Jump to content

An alerting app for IT admins with a WP7 smartphone


Akladakis
 Share

Recommended Posts

Είναι blog post αλλά θεωρώ ότι πρέπει να μπει και εδώ

http://nextbeta.com/2011/07/10/an-alerting-app-for-it-admins-with-a-wp7-smartphone/

Every IT administrator is sleeping with one eye open to check for the status of the infrastructure under his responsibility. To help into this direction, Derdack, based in Potsdam, released a new enterprise alerting app for Windows Phone 7, message master® Enterprise Alert. The app enables Microsoft System Center Operations Manager (SCOM), Service Manager (SCSM), HP Operations Center and IBM Tivoli Monitoring users to manage business critical incidents directly from a WP7 smartphone.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να πείσεις τα αφεντικά να αγοράσουν WP7 στον admin! Απ' ότι βλέπω πάντως, όταν βγει η εφαρμογή θα υποστηρίζει και BlackBerry και Windows Phone 7. Μου φαίνεται πολύ πιθανότερο να έχει ο admin BlackBerry (για να μπορεί να υποστηρίζει τους διευθυντές φυσικά). 

Link to comment
Share on other sites

Τα ψωμιά του Blackberry είναι λίγα. Φεύγει σωρηδόν και (προς το παρόν) αντικαθίσταται με iPhones και Android devices. Ελπίζω σύντομα και με Windows Phone 7.x (Mango) devices :)

Link to comment
Share on other sites

Σε μία εταιρεία πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν Blackberry ως εταιρικά τηλέφωνα παρά κάτι άλλο (εταιρικά= το δίνουμε σε πολλούς, όχι παίρνουμε ένα για το διευθυντή). Αν όχι τίποτε άλλο, τα Android και τα iPhones δεν έχουν σχεδόν καμμία δυνατότητα management. Είναι κάπως πιο εύκολo o admin να ζητήσει το τηλέφωνο που υποστηρίζει για όλη την εταιρεία.  Γι αυτό άλλωστε και η Derdack θα το βγάλει μαζί για WP7 και Blackberry. 

Το WP7 σίγουρα έχει ένα wow factor (το οποίο ενισχύει το πραγματικό προϊόν, το enterprise alerting server) αλλά το κόστος του και κυρίως, η πολύ μικρή αυτονομία, περιορίζουν πολύ το τί μπορεί να κάνει κανείς.

Αν το δούμε πιο σοβαρά πάντως, τα νέα smartphones μπορούν πλέον να υποστηρίξουν άνετα σενάρια alerting πέρα από το κλασσικό SMS. Το χαμηλό κόστος των Android (ξεκινώντας από 100+) σημαίνει ότι μπορείς να δώσεις μία πιο δυνατή συσκευή στον admin η οποία θα μπορεί να λάβει και να εμφανίσει πολύ περισσότερες πληροφορίες από το απλό SMS. Δεν ξέρω κατά πόσο θα αγόραζε κανείς ένα ξεχωριστό προϊόν για mobile alerting, αλλά ένα mobile alert client για το βασικό monitoring σύστημα σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...