Jump to content

Exchange 2010 Online Archive


ptsiaraosis
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Πρόσφατα στην εταιρεία μου αναβαθμίσαμε τον mail server σε Exchange 2010.

Οι χρήστες της εταιρείας έχουν εγκατεστημένο το Office 2007 Home&Business.

Όλα δούλευαν ρολόι με τον Exchange εκτός του online archive, για την ενεργοποίση του οποίου περίμενα το περιβόητο Hotfix kb2475891.

Εγκατέστησα το hotfix αλλά το Online archive, ενώ εμφανιζότανε στο OWA σωστά, στο outlook δεν έπαιζε.

Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες απεγκατάστασης του office 2007 και επανεγκατάστασής του + το hotfix, δοκίμασα να αγοράσω 1 άδεια Office 2010 Home&Business.

Απεγκατέστησα την 2007 έκδοση και εγκατέστησα την 2010 fresh. Το Archive πάλι στο OWA φαινότανε κανονικά αλλά στο outlook 2010 πάλι τίποτα.

Ψάχνωντας λίγο το θέμα στα διάφορα fora παρατήρησα πως το πρόβλημα είναι πολύ γνωστό και το αντιμετωπίζουν έκπληκτοι όλοι.

Η Microsoft διαφημίζει το Online Archive σαν ένα πολύ καλό εργαλείο του Exchange 2010 που θα βοηθήσει τις εταιρείες αφενός να έχουν κεντρική διαχείριση των archives των χρηστών (και σε ξεχωριστή βάση) και αφετέρου να απαλλαγούν από την διαχείριση πολλών PST files(και των corrupt τους).

Προσωπικά θεωρούσα δεδομένο οτι η λειτουργικότητα αυτή θα ήταν διαθέσιμη στους χρήστες του Office 2010 όλων των εκδόσεων, μιας και δεν έιχε πάρει το αυτί μου κάποια επίσημη τοποθέτηση-ενημέρωση για τέτοιο διαχωρισμό.

Θα ήθελα λοιπόν αν είναι δυνατόν μια επίσημη τοποθέτηση της Microsoft για το ποιες εκδόσεις του Office 2007 & Office 2010 υποστηρίζουν το Online Archive του Exchange 2010.

Ευχαριστώ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας,[:D]<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Client’s που υποστηρίζουν το Exchange 2010 online archive mailbox:

·         Outlook Web App 2010 (OWA 2010) RTM and later

·         Outlook 2010 Professional RTM and later

Outlook 2007 Professional SP2 with Office 2007 Cumulative Update for February 2011

Note
Microsoft will not provide an update that makes it possible to access the Online Archive Mailbox from Outlook 2003 clients.

Επιπρόσθετοι σύνδεσμοι:

ü  Exchange 2010 Online Archive Mailbox Client Support

ü  Assess how Outlook 2010 works with different versions of Exchange Server

ü  http://blogs.msexchange.org/walther/2010/12/15/still-waiting-for-outlook-2007-online-archive-support-reappearing/

Στο ακόλουθο Thread υπάρχει ένα παρόμοιο ερώτημα (απαντημένο) σχετικά με το online archive mailbox σε Outlook 2010.
http://autoexec.gr/forums/thread/29410.aspx

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν φαντάζομαι κανείς να περιμένει επίσημη απάντηση της MS εδω μέσα, η απάντηση της CF νομίζω ότι απαντά στο ερώτημα.

Διαβάζωντας αυτή τη φράση :

"Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες απεγκατάστασης του office 2007 και επανεγκατάστασής του + το hotfix, δοκίμασα να αγοράσω 1 άδεια Office 2010 Home&Business" και αυτή "Προσωπικά θεωρούσα δεδομένο οτι η λειτουργικότητα αυτή θα ήταν διαθέσιμη στους χρήστες του Office 2010 όλων των εκδόσεων, μιας και δεν έιχε πάρει το αυτί μου κάποια επίσημη τοποθέτηση-ενημέρωση για τέτοιο διαχωρισμό"

Μου έρχεται η εξής ερώτηση : Δεν θα ήταν καλύτερο να αναζητησεις την πληροφορία ή να ρωτούσες τον reseller σου πριν κάνεις την αγορά? Εϊναι λογικό να λες ότι δεν είχε πάρει το αυτί μου οτι υπάρχουν συγκεκριμενες εκδόσεις που πάιζουν με το archive και αυτό να είναι αρκετό για να να παραπονιέσαι εκ των υστέρων?

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί εκπληξη ότι διαφορετικές εκδόσεις έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού αυτή είναι η έννοια των εκδόσεων. Π.χ. το να έχεις την δυνατότητα να κάνεις edit ένα Pdf είναι super αλλά δυστυχώς γίνεται μόνο με την prof. έκδοση του Adobe. Εκτός πια κι αν θεωρούμε ότι το online archive είναι μια κοινωνική κατάκτιση και πρεπει να διατίθεται δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι η παραγγελία του Office 2010 είχε γίνει νωρίτερα και ανεξάρτητα από το Online archive, για το οποίο τελικά έκανα την δοκιμή.

Συμφωνώ πως κάθε έκδοση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και είναι λογικό.

Δεν πιστευώ σε καμιά περίπτωση πως το Online archive είναι "κοινωνική κατάκτηση" [:)] αλλά ούτε πως είναι αποκλειστικά Enterprise Feature. Μια μεγάλη εταιρεία όπως η Microsoft με αξιόλογα προιόντα, πιστευώ πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά στην αγορά που απευθύνεται. Δηλαδή στην Ελλάδα που οι περισσότερες εταιρείες είναι μικρομεσαίες και όχι μεγάλες, όταν μια εταιρεία πάρει την απόφαση να αναβαθμίσει σε Exchange 2010, δεν είναι εύκολο να αλλάξει και όλα τα Office για να έχει Online Archive.

Θα μου πεις ΟΚ και τι να κάνει? Να βγάλει για την Ελλάδα Office 2010 Home&Business που να παίζει το archive?[8-|] Δεν ξέρω ίσως κάποια προσφορά για το Office 2010 Pro...

Σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν ή άγνοια για τις υποστηριζόμενες εκδόσεις ενός προιόντος αλλά μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βλέπεις τελικά πόσο κόσμο απασχολεί ένα πρόβλημα και πόσο σοβαρό είναι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...