Jump to content

"είναι ανοιχτού κώδικα και άρα ασφαλέστερο"


afotakel
 Share

Recommended Posts

αν αναλογιστουμε τι πληρωνεις για την ασφαλεια που  σου δινει

τοτε ο τιτλος ειναι σωστος!

 

 

ΝΚ

Οπότε δεν μένει παρά να ανοίξουμε ένα ακόμα thread που να λέει , τα προγράμματα ανοικτού κώδικα ...ΔΕΝ... είναι δωρεάν, και δεν είναι ούτε φτηνά. Ακόμη καλύτερα ο "τσάμπας πέθανε" ή δεν υπήρξε ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Ακη, Θάνο ,παιδιά.

Για μένα το συγκριτικό είναι άτοπο. Γιατί? Γιατί σε απόλυτες γραμμές το Τσαμπα νικάει και το ξερετε πια.

Ρωτήστε το μικρομεσαίο πελάτη να σας απαντήσει σε αυτό το συγκριτικό. Οι φορές τπου "σκάει" το ΟΟ είναι περισσότερες από το Ο2010. Και τονίζω οι φορές.

Δεν σκάει κάθε μέρα όλη μέρα ! Αν έσκαγε  τόσο συχνά  θα το αντιμετωπίζαμε σα το lotus  office suite. Δεν θα μας ένοιαζε το πόσο συχνά γιατί  ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιούμε!

Μην ισοπεδώνουμε τον ανοιχτό κώδικα τόσο , δεν του αξίζει. Να σας θυμίσω τα iptables, Gimp, mozilla, το πολύ ωραίο και  τσάμπα CD/DVD/εργαλείο pen/test backtrack με τα καταπληκτικά free forensics, την MySQL, το GZip, Tar, to Drupal, to audacity, to VLC, OpenVPN, και η λιστα ειναι ατελειωτη. Κι ολα αυτα, τα έχουμε χρησιμοποιήσει καποια στιγμή και ,προσωπικα, αισθάνθηκα πολυ τυχερός που κάποιος "καμμένος εγκέφαλος" έλιωσε για να μου δώσει εμένα ένα καλό εργαλείο και την σιγουριά πως ούτε κοροϊδεύω κανένα ούτε τον καταληστεύω μπαίνοντας στα κρακζ και τα γουαρεζ για να βρω το σπαστηρι του.

Το βρίσκω άτοπο να συγκρίνω ένα τσαμπα, με ενα επι πληρωμή. Δεν θα το έκανα ποτέ και αν θα έβλεπα τα αποτελέσματα μίας τέτοιας σύγκρισης , σίγουρα δεν θα τα λάμβανα υπ όψη μου.

Με λίγες λέξες , και τι εγινε που  σκαει το ΟΟ? Λες και το πλήρωσα ?Το κλείνω και το ξανανοιγω. Αν εσκαγε με τον ιδιο τροπο το Ο2010 θα ειχα στείλει την CIA στον reseller που μου είπε πως παίρνω "οτι καλύτερο αυτήν την στιγμή στην αγορά".

Τα πάντα είναι θέμα επίγνωσης της παροιύσας κατάστασης ή όπως έλεγε κι ο Σωκράτης Situational Awareness.

My humble 2 cents.

 

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω μαζι σου, αλλα τα προγραμματα open source k free source δεν ειχουν στοχο τον επαγγελματια, αλλα κυριως τον home user (χωρις να μενει απεξω ο advanced user) οποιος θελει collaboration πληρωνει.

κ οπως ειπες σωστα, ο καμενος εγγεφαλος εκατσε κ ασχοληθηκε γιατι το γουσταρε, οχι για να ζησει. που για εμεσα σημαινει οτι δεν μπορει να ανταγωνιστει στα ισια ενα εμπορικο προιον.

 

οποιος εχει χρονο ας ριξει μια ματια στο "RevolutionOS"

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

Νίκος, ThanoZ: Η σύγκριση στο λινκ γίνεται από άποψη ασφάλειας και όχι από άποψη αξιοπιστίας. Διότι μπορεί κάλλιστα η εφαρμογή UltraSuperHiFi να μη σκάει ποτέ αλλά να μπάζει από παντού και το ανάποδο.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ξαναλέω ότι

Ανοιχτού κώδικα = ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δωρεάν.

Είναι μια λούμπα που πέφτουμε συχνά. Το σχόλιο μου αναφερόταν στην παρατήρηση πως αφού δεν τα πληρώνουμε μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή, οπότε και διατύπωσα την παρατήρηση πως αυτό δεν ισχύει.

Προφανώς και το αντίθετο. Και επειδή ο Θάνος αναφέρει το mozilla, σας θυμίζω πως και οι IE είναι free.

Αλλο free/paid και άλλο ανοιχτού/κλειστού κωδικα. ΑΠλό κι όμως το μπερδέυουμε συχνά.

π.χ. Φίλος μου λεει θα πάρω 50 slates με android για μια εταιρική εφαρμογή. Του συστήνω να κοιτάξει το θέμα της ασφάλειας και διαχειρισημότητας.

Android = open αλλά και το slate και η ανάπτυξη εφαρμογής έχουν κόστος επάνω τους.

Link to comment
Share on other sites

δεν ειπε κανεις οτι το "open source" ειναι το ιδιο με τo "free software".

αλλα για το συγκεκριμενο πραραδειγμα ναι ειναι δωρεαν, και ναι το msoffice ειναι καλυτερο (δεν εχουν τους ιδιους πορους αλωστε) οπως και το openoffice ειναι "φτηνοτερο".

σκαλωνω λιγο με την νοοτροπια, δεν πρεπει να επιλεγει το λογισμικο τον IT, αλλα ο IT το λογισμικο, ειμαστε σε εποχες που θα επικρατησουν οι πιο ευελικτοι.

 

 

ΝΚ

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...