Jump to content

Server operating systems & mail servers - ενότητες στο autoexec.gr


dimitris
 Share

Recommended Posts

Παρατήρησα πρόσφατα ότι τόσο οι ενότητες όσο και οι δημοσιεύσεις στις συζητήσεις περί mail servers είναι περισσότερες ακόμα και από αυτές των server operatings systems, των λειτουργικών δηλαδή πάνω στα οποία βασίζονται! Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή οι mail servers (και δη o Exchange που έχει τη μερίδα του λέοντος στην κατηγορία) έχουν περισσότερα προβλήματα από τα Windows Server ή οι συνάδελφοι ασχολούνται περισσότερο με αυτά (ή και τα δύο). Η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

κατά τη γνώμη μου 3 οι λόγοι:

1. Το εμαιλ είναι πλεόν ζωτικός τρόπος επικοινωνίας και άρα Νο1 προτεραιτότητα στην υποστήριξη από το ΙΤ

2. Όταν δε δουλεύει, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Αντίθετα, αν ο DC βγάζει μηνύματα, φωνάζει, σφυρίζει κλπ αλλά οι οι χρήστες συνδέονται κανονικότατα στα πισιά τους, όλα βαίνουν "καλώς".

3. Ο Exchange είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο προϊόν και επίσης βγάζει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα που ενώ δεν νομίζαμε ότι υπήρχαν (π.χ. AD, DNS κλπ) τελικά ... ήταν εκεί, κρυμμένα (βλ. νο2 πιο πάνω).

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω σε όλα. Πιστεύω ότι το νο1 που έγραψες αρκεί πλέον για να τον κάνει πολύ δημοφιλή. Θα προσθέσω ότι είναι το μόνο προϊόν, του οποίου η παρεχόμενη υπηρεσία δεν θεωρείται "πρώτης γραμμής"  κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του (ειδικά σε σενάρια disaster recovery), αλλά όταν "πέσει" όλοι τρέχουν πανικόβλητοι να το επαναφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...