Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ERP)


Recommended Posts

Όσον αφορα τον ssd δεν ειναι server grade αν τον χρησιμοποιεισεις σε raid level? Σε ρωταω γιατι σκεφτόμουν να βάλω ενα μονο ssd έξω απο τον controller και εκει να κανω την εγκατασταση των windows. Πιστεύεις οτι ειναι καλυτερα να κανω raid 5?

Link to comment
Share on other sites

Guest anestius

Σε καμία περίπτωση όχι ssd διότι ακόμα δεν server grade και σίγουρα δεν υπάρχει αξιόλογος controller Raid για αυτήν την τεχνολογία και άμα σκάσει (δύσκολο μεν) δεν υπάρχει τρόπος αξιόλογου recover. Προτίμησε ή κάνα raptor εάν θέλεις ταχύτητα ή τουλάχιστον εάν μπορείς κάνα sas. Θυμίσου ότι το σύστημα πρέπει να προστατέψεις περισότερο διότι και με mirror στα data είσαι οκ, το σύστημα άμα πέσει θα στήνεις από την αρχή και είναι κακό (μιλάω εκ πείρας)......

Link to comment
Share on other sites

Ο application server δουλεύει κανονικά σε 64 bit χωρίς πρόβλημα. Απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα 32 bit client tools μετα την εγκατάσταση της DB. Τα υπόλοιπα όπως dbsetup, SDBSU για το backup δεν κάνουν installation αλλά παίζουν με copy paste. Sfp αν έχεις εγκατεστημένο πάνω στο server τον ξεχνάς γιατί δεν παίζει σε 64bit. Επίσης αν είσαι σε τελευταίες version του sen υπάρχει quick database installation και για 11g 64bit oracle.

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα ένα ένα. Η προσπάθεια σου είναι να πετύχεις performance αρκετό για sequential reads/writes απο ότι φαίνεται και με τα peaks.

 

Προφανώς έχεις sata ή sas δισκους 7.200 rpm. Εάν μας πείς τί μοντέλο είναι ο server σου θα σου πώ και τι δίσκους πρέπει να πάρεις.

 

Αλλά το ssd ξέχασέ το. Σωστός enterprise ssd IBM στα 50 giga πάει 1000 euro.

 

Τώρα για το Raid5 και απο αυτό μακριά. Πάνε καλύτερα σε 6 HDDs.

2 X raid 1 Για το λειτουργικό

2 Χ raid 1 Για τα Data Καθεαυτού.

και εάν και ο Απόστολος είπε οτι παίζει ,πράγμα που δεν το γνωρίζω ,αλλα και να μην παίζει στήνεις ένα VM στους άλλους 2 δίσκους και έχεις και 32 Bit μηχανή.

 

Η τιμή για DAS πλέον σήμερα είναι μικρή,προχτές βρήκα 73 GB 15κ στα 60 Euro τελική!!!!! Βάλε και 12-16 gb ram κάνε σωστά και το ora.ini ,θα σε βοηθήσει και ο Απόστολος απο ότι φαίνεται είναι γνώστης, και θα φυσάει.

 

Επίσης όπως είπε και ο αγαπητός συνάδελφος Karkalis στήνεις και ένα Domain στον παλιό και ααααρρράααααζεις ,άρα ζείς!!!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...