Jump to content

Αγορά exchange online ή office 365


jmil
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει ώστε να διευκρινίσω κάποια πραγματάκια σχετικά με την αγορά exchange online ή office 365.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εταιρία με περίπου ~30 χρήστες και με 2 λειτουργικά e-mail domains (domain1.gr και domain2.gr).
Aυτή τη στιγμή τα email διαχειρίζονται μέσω Otenet Corpmail με POP3 locally στο κάθε user οπότε ψάχνουμε για μια "κεντρική λύση email".
Το πακέτο του Lync,Office κλπ δεν μας ενδιαφέρει τόσο όσο το θέμα του email.Η εταιρία έχει 3 υποκαταστήματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με adsl γραμμές και IPSEC site-to-site vpns για την λειτουργία του ERP.Σκέφτηκα την λύση onsite exchange server άλλα νομίζω ότι δεν συμφέρει άπο άποψη αδειών και λειτουργικών εξόδων(θέλω την γνώμη σας πάνω σε αυτό).Οπότε όσο αφορά το exchange online που μπορώ να απευθυνθώ για αγορά ή και συμβουλευτικές υπηρεσίες? Μπορεί να γίνει αγορά απευθείας online ή με μεσολάβηση μεταπωλητή?

Ευχαριστώ
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι για τόσο μικρό αριθμό χρηστών τα κόστη αγοράς και χρήσης exchange on-premises είναι μεγάλα αν αναλογιστεί κανείς και το extra σίδερο και την ασφάλεια (firewall, antivirus).

O exchange online κοστίζει 4,5€ το μήνα και έχεις exchange + forefront for exchange + την ασφάλεια του datacenter της  Microsoft, και το βασικότερο που εδώ στην Ελλάδα  μετρά (και το έμαθα από πελάτες που το πούλησα) είναι η παροχή υπηρεσίας !

Τι εννοώ : Το σίδερο και οι άδειες έχουν 2 μείον στον Έλληνα επιχειρηματία (1) θα πρέπει να τα βάλει στα πάγια και να τα αποσβέσει και (2) να τα πληρώσει, συνήθως σε μια πληρωμή. Στην δική μου περίπτωση όταν εξήγησα πως τιμολογείται μια παροχή υπηρεσιών η οποία μπαίνει απ ευθείας στα έξοδα την επιχείρησης αυτομάτως έκανα και την πώληση!

Η βασική διαφορά με το office 365 είναι ότι πακετάρονται και άλλες υπηρεσίες μαζί με τον exchange όπως το Lync και το Sharepoint.  Είσαι σίγουρος πως δεν σε ενδιαφέρουν αυτές οι υπηρεσίες ? Σκέψου να έχεις ένα πωλητή στο δρόμο και να χρειάζεται νέο τιμοκατάλογο και μια παρουσίαση να δείξει στον πελάτη και βρίσκεται στην.. Ορεστιάδα… Με το SharePoint έχεις online storage  προσβάσιμο από παντού.

Τα δύο domain που έχεις μπορείς να τα διαχειρίζεσαι από την υπηρεσία της Microsoft και να παραμετροποιήσεις εσύ όπως θέλεις τον exchange online.

Μεταπωλητής με την έννοια που είχαμε μέχρι τώρα δεν απαιτείται, μπορείς να κάνεις online την παραγγελία σου στην Microsoft, αλλά προτίμησε να σε βοηθήσεις και ένας μεταπωλητής πιστοποιημένος για Microsoft Online Services  .

Ελπίζω να βοήθησα

 

Link to comment
Share on other sites

 

Καλησπέρα και από εμένα,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Και τα 2 είναι εξίσου καλά και λειτουργικά.

 

Εάν σε ενδιαφέρει μονάχα η αλληλογραφία, προχώρησε σε Exchange Online, εάν θέλεις κάτι παραπάνω (πακέτο προϊόντων) προχώρησε σε office 365.

 

ü 

Γιατί το

Office 365;

 

ü  Exchange

Online - Hosted Email for Business

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το αγοράσεις από μόνος σου, αλλά η εμπειρία ενός Microsoft Partner που ασχολείται με το αντικείμενο θα σου χρειαστεί. Έτσι κι αλλιώς, κατά την αγορά θα πρέπει να επιλέξεις έναν Microsoft Partner για Office 365.

Η εταιρία μας είναι Cloud Partner και μπορούμε να βοηθήσουμε συμβουλευτικά. Επικοινώνησε μαζί μας όποτε θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...