Jump to content

AthCon 2011


 Share

Recommended Posts

To Athcon, (www.athcon.org) είναι ένα ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο δύο ημερών, με θεματολογία που πηγάζει από όλους τους τομείς της Ασφάλειας Πληροφοριών.

Βασικός άξονας του συνεδρίου αποτελούν οι 40λεπτες δια-δραστικές παρουσιάσεις, ενώ το πρόγραμμα των ομιλιών πλαισιώνεται από πρωτότυπους διαγωνισμούς και workshops.

Η αποστολή του Athcon είναι να συγκεντρώνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, κορυφαίους ερευνητές, επαγγελματίες και “experts” από τον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών  με σκοπό να παρουσιάσουν νέες τεχνικές, να μεταδώσουν πληροφορίες και να μοιραστούν την εμπειρία τους,  πάνω σε κρίσιμα θέματα ασφαλείας, εμπλέκοντας το κοινό σε εποικοδομητικό διάλογο. Οι εισηγητές επιλέγονται κάθε χρόνο λαμβάνοντας υπόψη το έργο τους, την έρευνα και εμπειρία τους, την τεχνική τους κατάρτιση και την συνεισφορά τους στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας.

Το Athcon καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, επιλεγμένα από διάφορους τομείς της Ασφάλειας πληροφοριών και εστιάζει στα κρισιμότερα θέματα ασφάλειας παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με νέες απειλές,  μεθόδους επιθέσεων, νέες και υπό ανάπτυξη μεθόδους προστασίας με σκοπό να αναδείξει τους κινδύνους που απειλούν τις τεχνολογικές υποδομές και κατά συνέπεια την επιχειρησιακή λειτουργία των σύγχρονων εταιριών καθώς και την προσπάθεια που γίνεται για την εύρεση και εφαρμογή επαρκών μέτρων ασφαλείας.

Ενδεικτικά, κάποια από τα θέματα που καλύπτονται στο AthCon σχετίζονται με το cyber crime, internet threats, 0day exploitation, reverse engineering, digital forensics and incident response.

Το Athcon απευθύνεται σε υπεύθυνους ασφαλείας, τεχνικούς συμβούλους και μηχανικούς ασφαλείας, υπέυθυνους ασφάλειας δικτύων και γενικά σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Ασφάλεια Πληροφοριών.

 

Σε αυτό δύο διακεκριμένα μέλη της κοινότητας μας θα είναι ομιλητές ο Αθανάσιος Κλαδάκης και ο Αθανάσιος Διόγος. (βοήθεια τους χιχιχιχιχιχι)

 

Όλα τα μέλη της κοινότητας χαίρουν εκπτώσεως στη τιμή του event

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Η πρώτη ημέρα της AthCOn 2011 ολοκληρώθηκε.

Η παρουσία του autoexec ήταν πολύ έντονη και σε ομιλητές αλλά και σε κοινο !!!

Αποκορύφωμα η έναρξη του πάντα χειμαρώδη Θ.Διόγου όπου στο αρχικό slide δήλωσε...proud autoexec.gr member, για να εισπράξει το χειροκρότημα απο τα παρόντα μέλη μας.

Οι εντυπώσεις καλές,  έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες επαφές και ανταλλαγές απόψεων

Link to comment
Share on other sites

athcon τελος

το μονο που εχω να πω οτι οι  Ελληνες δεν εχουν να ζηλεψουν σε τιποτα απο περιεχομενο με οτι γινεται στο εξωτερικο.

σιγουρα ειναι λιγοτερο εντυπωσιακα τα event μας αλλα  απο περιεχομενο πολυ πανω απο το μεσο ορο. οι ελληνες ομιλητες ηταν εξισου καλοι με τους ξενους.

 το capture the flag ολα τα λεφτα, αν και ο rodrigo δεν αφησε κανεναν να παρει ανασα.

 

ΝΚ

 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω στο θέμα του Rodrigo...αλλά αν καθόμασταν μαζί με τον Rodrigo που ξεκίνησε 2 ώρες νωρίτερα, δεν θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες; Είμασταν κοντά παρόλο που κάτσαμε σαν ομάδα 2 ώρες μετά και παράλληλα τρώγαμε...πίναμε καφέ...και βγαίνατε έξω για τσιγάρο (εγώ δεν καπνίζω [:P]).

 

δεν ξέρω αν θα καταφέρναμε κάτι περισσότερο από την στιγμή που ήταν ο Rodrigo εκεί, αλλά ο συνδιασμός Δίογου, Καψαλάκη, Καστανά, Blackmanaki (lol) μαζί με επιρροές και από άλλα autoexec μέλη, είχε ένα θετικό αποτέλεσμα :)

 

κατά τα άλλα, το επίπεδο ήταν καλό και θα συμφωνίσω με τον Νίκο, αλλά η αλήθεια ήταν ότι κάποιοι ήταν κακοί παρουσιαστές (μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι ούτε στο θέμα, ούτε στις γνώσεις τους, αλλά στις ικανότητες τους να κάνουν παρουσίαση).

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...