Jump to content

24Gb Ram σε Server 2003 R2 Ent x86 για SQL


salonikios
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα σας φίλοι και συνάδελφοι,

έχω ένα πρόβλημα που με ταλανίζει όλο το βράδυ και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Έχω έναν Server 2003 R2 Ent x86 σε Cluster (Active - Passive) και τον έχω δώσει 16Gb Ram μέσω της δυνατότητας AWE.
Καλά μέχρι εδώ, παίζει εδώ και καιρό, μέχρι που αποφάσισα να του δώσω άλλα 8Gb και εκεί έρχονται τα δύσκολα, τα βλέπει το μηχάνημα (ορίζω το AWE να βλέπει την παραπάνω Ram) αλλά η SQL δεν κάνει allocate την μνήμη.

Τον κλείνω και βγάζω τα 8Gb, ξανά ορίζω στην προηγούμενη ρύθμιση το AWE και τώρα δεν βλέπει ούτε το αρχικό configuration.

Σημειωτέων δεν χρειάστηκε ούτε την πρώτη φορά να βάλω την παράμετρο /PAE για να δει την μνήμη.

Και τώρα έχω έναν server που βλέπει 24Gb μνήμη αλλά η SQL δεν παίρνει τίποτα.

Μπορείτε μήπως να κατατοπίσετε τη άλλο να δοκιμάσω;;;;

Ευχαριστώ

 
Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, για να χρησιμοποιήσει ο SQL Server την επιπλέον μνήμη θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το AWE και στον SQL Server και να δωθεί το Lock Pages in Memory right στο account του SQL Server, όπως περιγράφεται εδώ. Αυτό ισχύει για όλες τις εκδόσεις του SQL Server που υποστηρίζουν AWE (2005 και πάνω, Standard και πάνω).

Το AWE δεν σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές θα δούνε μεγαλύτερη μνήμη. Μόνο οι εφαρμογές που έχουν γραφτεί με ειδικό τρόπο θα δουν περισσότερη μνήμη. Ο τρόπος πρόσβασης σε αυτή τη μνήμη κοστίζει γι αυτό και είναι απενεργοποιημένο by default. Όλες οι άλλες 32bit εφαρμογές θα δουν το πολύ μέχρι 2 GB (άντε 3 GB με το /3GB switch αλλά αυτό σου μειώνει τη μέγιστη μνήμη στα 16GB).

Νομίζω ότι μάλλον είναι καιρός να περάσετε σε 64bit λειτουργικό και SQL Server. Ακόμα και τα Windows 2008 R2 Standard υποστηρίζουν 32GB, ενώ ο SQL Server δεν χρειάζεται να κάνει κόλπα πλέον για να δει όλη τη μνήμη - και χωρίς κόστος σε performance.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σωστά ξέχασα να γράψω την έκδοση την 2005 std εχω. 

Όσων αφορά την λειτουργικότητα το σύστημα δούλευε μέχρι χθες στα 16Gb απλώς με το που έκανα 24Gb τον Server, την βλέπουν τα Windows αλλά με το AWE δεν μπορώ να κάνω την διαχείριση....

Link to comment
Share on other sites

Το AWE είναι ενεργοποιημένο στον SQL Server όπως αναφέρεται στις οδηγίες? Έχεις εκτελέσει δηλαδή την εντολή sp_configure ? 

Επίσης, μήπως έχεις ενεργοποιημένο το /3GB switch? Όταν το ενεργοποιείς η μνήμη που μπορεί να δει το λειτουργικό περιορίζεται στα 16GB άσχετα από το πόση physical ram έχεις βάλει.

Τέλος, θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις το end-of-life policy για τον SQL Server 2005. Μάλλον δεν αξίζει να ρίχνετε χρήματα για να υποστηρίξετε "ληγμένα" προϊόντα.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...