Jump to content

Πρόβλημα με ταχύτητα internet


Blackman
 Share

Recommended Posts

Χαιρετώ σας.

είχα ένα θέμα με την ταχύτητα του Internet και μετά από επικοινωνία με τον ΟΤΕ που έχω σαν ISP, ήρθαν με εργαλείο και μέτρησαν στον πίνακα μου ότι συγχρωνίζω στα 10mbps, από εκεί φεύγει καλώδιο και καταλήγει στο computer room που είναι δύο ορόφους πάνω.

 

Οι ταχύτητες που βλέπω ότι πιάνουμε δεν ξεπερνάνε τα 4mbps βάση του download και γενικά έχω θέματα με το internet. Πρέπει να εστιάσω να δω αν υπάρχει κάτι που προκαλέι θόρυβο στην γραμμή από το ισόγειο που έρχετε η γραμμή μέχρι τον 2ο και γενικά να δω τι μπορεί να μου μειώνει την ταχύτητα.

 

Τι προτείνετε να ελέγξω; Έχω σκέψεις να αλλάξω το splitter και ίσως και το Netmod που πέφτει η γραμμή. Τίποτα άλλο; Κάποιος πιο εύκολος τρόπος να εντωπίσω που χάνω;

Link to comment
Share on other sites

Το splitter άλλαξε το κιόλλας , προσωπική μου γνώμη βέβαια δεν φταίει το καλώδιο σου,τα ίδια λένε παντού. [:^)] αν σου είναι εύκολο "στείλε" ένα utp μέχρι κάτω και ξανακούμπωσε , έστω απο το μπαλκόνι, εγώ πάντως που το έκανα στο πατρικό μου δεν είδα αποτέλεσμα. Κοίτα επίσης να μήν έχεις μεγάλο καλώδιο απο το splitter στο router,

 

Και "Kalo kouragio" θα το χρειαστείς....

Link to comment
Share on other sites

το splitter είναι δίπλα σχεδόν το router. φυσικά εγώ θα προσπαθήσω να κάνω μία τέτοια ρύθμιση ώστε να δω μήπως μπορώ να τραβήξω άλλο καλώδιο. αν και είναι μεγάλο ζόρι

Link to comment
Share on other sites

Τους ζήτησες να μετρήσουν και μπροστά απο το router? Δηλαδή μέσα στο computer room? Αν και στο computer room έχεις 10ΜB δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκτός του να αλλάξεις spliter. Επίσης πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα απο το πολλά rules που μπαίνουν στον proxy. Φαντάζομαι έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν συνδέσεις απευθείας το router παρακάμπτωντας το netmod συγχρονίζει και σε τί ταχύτητα;

 

Επίσης τα 10ΜΒit τα είδες με τα μάτια σου; Γιατί πολλά γίνονται [:)] Αν είναι δυνατόν πήγαινε το router σου με ένα φορητό κάτω εκεί που μέτρησε ο ΟΤΕ και τσέκαρε πάλι. Και φρόντισε να μην έχεις προβήματα στις πρίζες εκεί που καταλήγουν τα καλώδιά σου.

 

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου μην τραβάς καλώδιο εκτός και αν μαζί με το υπάρχον περνά ρεύμα που καταλήγει σε μοτέρ (μεγάλο πχ ασανσερ, air contition ή γεννήτρια). Συνήθως φταίει η σύνδεση και όχι το ίδιο το καλώδιο, εκτός από το spitter δες φθορά σε ρεγκλέτες (τις οποίες ο οτες τις ξεκουμπώνει και τις αφήνει χαλαρές) και όποια σύνδεση έχεις (κανα κλιψάκι που δεν πατάει καλά).

Την προηγούμενη εβδομαδα έτρεχα γιατι ο οτε για να συνδέσει μια νεα γραμμή ξεκούμπωσε όλες τις αλλες ! ... και απο ότι κατάλαβα τις ξανα-καρφωσε με .. το χέρι.. από 14 που συγχρονίζε επεσε στα 3 και ευτυχώς που είχα ένα KRONE το ξανακαρφωσα και είμαι στα 11 ... 

και θελουν να δωσουν και FTTB ..

Link to comment
Share on other sites

το νούμερο το είδα με τα μάτια μου από το όργανο που συνδέσανε...επίσης το καλώδιο δεν ήταν συνδεδεμένο καλά στην ρεκλέτα και το κούμπωσαν καλύτερα με KRONE.

από εκεί μεχρι το computer room περνάει από ένα κενό χώρο μέσα από τοίχο που φεύγουν κάθετα και απροβλημάτιστα τα καλώδια μέχρι τον 2ο. από εκεί όμως μέχρι το computer room πιθανόν να περνάει κοντά από το ασανσέρ (αν και υπάρχει ένας όροφος ακόμα που ανεβαίνει το ασανσέρ) και καταλήγει στο computer room. δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη πηγή σήματος που μπορεί να δημιουργεί θόρυβο και να ρίχνει την ταχύτητα.

 

θέλω να βάλω ένα πρόγραμμα στο πως θα ακολουθήσω τον έλεγχο. φυσικά τώρα που έφυγαν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο όργανο για να μετρήσω στην γραμμή πάνω στον 2ο. οπότε θέλω να κάνω ένα check list με τα πράγματα που πρέπει να κοιτάξω για να ξεκινήσω με κάποια σειρά και όχι ότι να ναι. Οπότε εδώ ζητάω τις γνώμμες σας για να μην μου ξεφύγει κάτι στον έλεγχο που θα κάνω μέχρι να βρω λύση.

 

ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις μέχρι τώρα

Link to comment
Share on other sites

Αν όπως λες το είδες με τα μάτια σου το 10άρι τότε έχεις όργανο και αυτό είναι ο ρούτερ που χρησημοποιείς .. (ή το μοντεμακι που δίνει ο οτε.. ) που σου λεει στα πόσα χρονίζει. αφού είμαστε σόγουροι ως ένα σημείο τότε τα υπόλοιπα με το router.

Έπειτα θα έβλεπα

0. Φιλτρο

1. Συνδέσεις (οτιδήποτε θα το ξανακούμπωνα)

2. Να περνα μακριά από μεγάλα ρεύματα (εδώ μια λύση είναι αλουμίνο και PVC*)

* αν το καλώδιο διασταυρώνεται με ρευμα (σε ένα σημείο) και έχουμε υποψίες για το σημείο αυτό τότε

μερικές φορές τυλίγουμε αλουμινόχαρτο και περνάμε το καλώδιό μας μεσα από σωλήνα PVC (έχει κάτι χοντρές στα χρώματα-σιδ)

αν μπορέσουμε να το δώσουμε και λίγο αέρα (μακριά από το ρεύμα) ακόμα καλύτερα. 

3. Αλλο καλώδιο

4. βύσμα στον οτε (έλεος)...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα το είδα .. είχες πεί για netmod ...

Αν είναι ISDN, και μιλούν και τα δύο κανάλια μαλλον δύσκολα θα πιάσεις την μεγιστη ταχύτητα..

Το  γιατί θα το βρείς οταν δεις πως κανει multiplexing το DSLAM που σε εξυπηρετεί, εκεί θα δείς

πως το φάσμα των συχνοτήτων για φωνή (αν ανοίξει και το δεύτερο καναλι) "μπαίνει" στο φάσμα της DSL...

τεσπα, ένα τελευταίο, αν άρχισε να στα κάνει τον τελευταίο μήνα άρχισε να ψάχνεις για air cont, ταιρίαζει ημερολογιακά...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...