Jump to content

Default Storage Limits for Mailbox - Exchange 2003


mart
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Εγκατάσταση:

Windows 2008 R2 Server -> Domain Controller

Windows 2003 R2 Server -> Additional Domain Controller

Microsoft Exchange 2003 SP2

 

Θέμα:

Ο exchagne έχει ρυθμιστεί ώστε το default storage limit να προειδοποίει τον χρήστη στα 800ΜΒ ότι στα 900ΜΒ έχει όριο και δεν θα του επιτραπεί να στέλνει mails.

Όλοι οι χρήστες έχουν την default πολιτική. Οι ειδοποιήσεις έρχονται κανονικά σε όλους τους χρήστες, έτσι όπως έχει ρυθμιστεί ο server..

 

Το πρόβλημα:

Ενώ όλοι οι χρήστες όταν ξεπεράσουν το όριο των 900MB δεν μπορούν να στείλουν mails, ένας χρήστης παρόλο που έχει πάρει την ειδοποίηση από τον administrator στα 800MB, τώρα έχει ξεπεράσει τα 900MB και συνεχίζει και στέλνει mails.

Εάν τον βγάλω από την default πολιτική (Use mailbox store defaults) και βάλω όριο εγώ τότε παίζει κανονικά.(Prohibit send at (KB) -> 900000)

Έχω διπλο-ελένξει ότι ο χρήστης είναι στην ίδια πολιτική του default storage limit.

Ο συγκεκριμένος χρήστης δουλεύει σε Mac, με Mac Mail client και IMAP.

Υπάρχουν άλλοι 7 χρήστες που δουλεύουν σε Mac, με Mac Client και IMAP, χωρίς να παρατηρείτε η ίδια συμπεριφορά.

 

 

 

 

 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Στον χρήστη που αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, του έχεις ρυθμίσει μόνο το Prohibit send at (KB) limit ή και το Prohibit send and receive at (KB) limit?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ρυθμίσει μόνο το Prohibit send at (KB).

 

Θέλω ο χρήστης να μπορεί να λαμβάνει για να μην "χάσει" κάποιο mail και τον πιάσει πανικός.... :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Άλλη μία πληροφορία που έχω να δώσω είναι ότι τελικά όλοι οι χρήστες που έχουν Mac OS X, με mac mail client και IMAP για την σύνδεση με τον exchange 2003, όσοι ξεπερνούν το όριο μπορούν να στείλουν mail.
Μπορούν να στείλουν από το mac τους, όχι όμως από το OWA.

Π.Χ. πέρνουμε την περίπτωση ενός χρήστη.
O user1 δουλεύει σε Mac, με Mac OS X, 10.5.8, mail cllient Mac Mail και πρωτόκολο σύνδεσης IMAP.
Ο Exchange 2003 έχει ρυθμιστεί να στέλνει μία ειδοποίηση στα 800MB ότι στα 900MB θα απογορέψει την αποστολή μηνυμάτων. (Όχι την παραλλαβή όμως.)
Ο user1 φτάνει στο όριο των 800MB, πέρνει μία ειδοποίηση ότι θα του απογορευτεί να στέλνει στα 900MB. Το mailbox του user1 φτάνει τα 900MB και τα ξεπερνάει. (Αυτήν την στιγμή έχει 1.2GB)
O user1 μπορεί από το Mac του να στείλει mail, παρόλο που έχει ξεπεράσει το όριο. Ανοίγω Outlook Web Access με στοιχεία εισόδου του user1. Στέλνω από εκεί mail και μου λέει ότι δεν είναι δυνατή η αποστολή, λόγω του ότι έχει ξεπεραστεί το όριο που έχει θέσει ο Administrator.
Είσης δεν παίζει ρόλο τελικά αν βγάλω τον χρήστη από την default πολιτική και βάλω μόνος μου τα όρια που θέλω. (AD->User1->Properties->Exchange General->Storage Limits)

FYI.
Παρατηρώ ότι όλα αυτά έγιναν μετά την προσθήκη ενός 2008 R2 Server ως Additional Domain Controller. Κατόπιν ο 2008 R2 έγινε Primary πέρνοντας τους ρόλους από τον 2003 Server Domain Controller.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

!!!!

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης μου (πολύ δουλειά….)
Ανέφερες
για mac mail client, εξορισμού το built-in Mail client έχει 399 message limit περίπου 2.0 GB.  Στο αρχικό σου ερώτημα αναφέρεις ότι το φαινόμενο αυτό στο παρουσιάζει μόνο σ’ ένα χρήστη με mac mail client και στο σημερινό αναφέρεις ότι τελικά παρουσιάζετε σε όλους τους χρήστες με mac mail client, ενώ αντίθετα το OWA παίζει σωστά με τα Default Storage Limits του Mailbox.

1.      Οι ρυθμίσεις των Default Storage Limits του Mailbox στον Exchange 2003 είναι σωστές (αφού στο OWA του χρήστη παίζει κανονικά).

2.      Έχεις χρήστες με Office Outlook να το ελέγξεις εάν παίζει σωστά και σε αυτούς?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, CF.

 

Έχω και άλλους 20 χρήστες, που δουλεύουν με Office Outlook και σε αυτούς παίζει σωστά, όπως το είναι το επιθυμιτό.

 

Όταν περιέγραφα το θέμα που έχω, ξεκίνησε από έναν χρήστη, αλλά για δοκιμή, δοκίμασα και άλλους δύο λογαριασμούς, οι οποίοι οι χρήστες δουλεύουν σε Mac. Με βάση αυτό, λέω ότι τελικά συμβαίνει σε όλους τους χρήστες που δουλεύουν σε Mac.

 

Επίσης το περίεργο είναι ότι πριν προστεθεί στο δίκτυο ένας 2008 R2 windows Server, σαν PDC και στην θέση του ήταν ένας 2003 R2 Windows Server σαν PDC, τώρα είναι ADC,  το default storage limit έπαιζε κανονικά και σε χρήστες με Mac. !!!

 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα,

Εάν έχω ένα Microsoft Client συνδέεται στον Exchange με χρήση πρωτοκόλλου MAPI.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Αυτό σημαίνει full Exchange Experience και ότι κάνουμε sync όλα τα folder μας και περνάμε από το Information Store όταν στέλνουμε και λαμβάνουμε μηνύματα, γι αυτό όταν στέλνουμε από MAPI Client μπορεί ο Exchange να ελέγξει σε τι κατάσταση είναι το Mailbox Quota μας και να αντιδράσει ανάλογα (να μας κόψει το send). (το ίδιο ισχύει και από OWA μιας και συνδέετε κανονικά στο Mailbox μας)

Τώρα οι «χαζοί» clients που λειτουργούν με IMAP Και POP3  το μόνο που κάνουν είναι να κατεβάζουν  τα μηνύματα στους ΤΟΠΙΚΟΥΣ φακέλους.
Άρα αν στείλω ένα μήνυμα αυτό αποστέλλετε με
SMTP το οποίο εκεί ΔΕΝ περνά από το store με αποτέλεσμα και ας έχω ξεπεράσει το quota  μου η αποστολή να γίνετε κανονικά και μετά το μήνυμα πάει στο Local Send Items.

Πιστεύω να σας βοήθησα αρκετά [H]

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...

 

Ευχαριστώ για την πληροφορία pkalog.

 

 

-- Άκυρη η πληροφορία για ότι αφορά τους DC, εννοείται...

-- Δεν έχω κατανοήσει πλήρως, την διαδικασία αποστολής - παραλαβής με MAPI και IMAP πρωτόκολλα σε συνεργασία με exchange server και συγκεκριμένα πώς και πού γίνονται οι έλεγχοι σε ότι αφορά την αποστολή-παραλαβή, το μέγεθος του μηνύματος που έχουμε ορίσει, το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου.

 

Στο συγκεκριμένο δίκτυο, ποτέ κανένας χρήστης σε Mac δεν είχε ξεπεράσει το όριο των 900MB και τώρα που έγινε, φάνηκε γιατί δεν εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις από τον exchange.

 

 

Οι ρυθμίσεις στον Exchange 2003 Server σε ότι αφορά το Mailbox Quota, εφαρμόζουν σε clients που επικοινωνούν μαζί του με πρωτόκολλο MAPI και όχι σε clients που επικοινωνούν με IMAP ή POP3.

Θα μπορούσα να διαβάσω κάπου κατι σχετικό με αυτήν την διαδικασία και π.χ. τι άλλο δεν υποστηρίζει.

 

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...