Jump to content

Επιτέλους οι ομιλίες του IT Pro Dev Connections 2010 ανέβηκαν (στο cloud)


Recommended Posts

Μετά από αρκετά αιτήματα και πίεση που δέχτηκε η κεντρική υπηρεσία διαχείρισης πληροφοριών του ITPro|Dev Connections 2010 αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει κάποια από τα απόρρητα μέχρι σήμερα αρχεία της και να παρουσιάσει το υλικό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε. Μπείτε λοιπόν στο Site, παρακολουθείστε τις παρουσιάσεις και κατεβάστε δείγματα κώδικα.

Μέσω μίας silverlight εφαρμογής που ανέπτυξαν παιδιά της κοινότητας μπορείτε να παρακολουθείσετε τις παρουσιάσεις, να κατεβάσετε τα powerpoints και τα δείγματα κώδικα.
Οι ομιλίες εμφανίζονται σε ένα "νεφος" εικονιδίων το οποίο μπορείτε να περιστρέψετε μέχρι να βρείτε αυτή που θέλετε, ή να την αναζητήσετε με κάποια key words.

Όλο το περιεχόμενο φιλοξενείται σε Windows azure storage και sql azure.

Θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ακόμη όλες οι ομιλίες πάνω, αλλά σύντομα θα γίνει κι αυτό. Ζητήστε απο δω αυτές που δεν βρίσκεται και θα σας ενημερώνουμε πότε θα είναι έτοιμες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια παρατήρηση έχω μόνο, ο κάμεραμαν δεν έπαιρνε καθόλου πλάνα από την οθόνη σε κάποια Sessions με αποτέλεσμα τις ενέργειες στα Live Demo να τις "φανταζόμαστε".

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ καλά ξέρεις μιας και εσυ ήσουν κάποια στιγμή μέλος μιας τέτοιας προσπάθειας στο παρελθόν ο σκοπός του καμεραμαν ήταν όχι να καταγράψει την οθόνη αλλά τον ομιλήτη με σκοπό να δει αυτός τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Ακριβώς αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός σε αυτό. Η ιδέα το να ανεβούν αυτά ήρθε αρκετά μετά το τέλος του event και για αυτό δεν βλέπουμε αυτό που πρέπει να δούμε. Του χρόνου όμως θα είμαστε καλύτερη σαφέστερα στο σημείο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ Αντώνη είχα την εντύπωση ότι η καταγραφή γίνεται για να δοθεί στον κόσμο... Τουλάχιστον αυτό γνώριζα στο παρελθόν όπως αναφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Όποιος έχει βρεθεί πίσω από κάμερα μάλλον γνωρίζει πόσο μανίκι είναι με μία κάμερα να τραβήξεις ομιλία και οθόνη (hint: αδύνατον). Εκ των υστέρων φυσικά φαίνεται λογικό ότι πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο κάμερες από τις οποίες η μία θα κοιτάζει πάντα την οθόνη, καλές ασύρματες ψείρες, σωστή τοποθέτηση ηχείων για να αποφύγεις μικροφωνισμούς και την ακουστική τουαλέτας, ασύρματα μικρόφωνα για τον κόσμο, πολύ ισχυρό μηχάνημα για editing και ακόμα πιο ισχυρό για το τελικό μοντάζ. Πολλαπλοί δίσκοι ή συστοιχίες RAID είναι η ελάχιστη απαίτηση αν δεν θέλεις το μοντάζ να κρατήσει αιώνες λόγω καθυστερήσεων στο IO. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πολλές ώρες βίντεο.

Και φυσικά τα κατάλληλα άτομα (2 στις κάμερες, 1 σκηνοθέτης ίσως και 1 ηχολήπτης - εκτός και αν θες οι κάμεραμεν να κουβεντιάζουν όλη την ώρα για το ποιός θα πάρει τί και πότε), η κατάλληλη προετοιμασία στα laptop των παρουσιάσεων και δεν συμμαζεύεται. Ή τα σκας λοιπόν σε κάποιο συνεργείο για να σου κάνει αυτή τη δουλειά (όχι και πολύ φθηνό) ή θα πρέπει να βρεις τουλάχιστον 3 άτομα ανά track από το community με την κατάλληλη εμπειρία για να την κάνουν και το προγραμματίζεις με λεπτομέρεια πολύ πριν ξεκινήσει το event.

Συνεπώς είναι μάλλον άστοχο να ζητάμε ποιότητα κανονικής βιντεοσκόπησης από community effort το οποίο είναι ολοφάνερο ότι δεν ξεκίνησε ποτέ με αυτή τη λογική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...