο του ping. Oλοι οι χρόνοι στα ping είναι >1ms. Έχω ελέγξει τον server για ιούς και malwares, έχω βάλει εξαιρέσεις στο antivirus για την συγκεκριμένη εφαρμογή (ERP) χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αλλαγή στις διακοπές. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας καταρχήν πως να εντοπίσω που ακριβώς είναι το πρόβλημα και αν έχετε καμία ιδέα για την λύση του. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι εχεις Win7 μηχανάκια.  Δεν φταίει το δίκτυο. To sen έχει αυτό το πρόβλημα στα Win7. Σε κάποια μου μηχανήματα με ενημέρωση των drivers και updates κάποια διορθώθηκαν. Σε κάποια απλά το πρόβλημα παραμένει. Βάζεις SP1 ανάβεις μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σου και προσεύχεσαι. Μέρες που είναι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας λυπηθεί. Αλλά μην ψάχνεις να ανακαλύψεις τι πρόβλημα υπάρχει με το δίκτυο. Δεν υπάρχει. Απλά τα περιμένεις να ξεκολλήσουν .

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην Απόστολε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου! Κατα δευτερον η αλήθεια είναι οτι υπαρχει ενα τερματικο με windows 7 στο δικτυο. αν σταματησω να χρησιμοποιω την εφαρμογη απο το τερματικο με τα 7αρια πιστευεις οτι το προβλημα θα σταματησει ή θα πρεπει να κάνω απεγκατάσταση τελείως του erp?

Link to comment
Share on other sites

Με βάση αυτό που λέει ο Απόστολος, δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο εκτός του να δοκιμάσεις να δουλέψεις λίγο (μία δυο ημέρες) χωρίς το Win7. Το να λείπει ένα ERP δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

 

Επίσης εγώ στην θέση σου θα έλεγχα με Wireshark από τον server και όχι με Pings, που εκτός από traffic αχρείαστο, δεν θα σου δείξει και πολλά πράγματα (μόνο αν βλέπεις πολλά timeouts).

 

Από εκεί και πέρα υπάρχει πιθανότητα κάποιο μηχανάκι να έχει διαφορετική ρύθμιση στην κάρτα δικτύου στο θέμα πακέτων... jumbo frames κλπ.

 

Αρχικά βγάλε εκτός το Win7 και δες το και μετά αν καταλήξεις ότι φτάει αυτό, να δούμε τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν δωσε μας περισσότερες πληροφορίες

 

Windows σε server και τερματικά,Μέγεθος βάσης, χωρητικότητα σκληρών δίσκων, συστοιχία, αριθμός δίσκων, CpU server. Οταν παρουσιάζεται το πρόβλημα της καθυστέρησης τρέχει κάποιος χρήστης κάποιο report? Κ μήπως αυτό είναι λίγο "βαρύ"? Εχεις κάνει περισότερη παρατηρήση πότε συμβαίνει αυτό?

Οταν λες το είδαν οι συνάδελφοι του ERP τι ακριβώς έλεγχξαν?

Νομίζω ότι ψάχνεις  λάθος. Με την ping δεν ψάχνεις για καθυστέρηση ERP SEN, oracle.

Εχεις τρέξει διαγνωστικά στο server σου? Φορτίο CPU, disk I/O κτλ?

Εκτέλεσε διαγνωστικά και πες μας λεπτομέρειες. Αναφέρομαι σε αποτελέσματα - μετρήσεις από perfomance monitor του server σου.

Το SEN είναι πιστοποιημένο για WIN 7 απ'οσο γνωρίζω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πιστοποιημένο αλλά αντιμετωπίζω το εξής. Υπο συνθήκες αντι να ανοίξει η φόρμα(οποιαδήποτε) φαίνεται σαν να κολλάει και απλά το περιμένεις. Εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις ESC και να ξαναμπείς στη φόρμα. Σε ένα περιβάλλον εργασίας με 10+ users που ανοιγοκλείνουν παραστατικά και φόρμες το να το κάνουν 2 μηχανήματα και μετά απο updates να σταματάει το ένα δε νομίζω ότι βγάζεις εύκολα συμπεράσματα. Αν ήταν θέμα καθυστέρισης του server οι φόρμες θα άνοιγαν απλά αργά. Αυτό που κάνει είναι περίεργο. Επίσης μηχάνημα που ήταν XP και δούλευε μια χαρά με την αναβάθμιση σε 7 άρχισε το εν λόγο φαινόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Ένα παρόμοιο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει οφείλετε στον τρόπο που κάνει query η εφαρμογή μου στον sql.

κλειδώνει κάποιους πίνακες της βάσης και έτσι δημιουργούνται locks και ενίοτε deadlocks.

Όσο συμβαίνει αυτό ολόκληρη η εφαρμογή περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί το query.

μπόρεσα να το παρακολουθήσω με αυτό το εργαλείο http://www.sqlsolutions.com/products/Heartbeat/

και έτσι υπέδειξα στους προγραμματιστές τι να κάνουν για να το βελτιώσουν.

Δεν ξέρω εάν είναι παρόμοια η περίπτωση σου αλλά επειδή μίλησες για κώλυμα στο erp ίσως αξίζει να το κοιτάξεις και αυτό.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν έχουμε oracle και όχι SQL σαν RDBMS από κάτω. Τελείως διαφορετικά πράγματα και καμία σχέση το ένα με το άλλο στον τρόπο λειτουργίας τους. Οσοι έχουν ασχοληθεί καταλαβαίνουν.  Κοίταξες τι γίνεται όταν τρέχει κάποιο query κάποιος χρήστης σου στον server? Τι γίνεται εκει μέσα? Μπορεί να πιάνει peak 100% και συ ψάχνεις για άσχετα πράγματα. Εκανες έλεγχο με perfomance monitor την συγκεκριμένη στιγμή που αναφέρεις ότι κολλάνε οι users του SEN? Δεν μας παραθέτεις στοιχεία για το μέγεθος της βάσης σου και κάποια βασικά (παραμέτρους από init.ora πχ. πόση RAM δίνεις στην ORACLE για χρήση) για να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Τι RAID εχεις? Μήπως RAID 5?

Σου ξανασυστήνω να τρέξεις perfomance monitor με counters για Read/Write των δίσκων που έχουν τα αρχεία της oracle (x:\SEN\DATA αλήθεια τι μέγεθος έχει ο φάκελος αυτός?). Πιστεύω τιο πρόβλημα σου οφείλεται σε bottleneck των δίσκων του server σου που καθυστερούν αρκετά στο να επιστρέψουν data και οι χρήστες βιώνουν ΟΛΟΙ την καθυστέρηση γιατί απλά περιμένουν ΠΡΩΤΑ να τελείωσει αυτό που έχει ζητήσει κάποιος user και μετά απλά ξεκολλάνε ΟΛΟΙ μαζί πάλι.

Το manual - οδηγίες της SingularLogic το διάβασες? Είναι πολύ παλιό άλλα κατατοπιστικότατο σε διαβεβαιώνω για το SEN.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια σας, και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Στην περίπτωση μου τα περισσότερα από αυτά τα έχω κάνει. Εχω ελέγξει τον server όσον αφορά το performance, δηλαδή η cpu δεν ξεπερνάει σε χρήση το 20% , συνήθως κυμαίνετε στο 16- 18 % . Έχω 4gb ram βλέπω 3,5 επειδή έχω 32bit windows και από αυτά τα 3,5 χρησιμοποιεί τα 2 η oracle.Για το raid τον δίσκων δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αυτή τη στιγμή αλλα νομίζω έχει raid1 (θα σου απαντήσω με σιγουριά αύριο για αυτό). Οι συνάδελφοί μου ελέγξανε τα ζητήματα της βάσης οσο αναφορά το μέγεθος, τη χρήση μνήμης και διάφορα άλλα θέματα τα οποία δεν γνωρίζω ακριβώς τι. Αν θες να ρωτήσω κατι συγκεκριμένο σχετικά με τη βάση μπορώ να ρωτήσω και να σου πω λεπτομέρειες. Αυτο που λες για bottleneck των δίσκων του server δεν το γνωρίζω, αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να δώσω ότι πληροφορία θέλετε αρκεί να ξέρω τι ακριβώς ψάχνω. Το πρόβλημα δεν παρουσιάζετε σε συγκεκριμένες στιγμές π.χ. σε reports ή σε εκτυπώσεις αν σκεφτείς οτι την εποχη που παρουσιάστηκε το πρόβλημα έκαναν μόνο καταχωρήσεις τα 7 απο τα 15 τερματικά. Τα διαγνωστικά που λες, υπάρχουν στα windows η πρέπει να βρω κάποιο extra software?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι είναι αν βρεις το λόγο καθυστέρησης ΟΛΩΝ των χρηστών σε χρόνο που εκτελούνται προφανώς κάποια/ες εργασίες από χρήστη/ες του SEN. Απότι έχω καταλάβει κάποιος χρήστης εκτελεί κάτι και κολλάνε όλοι και μόλις τελειώσει αυτό που τρέχει η Oracle (που της το ζητάει το SEN) ξεκολλάνε όλοι. Σωστά?

Ενα βασικό πρόβλημα της Oracle - SEN σε επίπεδο perfomance είναι ότι το service OracleSENservice  καλό θα είναι να είναι να έχει όση περισσότερη  RAΜ μπορεί.   Η Οracle και το Sen έχουν κάποια αρχεια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ για την βάση του SEN.

Γι'αυτό ρώτησα πόσο μέγεθος έχει ο φάκελος x:\SEN\DATA? Εκεί βρίσκονται τα αρχεία βάσης της Oracle-SEN. Εάν εσύ έχεις 10GB αρχεία και δίνεις από το init.ora μόνο 2GB τι πιστεύεις ότι συμβαίνει ...??? Γι'αυτό τρέχεις το perfomance mon των Windows (start-->Admin tools-->Perfomance --> δεξί κλικ -->add counter --> κατηγορία Physical disk) συμπεραίνω ότι έχεις win 2003 αφού μιλάμε για ML350 και βάζεις counters για physical disk I/O παρακολουθείς να δεις τι κάνουν οι δίσκοι σου. Είναι σημαντικό αυτό εδώ. Η oracle είναι αδηφάγο τέρας, θέλει Ram και γρήγορους δίσκους. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή (ORacle) για το SEN (από πλευράς Singular) αφού προορίζεται και για μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα και 4-5 τερματικά να έχεις μόνο, εάν έχεις αρχεία βάσης-SEN  10GB θα έχεις προβλήματα καθυστέρησης - perfomance εάν έχεις ΜΟΝΟ 2GB ram για το service της Oracle αφού θα αναγκάζεις τους δίσκους σου να έχουν τρομερό Disk I/O και δεν μιλάμε πλεόν για Cpu utilization. Νομίζω ότι δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Κ οι χρήστες σου θα περιμένουν να τελειώσουν οι σκληροι δισκοι του server σου την δουλειά της Oracle-SEN  και αφού ξεκολλήσουν οι δίσκοι θα ξεκολλάνε και οι users....

Γι'αυτό ρώτησα από την αρχή τι μέγεθος βάσης έχουμε? Σημαντικό! Πόση Ram ορίζουμε να βλέπει η Oracle από το αρχείο παραμέτρων init.ora??Ρώτα τους συναδέλφους σου τι έλεγξαν?? Ελεγξαν το perfomance των physical disk's ? Ολα τα διαγνωστικά που χρειάζεσαι υπάρχουν στον Win 2003 server (φαντάζομαι ότι για αυτόν μιλάμε μιας και  δεν ανέφερες παραπάνω στοιχεία).

Εννοείται ότι προβλήματα perfomance στο SEN έχεις ακόμα και σε στιγμές  πχ καταχώρησης παρασταστατικών όχι να τρέξει κάτι πιο βαρύ στο SEN.

Οτι χρειάζεσαι από εργαλεία παρακολουθησης υπάρχουν στα windows server 2003.

Θέλουμε να γνωριζουμε και το μέγεθος Αρχείων βάσης του SEN. Πόσο είναι.

Επίσης σου ξανασυστήνω να βρεις και να διαβάσεις το εγχειρίδιο Singular για το SEΝ. Ξαναλέω είναι πολύ παλιό (γράφτηκε νομίζω πριν το 2003) άλλα είναι κατατοπιστικότατο.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρωτόγονο μα θα το ρωτησω:

Οταν κολλαει η εφαρμογη σε ολα τα τερματικα, υπαρχει τροπος να ελεγξεις καποιο αλλο κομματι του δικτυου απο ενα άλλο ΗΥ ? ΠΧ ενα network share ? Ενα ανοιγμα του c$ σε ενα ΗΥ που κολλησε?

Θυμασαι ποτε σου ετυχε? Το ρωταω μηπως εγινε  μετα απο καποιο upgrade καποιο Patch κλπ.

Αυτα τα λιγα ειχα να ρωτησω μηπως και βαλουμε κι αλλο κομματι στο παζλ.

Καλη επιτυχια!

 

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε registry και πάνε στο παρακάτω κλειδί.

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> ORACLE εκεί θα βρείς κάποιες εγγραφές που λέγονται "NLS_LNG". Αν ο Oracle client είναι 10g θα βρείς μόνο μία. Γράψε το Value του.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε karkali σ'ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες!

Λοιπόν έχουμε και λέμε: ο φάκελος DATA είναι 12GB :-( . το λειτουργικο μου ειναι οπως πολυ καλα καταλαβες win2003. Έκανα και τις μετρήσεις στο performance οπως μου είπες και όλα φαινονται κανονικα εκτος απο το Avg DISK queue lenght, το οποιο ειναι στο 100.

Οσον αφορα τους συναδελφους ελεγξανε πραγματα σχετικα με την βαση. Δεν ελεγξαν καθολου αυτα που μου ειπες εσυ (θεωρουνται τεχνικα θεματα αυτα για μας) Βεβαια θα μου πεις οτι επρεπε να εχουν καταλαβει οτι χρειαζεται περισσοτερη apo 2Gb μνήμη η oracle (εγω αυτο καταλαβαινω τουλαχιστον με οσα ειπαμε στο forum). Θέλω να σε ρωτησω και κατι άλλο, δεν θα πρεπε να βλεπω μεσα στα performance του task manager χρηση μνήμης τουλαχιστον 2 GB αν η oracle οντως χρειαζοταν επιπλέον μνήμη? Εγω βλέπω το πολύ 1,8GB σε χρηση.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να έχει AMERICAN_AMERICA.EL8ISO8859P7 στον server και στους clients σύμφωνα με το manual. Προσωπικά εδώ και 2 μέρες διόρθωσα το NLS_LANG απενεργοποίησα και το skinning και τα pc που είχαν πρόβλημα διορθώθηκαν. Έυχομαι να έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

/@ Apostolos

 

Ζητώ συγγνωμη, απ'οτι καταλαβαίνω (με καθυστέρηση) παρατέθηκαν 2 διαφορετικά προβλήματα σε αυτό το thread.Το δικό σου Apostole πολύ απλούστερο καθώς εμφανιζόταν σε μεμονωμένα τερματικά και όχι σε όλα τα τερματικά του δικτύου όπως του/της windie.

Το Quick Database Installation δημιουργεί το Net Service Name sen_db στο tnsnames.ora και ενημερώνει το registry (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ORACLE\KEY_OraDb10g_home1 ) για την γλώσσα (NLS_LANG : AMERICAN_AMERICA.EL8ISO8859P7) που είναι το character set της βάσης. Πάντα έλεγχουμε μετά την φάση του installation το/τα εν λόγω κλειδιά του registry για την σωστή τιμή (αυτήν που παραθέτεις) άλλα αυτό (κατα την άποψη μου) δεν επηρεάζει θέματα ταχύτητας όλων ή και κάποιων των τερματικών άλλα μόνο θα δημιουργήσει προβλήματα όταν άρχίσουν να εισάγονται δεδομένα στη βάση.

Οπότε ας περιμένουμε από windie εφ΄'οσον εφαρμόσει τις συστάσεις σου να δούμε εάν αποκατασταθεί το πρόβλημα ταχύτητας.

 

@ windie

Εφάρμοσε τις προτάσεις του Apostolos και ενημέρωσε μας έαν διορθωθεί το πρόβλημα.

Απ'ότι καταλαβαίνω είστε εταιρεία με έμφαση σε θέματα consulting και υποστήριξης software και λιγότερο σε τεχνικά θέματα άλλα πρέπει να ελέγχονται τέτοια τεχνικά θέματα γιατί έτσι προσπαθείς να προσεγγίσεις

θέματα σαν το δικό σου πρόβλημα αποκλείοντας πρώτα τα πιο προφανή, ότι πλέον το hardware σου δεν είναι ικανό να σηκώσει το πρόγραμμα SEN και την oracle. Αρχεία βάσης SEN 12Gb θέλουν το λιγότερο 6-8GB RAΜ.

Για το 2ο που με ρωτάς η oracle δημιουργεί κατά την φάση της εγκατάστασης το αρχείο παραμέτρων init.ora που βρίσκεται στο φάκελο x:\SEN\ADMIN\PFILE και εκεί μέσα εμπεριέχονται όλες οι παράμετροι που δηλώνουμε στο setup της Oracle. Εκεί πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς δηλώνουμε. Σημαντικό. Για x32 λειτουργικά δηλώνουμε περίπου το 50% της συνολικής μνήμης RAM του server, γι' αυτό μάλλον και εσύ δεν βλέπεις περισσότερο από 1.8 όπως αναφέρεις (δεν έχουμε δυναμική ανάθεση όπως σε Microsoft SQL Server)

άλλα αυτό θα πρέπει να το δεις και με αυτόν που έκανε την εν λόγω εγκατάσταση (πόση δήλωσε?).

 

Επίσης θα ήθελα να μου πεις εάν έχεις δει στο perfomance monitor τα παρακάτω και να μας πεις τιμές (ή δείξε μας screen shot) με την AVG Disk Queue Length που μέτρησες. Το 100 πάντως δεν μου φαίνεται και πολύ καλό για αρχή. Μου δίνει ένδειξεις bottleneck.

 

 

1)

Χρήση δίσκου σε διάβασμα και γράψιμο

PhysicalDisk: %Disk Time, PhysicalDisk: %Disk Read Time,PhysicalDisk: %Disk Write Time

 

2)

Page File

Memory: pages / sec

 

3)

Memory: Page Faults /Sec

 

4)

Paging file: %Usage

 

5)

Χρήση CPU

Processor: % Processor Time (ανά επεξεργαστή)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε πάνω του avg disk 5 είναι θάνατος!Διαβάζεις λάθος τιμή ,διαβάζεις το scale οχι την πραγματική αξια. Εαν ήταν 100 συνεχόμενα θα είχαν σκάσει οι δίσκοι.Έχεις κανα 2 -3 peaks φαντάζομαι όταν κόβουν κάποιο τιμολόγιο ή κάτι βαρύ.

 

Αλήθεια τι hdd έχεις? sata?scsi?sas? και τι raid level?

 

 

Το Max allocation σε 1 εφαρμογή πάνω σε server 2003 x32 είναι 1,86gb οπότε δεν πρόκειτε να δεις τίποτα παραπάνω. Είναι ξεκάθαρο οτι ο server δεν τα βγάζει πέρα.

 

Όριστε και το link

 

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778(v=vs.85).aspx

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. εχω πάρει το "μήνυμα" και έχω αρχίσει διαδικασίες αναβάθμισης του server. συγκεκριμένα θα προσθέσω άλλα 4 gb ram στο server, θα προσθέσω ενα δίσκο ssd για να έχω ταχύτητα στο read/ write και θα αλλάξω φυσικά και το λειτουργικό από 2003 σε 2008r2.

Αν έχετε να προτείνετε κάτι αλλο, είναι καλοδεχούμενο. Θα σας ενημερώσω άμεσα για τα αποτελέσματα της αναβάθμισης.

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια δεν είναι και τόσο εύκολο να το κάνεις upgrade διοτι θα χρειαστεί να αλλάξεις απο 32 bit σε 64bit. Δηλαδή format και ξανά setup. Επίσης ssd δεν πρέπει να βάλεις καθότι δεν είναι server grade και θα έχεις τον κίνδυνο της αστοχίας του. Πρέπει να κάνεις καλή μελέτη όσο αφορά τους δίσκους.Πόσοι θα είναι , τι σύνδεσης,σε τι raid level? Καθώς επίσης και πως θα γίνει το migrate? Θα κάνεις backup/restore? θα κάνεις migrate σε ενδιάμεσο μέχρι να τελειώσεις τον server? θα έχεις downtime? Τελος πάντων σου εύχομαι τα καλύτερα,είναι μεγάλο αυτό που πας να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Θα το ρίξετε σε... άγρια ξενύχτια! Ξέρει ο συνάδελφος Giotis! Συμφωνώ, όχι SSD, RAID 1+0 ή RAID 1, Αφθονη RAM. Επίσης να σου θυμίσω να δεις ΠΡΩΤΑ ότι ο Application του SEN παίζει σε 2008R2 64 bit. Εγώ θα πρότεινα νέο server με 12-16GB RAM και SATA3 δίσκους. Και θα σε αγκαλιάζουνε οι χρήστες μετά! Και να κρατήσεις τον παλιό για τον Application και για άλλες εργασίες. Εύχομαι να τελείωσετε γρήγορα!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχω στο μυαλό μου το σενάριο για back up format και εγκατάσταση 2008R2 που ειναι 64Bit. Αντικατάσταση του server δεν μπορώ να κάνω γιατί ο ηδη υπάρχων είναι μονο 2 χρονών. Όσο αναφορά το raid σκεφτόμουν raid level 5 για τον C:\ και ενα D:\ με raid 1. Όσο για το SEN το έχω ξαναστησει σε 64bit οπότε θεωρώ οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστώ για όλο αυτό αν σκεφτεις οτι εκει δουλευουν 8- 7 Δευτέρα με Σάββατο...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...