Jump to content

Ερώτηση ...ίσως άκυρη...


Blackman
 Share

Recommended Posts

Χαιρετώ σας...

 

σήμερα μου αναφέρθηκε ότι κάποια emails που έστειλε ένας χρήστης εχθές σε κάποιους ενδοεταιρικά...τα έλαβαν οι χρήστες σήμερα το πρωί.

η ημερομηνία αποστολής στον χρήστη που έστειλε είναι εχθές στις 12 το μεσημέρι και η παραλαβή στους υπολοίπους είναι σήμερα το πρωί στις 8:30.

 

δεν έχει αναφερθεί από κανέναν άλλο το θέμα και δεν έχω δει κανένα πρόβλημα στον exchange 2010 sp1...

προσπαθώ να δω για πιο λόγο είχαμε αυτό το θέμα.

 

καμία ιδέα κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Γιώργο,

 

Headers έχεις από τα μηνύματα;

Μπορείς να ελέγξεις τα logs για περίεργη συμπεριφορά;

Αν έχεις Outlook 2010 θέλεις να ρίξεις μια ματιά στα χαρακτηριστικά "Delay Delivery" και "Schedule Delivery" εδώ, μήπως και ο αποστολέας χρησιμοποίησε κάποια από αυτές τις επιλογές;

 

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο,

τα logs μου ήταν δύσκολο να εντοπίσω λόγο της μεγάλης κίνησης...αλλά αν αφιερώσω περισσότερο χρόνο θα το εντοπίσω...

 

παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι χρησιμοποίησε τίποτα από delaey ή scheduled...

Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση, υπάρχει και στο Outlook 2007 αυτή η δυνατότητα.

 

Παρ' όλα αυτά επειδή μπορεί να σε κάνει να ψάχνεσαι, η λειτουργία της είναι απλή, όταν στείλεις μήνυμα (τουλάχιστον σε Cached Exchange Mode που το δουλεύω εγώ) παραμένει στο Outbox για όσο χρόνο του έχεις πει, μόλις φτάσει στο χρονικό σημείο αποστολής τότε το στέλνει στο Server.

Όμως υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο, το Sent Time είναι αυτό της αποστολής (δηλαδή όταν πάτησει ο χρήστης το Send στον Client) όταν το παραλάβει ο παραλήπτης αυτό το στοιχείο φαίνεται, αν ψάξεις τώρα στα Tracking Logs του Exchange όμως θα δεις ότι το παρέλαβε όταν έφυγε από τον client του δηλαδή τη χρονική στιγμή (+ κάτι παραπάνω) που είχε καθοριστεί στην καθυστέρηση αποστολής!

Παράδειγμα:

Mail που θέλω να στείλω στις 10:30 πμ

Το γράφω στις 10:10 πμ και επιλέγω να φύγει στις 10:30 πμ, πατάω Send.

Παραμένει στο Outbox μέχρι τις 10:30 πμ και φεύγει στον Exchange για παράδοση.

Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα mail στις 10:31 πμ (ενδεικτικά γιατί μπορεί να πάρει λιγότερο ή παραπάνω) το οποίο όμως έχει Timestamp αποστολής 10:10 πμ!

 

Οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι ενδέχεται κάτι τέτοιο να έχει συμβεί στην περίπτωση σου.

 

(Τα παραπάνω τα έχω ελέγξει με δοκιμαστικές αποστολές).

 

Link to comment
Share on other sites

παίδες δεν έκανα κάτι διαφορετικό από ότι γράψατε...

έκατσα εχθές και είδα τα msg tracking logs...και δεν είδα κάτι το στραβό.

 

σήμερα όμως έκανα την σχετική δοκιμή και είδα τι έγινε.

τα πράγματα είναι απλά...

χρησιμοποιούμε ένα σύστημα για ηλεκτρονική διανομή/παραλαβή fax. αυτά γίνονται προώθηση μέσω email στους ενδιαφερόμενους. ο χρήστης έκανε προώθηση πχ στις 2μμ εχθές και ο παραλήπτης το έλαβε σήμερα στις 8:30. Εξήγηση τελικά απλή...όταν έγινε η προώθηση μέσω email (με το αντίστοιχο κουμπί που έχει το πρόγραμμα...μην φανταστείτε τίποτα copy paste) το outlook ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ. Την επόμενη ημέρα το πρωί που άνοιξαν το outlook στο μηχάνημα, τότε έγινε και η παραλαβή.

 

Στα απεσταλμένα φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα που έγινε η προώθηση μέσα από το σύστημα των fax...δηλαδή 2μμ εχθές...ενώ η παραλαβή δίχνει φυσικά την ώρα που το έλαβε ο χρήστης.

 

φυσικά το πρόβλημα που μου μεταφέρθηκε ήταν ότι να ναι και πολύ γενικό. όταν μίλησα με όλους και μου ξεκαθάρισαν το πρόβλημα τους τότε κατάλαβα. φανταστείτε ότι η μία χρήστης ξεκίνησε να με ρωτάει αν είδα το πρόβλημα που δεν έχουμε λάβει fax από κάποιο νοσοκομείο την ίδια ώρα που οι άλλοι μου έλεγαν για την αποστολή/προώθηση αρχείου fax μέσω email των ίδιων νοσοκομείων...ενώ αρχικά μου είπαν γενικά για emails...

ότι να ναι δηλαδή.κλασικοί χρήστες.

 

ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.

ΥΓ Γιώργο...οι χρήστες μου οι συγκεκριμένοι ΔΕΝ ξέρουν πως να κάνουν schedules ή delayed αποστολή όπως σου είπα. Αν και με τον τρόπο σου πάλι εξηγείτε. Αλλά αυτοί είναι ντουβάρ...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...